Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba
Daha önceden varmış ama ben bu yıl 2 kez atak geçirerek ms olduğumu öğrendim. şuan ilaç tedavisi görmekteyim. şuan için kalıcı bir engel olmamasına rağmen beni rahatsız eden ufak tefek sıkıntılarım olmaktadır. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara bir kaç sorum olacak. Şimdiden zaman ayırıp yardım ettiğiniz için teşekkürler.
1995 sigorta girişim 5500 çalışma günüm var.
özürlülük raporu tedavilerimi gördüğüm devlet hastanesinden alabilirmiğim ve bu emeklilik için geçerli olur mu genelde ms hastalarına % kaç oran veriyorlar
birde engelli maaşı alırsam maaşım diğer emeklilere göre düşük olur mu sigortam çalışma hayatımda genelde üst seviyelerden yatmıştır.
tekrar teşekkürler
Öncelikle geçmiş olsun. Ben de ms hastasıyım yaklaşık 2 yıldır tedavi görüyorum. Sürekli denge kaybı yaşıyorum ve güçsüzlük var.
Öncelikle heyet raporu verebilen yetkili bir devlet hastanesi ise rapor alabilirsiniz ancak sadece ms ile ilgili sıkıntınız varsa yetersiz kalabilir. MS hastalarının engellilik işlemlerinde fonksiyon kaybı derecesi önemli. Engellilik yönetmenliğinde tablo 4.1 ile tablo 4.2a alanına bakılmakta. Benim aldığım rapor sol üst ve alt extremite %5 + %30 olarak verildi. Tabi ki bu yeterli değildi. Ayrıca psikiyatri anksiyete bozukluğu tedavi ile kısmen düzelen %25 verdi balthazard ortalaması %51 oldu. Vergi indirimi için başvurdum. Evrak geri geldi. Yukarıda bahsettiğim tablolara göre bilgiler istediler. FTR kas gücünü test etmek için birkaç hareket yaptırdı. İşlemlerim bugün bitti. Sonucu tekrar ankaraya hastane gönderecek. Engelli maaşı konusunda pek bilgim yok. Diyeceklerim bu kadar. Diğer arkadaşlar emeklilik için bilgi verebilirler.
SGK derken ne amaçla geçerli olmasını istiyorsunuz? %40 sosyal haklardan yararlanma hakkı verir. Emeklilik için diyorsanız Vergi indirimi için evrak ankaraya gönderilmeli ve ordan da onaylanmalı. Malulen emeklilik için ise SGK sizi malulen emeklilik için sevk etmeli ancak %40 yeterli olur mu bilmiyorum. Araştırdığım kadarıyla malullük için 1800 gün ve %60 engellilik oranı şartı vardı. Sizin 5500 gün için birşey diyemeyeceğim. Forum yöneticileri veya bilen arkadaşlar size yardımcı olabilir.
Ramazan bey benim duyduğum ne derece doğru bilmiyorum ama çalışırken %40 engelli raporunuzla sgk başvurduğunuzda sizi hemen emekli ediyorlarmış daha önce sgk kendi kuruluna yönlendiriyormuş ama artık bu şekildede kabul ediyorlarmış diye duydum ama ne derece doğru en iyisini burdaki arkadaşlar bilir diye düşünüyorum gün ve senem fazlasıyla var bende ona göre direk raporumu alıp sgk mı başvurmalıyım
MRM Bey, böyle bir durumu ilk kez sizden duyuyorum. Ancak doğru olsa engeli olmayanlar dahi bi yolunu bulup hemen %40 raporunu alarak emekli olur ve suistimal ederlerdi. Forum Yöneticilerinden Bülent Bey (Oturanboğa) veya Ufukalp Bey size ayrıntılı bilgi verebilir diye düşünüyorum.
merhaba arkadaşlar MS için heyet raporu için Dr. beni değerlendirmeye soktu. orada edss 5.0 nörolojik işlevlerinin %50 sini kaybetmiştir. 100 mt yürüyebilir. bu ön yazı ile tekrar heyete gireceğim. acaba bilgisi olan arkadaşlar varsa bu bilgiler dahilinde % kaç oran verirler.
bugün raporumu aldım. %42 2 yıl süreli verdiler. artık 2 yılda düzelecek diye düşündüler herhalde iyileştiricisi bir tedavisi olmayan hastalığı !! benim birkaç sorum olacak bilgisi olan arkadaşlara ben emeklilik şartlarını fazlasıyla doldurdum vergi indirimi için başvuruda bulunacağım. vergi indirimi de 2 yıllık mı onaylanır. eğer öyle olursa emekli olunca 2 yıl sonra emekli maaşı kesilir mi
bugün raporumu aldım. %42 2 yıl süreli verdiler. artık 2 yılda düzelecek diye düşündüler herhalde iyileştiricisi bir tedavisi olmayan hastalığı !! benim birkaç sorum olacak bilgisi olan arkadaşlara ben emeklilik şartlarını fazlasıyla doldurdum vergi indirimi için başvuruda bulunacağım. vergi indirimi de 2 yıllık mı onaylanır. eğer öyle olursa emekli olunca 2 yıl sonra emekli maaşı kesilir mi
Merhaba @MRM bu mesajınızı yazalı çok uzun bir zaman olmuş. Şuanda bende bahsettiğiniz durumdayım. % 40 üzerinde raporu olanlara erken emeklilik hakkı tanındığını duydum. (1999 yılı öncesi girişli olma şartı ve belli bir günü olma şartıyla sanırım) konu hakkında bilgi rica edebilirmiyim rica etsem.
tşkler.