Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS, Hipoprolaktini, Hipofiz amaliyatından rapor alabilir miyim?

hbbgenc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2016 Temmuz sonu MS ve Hipofiz tümörü teşhisi ile hastaneye yattım.Önce MS tedavisi için nörolojiye yatış yaptım.Ancak MS ile ilgili yapılacak tedavi esnasında tümörün yerinde hareket edip göz sinirlerine baskı yapacağı ve ana damar üzerine sarılı olduğundan hayatı tehlike yaratacağı için ,Ms ile ilgili hiç bir tedavi yapılmadan Beyin Cerrahisine yatışa geçip 1 hafta sonra amaliyat oldum.Patoloji sonucun Atipik ademon olarak çıktı.
Amaliyattan 1 ay sonra Endokrin ktarafından takibe alındım.İlk yapılan tahlillerimde Prolaktin seviyem 2553 çıktı.Bu değer amaliyat öncesi ölçüm yapılamayacak kadar yüksekti.Amaliyat sonrası 1700'e kadar düşmüştü.Bunun üzerine HİPERPROLAKTİNEMİ raporu ile ilaç kullanmaya başladım.Doktorun uzun bir süre hatta ömür boyu bu ilacı kullanabileceğimi belirtti.
Bugünlerde MS tedavisi için start verilecek.Yaklaşık 3,5 aydır istirahatlıyım ve istirahatim KASIM 16'da bitecek.Bu şartlarda 60 yaşa kadar çalışabilirmiyim bilemiyorum.Bunun için iş başı yaptıktan sonra kendimi test edeceğim.Aksi bir durum olursa MS+Hiperprolaktinemi+Hipofiz amaliyatından % kaç oranında rapor alabilirim acaba.Tabiiki öncelik benim için sağlık ama Türkiye şartlarında çalışırken ne kadar sağlıklı kalabiliyorsun o da soru işareti.

Ayrıca 4 yıldır Astım hastasıyım.İlaç kullanıyorum

Teşekkürler

Üst Alt