Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

mutlugilb

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Ben MS hastasıyım. (bkz ) Benim her yapmaya çalıştığım şeyde MS bir şekilde karşıma çıkıyor yapamıyorum onu. Görünürde tek birşey yok. En küçük birşey bile yok ama böyle olmayan iş imkanını imkansız yapıyor. Aslında sağ elim çok titriyor. Sağ el İptal yani. Bu yüzden rapor almak istiyorum. Ve rapor alabilir miyim böyle ? Almanyadan MSli bir abim geliyor ve onunda görünürde birşeyi yok ama yüzde 70 rapor vermişler almanyada. Burada alabilir miyim ? Ve yüzde kaç olur bu ? Diyelim ki aldım ve işe girdim. Alacağım maaş tahmini ne olur ? Ve çalışıp uzaktan üniversite bitirebilsem maaşa bir etkisi olur mu ? Askeriyenin bile muaf saydığı bu rahatsızlığa devletin önceliklerinden birinde yerr var mı ? Sorularımın cevapları çok önemli belki de benim hayatıma etki edecek. Teşekkürler..

Multiple Skleroz: Fonksiyon kaybı dikkate alınarak parezi derecesine göre puanlama yapılır.. Yani, başlangınç evrelerindeyseniz işinize yaramaz bir oran verilebilir.. Yüzde kaç oran alacağınız ise tamamen hastalığın sizi etkileme derecesine bağlı.. Kimisi % 40 oran almış, kimisi % 50..

Benzer konuları okuyarak fikir edinebilirsiniz:
  1. http://www.engelliler.biz/forum/sag...tmelige-gore-yuzde-kac-alirim.html#post828561
  2. http://www.engelliler.biz/forum/eme...malulen-emekli-olabilir-miyim.html#post143709
  3. http://www.engelliler.biz/forum/sag...in-yuzde-kac-oran-alabilirim.html#post1185897
  4. http://www.engelliler.biz/forum/sag...siyim-40-oran-alabilir-miyim.html#post1239710

ben 12 yıldır ms hastasıyım,benim rahatsızlığım yıllar içinde ilerledi,ilk defa geçen yıl rapor aldım 1 yıl süreliydi %83 olarak aldım,1 yıl sonra hastalığımda bi gerileme olmadı fakat ilerledi bile ama bu seferki raporumu da% 77 olarak aldım.

Nilay hanım;

MS için süreli rapor mu veriliyor? % 77'lik raporunuzda süreli mi? İlk raporunuzu alırken, % 83'lük raporunuza eklenen psikiyatrik bir rahatsızlığınız var mıydı?

ilk raporumda piskiyatrinin koyduğu teşhis yüzünden raporum zaten 1 yıl süreli oldu,piskiyatrinin koyduğu teşhis 1 yıl içinde düzelebilirmiş.ama bu yılki pskiyatri doktoru sağolsun ben sana bi teşhis koymuycam yoksa rapor süreli olur dedi,ve bu seferki raporum süresiz hayat boyu.rapor alıcaksan pskiyatride gayet mantıklı olumlu konuş diye söyleyim ben sana.ben öyle karar almıştım ama doktor sayesinde sadece bi imza aldım çıktım

MS için süreli rapor düzenlenmiyor, siz süreli deyince şaşırdım, onun için sordum.. İyi yapmışsınız psikiyatriyi bu defa katmamakla. Her sene uğraşmak zorunda kalacaktınız.. Bu % 77'lik rapor, MS için, yani tek hastalıktan alınan rapor mu?

bir de tamamen sizlerin bilgisine yönelik bişey sorcam geçmiş olsun bu arada eğer bir yere girersem ne kadar alırım maaş ve üni bitirirsem ne kadar olur bu abilerim ablalarım.. hacettepe üniversitesindeyim 2009dan beri ama okuyamıyorum cevap verirseniz o kadar iyi olur ki..

evet dediğiniz gibi hastalık süresiz bi hastalık,saçma sapan bir iki soru sordu pskiyatri doktoru bende ne biliyim cevap verdim distimi diye bi teşhis koymuş.yok sadece nöroloji değil,göz var üroloji var

Samet;

Özel sektörde çalışırsanız bilemiyorum ne kadar olur maaş.. 2014 yılına kadar biter mi okulunuz? Eğer biterse o zamana kadar ve % 40 veya üzeri oranlı rapor alabilirseniz, ÖMSS sınavına da girip memur olarak atanabilirsiniz. Şu forumdaki konulara gözatın: Özürlü Memur Seçme Sınavı ÖMSS 29 Nisan 2012

Okulunuzu devam ettiremezseniz, lise mezunu olarakda girebilirsiniz sınava..

