Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. Vergi indirimi alıp erken emekli olabilir miyim?

atas23

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi akşamlar...
Ben ms hastasiyim. Hastalığın hemen hemen tüm belirtileri mevcut. Denge , yürüme zorluğu , görme kaybı vs...
Sigorta başlangıcı 15.05.1997
Prim sayısı 4300
Vergi indiriminden emeklilik icin basvuru yapabilirmiyim? Ve bu işlemlere bulunduğumuz il /ilçe vergi dairesinden mi başvuru yaparak başliyoruz ?
Heyet raporu için tarih kim tarafından veriliyor ve ne kadar süre de belli oluyor ??
Çok soru sorduğumun icin kusura bakmayın ? Konuyla ilgili cevaplarınız için teşekkürler...

atas23

Şu anda çalışan statüsünde sigortalı olmalı ve sonra işlerinizin bağlı olduğu defterdarlığa vergi indirimi için başvurmalısınız.

Dilerseniz defterdarlık sevki ile hastaneye gidip rapor alabilirsiniz (bu durumda hastane raporu doğrudan defterdarlığa gönderir), dilerseniz kendiniz Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine engelli sağlık kurulu raporu için başvurur rapor alırsınız ve onu defterdarlığa verisiniz (bu daha doğru olu. böylece raporun birkaç nüshası size de verilir)

Alacağınız vergi indirim derecesine göre aşağıdaki tabloya tabisiniz (3-9-15)

2008_oncesi.PNG

Cevap ve desteğiniz için çok teşekkur ederim.
Cok yardimci oldunuz ...

Bilgi için çok teşekkür ederim .
Heyet raporunu aldım . % 74 rapor verdiler. Ağır engeli .Bakım sürekli : evet diye .
Aldığım raporu vergi dairsine diğer evraklarla beraber teslim ettim Vergi indiriminden emeklilik için.

2 sorum olacaktı
1) Vergi indiriminden emeklilik ile malulen emeklilik arasındaki maaş fark ile ilgili bilginiz var mı ?
2 ) Evrakların ankaradan geri gelmesi yaklasık ne kadar sürer ?
3 ) Daha sonra vergi indiriminden emeklilik yerine tekrardan malulen emeklilik için başvuru yapılabiliyor mu ?

Cevabınız için şimdden teşekkür ederim

İyi günler

atas23...hocam bence malülen emekliliğe hiç bulaşma vergi indirimli emekliliğe müracat et derim ben....ankara dan sonuç un gelmesi genel olarak 2.5-3 ayı buluyormuş...benim raporlarımda 1 haziran itibari ile gitti 2.5 ay oldu halen bekliyorum bende...?

Bilgi için çok teşekkür ederim . Defterdarlığa evrakları % 74 engelli raporumla birlikte teslim ettim .Sürekli bakıma muhtaç kısmında da EVET yazıyor

Merak ettiğim konu şu

Vergi indirimden emeklilik maaşı ile malulen emeklilik maaşı arasında bir fark var mı ?? Hangisi daha avantajlı olur ?

Cevabınız için teşekkürler

İyi günler

atas23

En erken emeklilik hangisi ise ou olmak en avantajlıdır.

Başka birinin bakıma muhtaçlık söz konusu olduğuda malulen emekli maaşı %10 kadar daha yüksek olur

Malulen emeklilikte çalışmak mümkün değildir, Yaşlılık emekliliğinde ise sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmak mümkündür

Üst Alt