Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım, SGK Fingya isimli ilacı ödeme kapsamından çıkarmış!?

MRM

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
1
merhaba arkadaşlar bende MS hastasıyım bugün eczaneye ilacımı almaya gittiğimde ilacımın SGK tarafından ödeme dışı bırakıldığını öğrendim
ilacın adı FİNGYA bu şekilde madur olanlar var mı zaten alma imkanımızda yok ilacın bir kutusu 4 bin küsür
bilgisi olan arkadaşlarda yazarsa sevinirim ben cimere gss yazdım ama bilmiyorum sonuç çıkarmı

Öncelikle gecmiş olsun bende ms hastasıyim 4 yıldır fingya kulanıyorum ben daha yeni aldim ilacmi ayın 12 sinde bi yanlişlk olmasin devlet karsıliyor böyle pahalı ilacları

Yunus45
24 marttan itibaren karşılamıyor sizinde sağlık bakanlığından raporlumu ilacınız

Valla hocam dedigim gibi yeni aldm ilacmi 4 kutu 3 aylik bilirsiniz siradan bi ilac degilki parayla alasin başka eczaneye sordumu yoksa surekli gittgn eczanemi dedi sana

Yunus45
sürekli ilaçlarımı aldığım eczane bende 6 yıldır kullanıyorum bugün eczacılar birliği ile konuştuk ordan sgk bölge müdürlüğüne gittim ordanda aynı cevabı aldık ödeme dışı bırakılmış siz ankaradan sağlık bakanlığı onayı ile alıyorsunuz dimi ilacı raporda endikasyon dışı yazıyor dimi
Yunus45
sizde tekrar bir öğrenin isterseniz sonra eczaneden para talebiyle karşılaşmayın

Hocam inanki nasil diyim sana raporumu 2 yilda bi yeniliyom fazla dikat etmedim dediklerini bizim burda celal bayar univertesi var ordan yeniliyorum ama şu var kronik hastası olanlarin ilaclarini devlet karsiliyo abim 4 bin kusur nerdeyse fiyatı nasil alalım hocam interneten araştirdinmi

Tamam hocam bu konuyla ilgilenirim

Yunus45
sizin raporda endikasyon dışı yazıyormu birde fingyadan önce diğer iğne leri kullandınız mı
Yunus45
aynen kardeşim benimde öyle çapadan ilacı verende öyle bir dr değil türkiyede ms üzerine 2 prof dan biri ama bende şaştım kaldım ne yapacağımı bilmiyorum öyle 100 200 olan bir ilaç değil ki

Hocam ilk ilacım avoneks di 1 yil felan kullandm sonra copuksun diye baska igneye başladim işte 4 5 yildir fingya kullaniyorum ilaclarim adini tam yazamiyorum yanliş anlama

Yunus45
bende copaxone ile başladım bana yan etki yaptı sonra buna geçtim valla ne bilim şaşırdım kaldım bunlar tekrar sitresten atak geçirtecekler bize

Hocam bi 5 10 beklede benim calistigim eczaneciyi arayim konusayim senin dedigin gibise işimiz zor

@Yunus45

görüşemediniz herhalde görüşünce benide bilgilendirirmisiniz

Hocam kusura bakma ancak dönuş yapabildim hocam konuştumda 1 tane tanı varmiş eyer 0 tani raporunda varsa ancak o şekil karşilamuş sgk o tani yoksa saglık bakani onay vermiyomuş geri ödeme listesinden cıkarmişlar

Yunus45
evet zaten benim raporum sağlık bakanlığı onaylı ama maalesef ödenmiyor dediler ben bugün sgk gittiğimde onlarda bir sürü şikayet almışlar hatta ms derneği ile konuştum onlarda iptali için başvurmuşlar hayırlısı artık bir gelişme olursa burdan yazarım sizlerinde bilgisi olursa yazarsanız sevinirim.

Eywl hocam umarım bian önce hal olur işiniz hayırlı aksamlar

dün ankara GSS ile görüştüm açıklaması şöyle bu ilaca başlamadan önce diğer ilaçları kullanmamız gerekiyormuş yani iğne ben iğneyle başladım 5 6 ay kullandım yan etsi olarak 3 kere bayıldım ondan sonra doktorum fingyaya geçti dedim en az bir sene kullanılması gerekiyormuş ama çok kötü oldum kendimden geçtim birşey diyemiyor sonra ilaç pahalı diye bir şeyler söyledi ben 6 yıldır kullandığım ilacı alamıyacakmıyım dedim şu an alamazsınız dedi devlet kronik hasta olarak görüyor bizi covid aşısı yapıyor ama bir yandanda ilacımızı vermiyor bu nasıl iş dedim tabi cevap yok birde bu ilacı ankara sağlık bakanlığı onayı ile kullanıyoruz o ayrı bakanlık biz çalışma ve sosyal hiz bağlıyız dedi aynı devletin bakanlığı değil mi dedim o sağlığı düşünüyor biz ödemeyi diyor güler misin ağlar mısın kısaca sizide bilgilendirmek istedim. Ms olup bu ilacı kullanan arkadaşların bilgisi olsun ben cimere kaç kez yazdım Ms derneği başkanıyla görüştüm sizde sesimizi duyurun arkadaşlar herkese sağlıklı günler dilerim.

Arkadaşım selam konu bayağı geride ama bende MS hastasıyım. Senin gibi bende Fingya kullanıyorum 1 yıldır bu ilacı kullanıyorum endikasyon dışı onayını verdi doktorum şöyle ki bu ilaca direkt başlama nedenimiz özürlülük durumuna göreydi. Yani hastalığın ataksız ve rahat geçmesi içindi. Ayrıca Fampyra adlı bir ilaç ilede özürlü olan yerimi düzelttim. Şimdi ise SGK resmen bana bu ilacı almam için dilenmem gerektiğini belirtti. Bana söyledikleri açıkça sen hırsızlık yapıyorsun o ilacı kötü amaçlar ile kullanacaksın oldu yani bu ilacı başkasına satacaksın şeklinde cevap verdiler. Hiç rapora vs şeklinde bakmadan bana böyle itamda bulundular. Sizin benim, fabrikadan çalışan ,öğretmenin gibi işçiler ile kesilen vergiler ile bu ülkede sadece yol yapılıyor.

Konuyu dağıtmadan şunu söylemek isterim ki bende şuan bu ilacımı almam gerekirken sürekli atak geçiriyorum ve sadece kortizon alıyorum ve bacağımda olan düşük ayak gibi olan atak gene eski halini ve yürümekte işime gitmekte güçlük çekiyorum ki işte nasıl çalışabildiğimi siz düşünün. Bu yüzden bu ülkenin geliştiğini ve gelişeceğini düşünmüyorum.
Bu konu ile ilgili bir fikri olan varsa yardımcı olabilir. Teşekkür Ederim.

Üst Alt