Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım ve bir gözüm görmüyor. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

civilengineer

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba ms hastasıyım ve bir gözüm görmüyor ` raporum var. B sınıf ehliyetim var sol bacakta düşük ayak rahatsızlığım var otomatik vites araba almak istesem ÖTV indirimden yararlanmak istesem H sınıf ehliyet alırmıyım

Bende MS yok, Ama. MS hastasi olan akrabam saglik kurulundan aldigi raporda "Ozel tertibatli Arac" ve "H sinifi ehliyet alir" ibrareleri "HAYIR" seklinde idi.

Sonra arac almaya kalkti ve bu secenekler "HAYİR" oldugu icin, Bashekime gidip durumunu izah etti. Dikkat edin Bashekime gitti, rapora itiraz vb. yollar denemedi. Bashekim de uyelerin imzalarinin tekrar toplanmasi gerektigini bunun 1 zaman alacagini soyledi.

Tam bilmiyorum ama 1 sure sonra raporunu "Ozel tertibatli Arac alabilir" seklinde degistirdiler.

Not: Sozunu ettigim arkadas sizin gibi sadece Sol bacak da degil, denge sorunu vardi.

verdiğiniz ceavap için teşekkür ederim. dün itibariyle sağlık kuruluna girdim. sonuca göre sizin arkadaşın izlediği yolu izleyebilirm

bende ms hastasıyım ayakda durmada güçlük cekiyorum ve kas agrılarım oluyor inşallah alırsın roporunu bende müracat edecem

h ehliyette otomatik vites tertibat olarak kabul edilmişse

h sınıfı bir ehliyeti olan kişinin sol bacağındaki sorundan dolayı otomatik vites özel tertibat kabul edilmiş ise ötv siz aldığı otomatik vites haricinde başka otomatik vites bir araç kullanabilirmi?????

kullanır tabii, maksat burada otomatik vites kullanması, ötvli alınmış olup olmaması önemli değil, çünkü ötv engelliye bir haktır lütuf değil.

sunland ötv siz aldığım arabayı eşimin kullanılmasında sorun olurmu

Üst Alt