Maaşlar hakkında da şu forumdan detaylı bilgiler edinebilirsiniz: Kurumlar, Kadrolar, Meslekler ve Özlük Hakları

Bitmez bu okul. 1deyim zaten. 3.5 yıldır. Sadece maaş arttırımı olacaksa açıköğretime falan girmek istiyorum. İşe bir türlü girdiğimi varsayarsak üniversite mezunu olmam şart diye düşünüyorum. Ama benim şu an ki tek sorunum imza atamıyorum yazı bile yazamıyorum yani o konuda sıkıntı var. O nasıl olur peki yani ömss matematik falan mı içeriyo sorularda işaretleme gerekiyorsa işaretleyemem nasıl olacak. Çok sordum ama bağışlayın önemli ve minnettarım

ÖMSS sınavına giren ve ellerini kullanmakta zorluk çekenlere işaretleyici yardımı veriliyor.. Şu linkte tüm detaylar var: ÖMSS Rehberi

Arkadaşlar merhaba,
ben 1 yıldır polinöropati hastalığı ile uğraşıyorum ve kendimce çözümü bulduğuma inanıyorum ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Tam olarak size hastalığımın hikayesini anlatıyorum umarım sizlerede şifa olur.

Ortalama 8 yıldır süren kramplarım ve bacak ağrılarım vardı. ve çok ağır kanlı bir insandım her iş bana çok zor gelirdi. dönem dönem ağrılar artar ayaklarım yerde sürüklenirdi. Kalp damar cerrahına çıktım varis dedi ameliyat dedi aslında düzgün bir varisim yokken, başka bir doktora çıktım huzursuz bacak sendromu dedi ilaçlarını kullanmaya başladım ben tamamen huzursuz oldum. en son geçtiğimiz yıl büyük bir atak beni vurdu sabah yataktan kalkmakta zorlanıyordum ve gün içerisindeki yorgunluğum sonucu ki hiç bir iş yapmamama rağmen akşamları bacaklarım gücünü yitiriyor ve hareket ettiremiyordum. bu dönemde bir masör tavsiye ettiler gittim Allah razı olsun o atağı onun sayesinde atlattım ve ben geçti sandım fakat 3 ay sonra tekrar atak yaşadım ve bu sefer kolumda etkilenmişti ağrı ve güç kaybı kolumdada vardı. tıp fakültesine tedavi olmaya başladım 1 hafta yattım hastanede bütün tahliller falan yapıldı fakat hastalığın teşhisini tam olarak koyamadılar buna rağmen kortizon kullanımına başladım artık ayaklarım yerden hiç kalkmıyordu kaldırım falan çıkamıyordum sürekli sürükleyerek yürüyordum 1 ay kortizon kullandım ve ben artık koltuk değnekleri ile dengemi ancak sağlayabiliyordum ağrılarda cabası. tıp fakültesi ile ilişiğimi kestim daha büyük hastanelere gitmeyi düşündüğüm sırada bir yakınımız Allah razı olsun Ankarada Özel Doğal Hayat Polikliniğinden bahsetti. Denemekte fayda var dedik ve eşimle gittik o gün benim için tamamen mucize gibiydi. koltuk değnekleriyle girdiğim seanstan yürüyerek onlar olmadan çıktım ağrım yokmuydu vardı ama sanki daha güçlüydüm ve çok mutluydum. Hala tedavime orada devam ediyorum ve şu anda Allahıma binlerce kez şükürler olsun şikayetlerim yok seviyesinde böyle bile kalmaya razıyım o yaşadıklarımdan sonra. bu hastanede sadece doğal uygulamalar var. sülük, akupunktur, ozon, bioenerji uygulamaları sayesinde bugün hiçbir desteğe ihtiyacım olmadan hareket ediyorum ve hatta bu satırları işyerimden yazıyorum. Ben orada ms li hastalar ile karşılaştım ve karşılaştığım bayan hiç yürüyemiyor, konuşamıyor ve katı beslenemiyorken hiç bir doktor hastalığına çözüm bulamamışken bu poliklinikte tedevi olmuş ve yürüyor, konuşuyor ve katı gıda ile beslenebiliyor hale gelmiş inanın bana bunların hepsini yaşadım ve ben şifamı bulduğuma inanıyorum lütfen arkadaşlar deneyin. Bana ulaşmak isterseniz akeldansa@gmail.com adresime mail gönderebilirsiniz tüm yaşadıklarımı ve poliklinik bilgilerini sizinle paylaşabilirim. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

7 yıldır MS hastasıyım % 60 surekli raporum var ilk basta % 49 vermişlerdi 1 yillik ti. şimdi ise surekli ve % 60

Bende 9 yıllık ms hastasıyım cok atak gecirdim. iki kalça kemiği avasküler nekroz oldu kortizon kullanımı yüzünden sol gözüm bulanık görüyor hala ve uzun mesafe yürüme zorluğu var. Çok çabuk yoruluyorum bunlar ile bana rapor verirler mi

Merhaba ben de 9 yıldır ms hastasıyım raporu nasıl aldınız hangi belirtiler vardı?

[h=1]MS hastası bir arkadaşım var yanlız hiç heyete girmemiş .% kaç oran alırım diye merak eder.[/h]
Şimdiden vereceğiniz bilgiler için Teşekkür ederim.

[FONT=Verdana]
[/FONT]

geçmiş olsun... selametle
ms +paraparezi veya monoparezi yada hemiparezi % 40
nörojenik mesane %40 verilir (idrar kaçırmayı ifade edin)
yani sonuç puanı 55 -60 olur diye düşünüyorum
kolay gelsin

Üst Alt