Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS için nörolojik değerlendirme içeren raporla malulen emekli olabilir miyim?

mucahit sahin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar

ben MS Hastasıyım bundan 3 ay önce nevsehir devlet hastanesinden % 77 iş göremezlilk malüllük heyet raporu aldım. ve sonra sgk benden KAYSERİ ERCİYES üniversinden heyet raporu isdedi ve fizik tedavi ve nörolojiden de heyet raporu aldım
NÖROLOJİK Raporda "şuur açık, kooperasyonu.pupiller IK,IR +/+. Fasiyel asimetri yok Derin Tenson Refleksleri üstte normoaktif, altta hipoaktif. Patolojik Refleks yok. Sağ üst 2/5 Sağ alt 2/5 parezi Solda1-2/5 parezi. Dizartrik konuşuyor. Dismetri +/+ klinik tremor +. İdrar inkont+ gaidata inkont yok MR 07,07.2010 Tarihli KR,MR Periventriküller demiyelinizan plaklar +. kontrastlanma yok. sol Frontal araknoid kist. Parsiyalempty sella. cx MR= Plak yok servikal lordozda düzleşme) Diye heyet raporu aldım. FİZİK TEDAVİ HARİÇ

Şimdi bu heyet raporum son kez incelenip emekli olup olmayacağıma karar verilecek. Sadece nörolojiden emekli olabilmem için yeterli bir yüzde alır mıyım (fizik tedavi heyet raporumu gördüm ama olumlu yüzde alacağımı doktorum söylemişti) ben şimdi emekliliğim için iyi bir yüzde alır mıyım yada % de kaç alırım
bana bilgi verirseniz sevinirim.

SAYGILARIMLA. MUCAHİT SAHİN.

Maluliyet cetveli'ne göre "Orta veya ağır derecede sekel halini almış, sık tekrarlayan yaygın miyelin kılıfı hastalıkları (multiple skleroz)" söz konusu ise maluliyet onanır.

Dilerim sonuç istediğiniz gibi olur. Lütfen sonucu bu başlıkta bizimle paylaşın...

Teşekkür....

Yazadığım mesajıma cevabımı aldım teşekkür ediyorum.. Evet multipe skleroz (ms) hastasıyım yani şuan raparum son imza aşamasında onaylanır değilmi abiler.. çünkü her şey dosyalarımda belli hastalığım yani.

Tüm tanı bilgileri doğru olarak yazılmışsa bir sorun olmayacaktır...

ms

Çok çok tşk ediyorum ilginize, benim emekliliğim onaylanırsa 3 tane çocuğum var eşim ve ben beş (5) kişilik bi aileyiz ve baska hiç bi gelirim gayri menkulüm yok kirada oturuyorum eşim bakım parası alabilecekmi? çünkü alacağım mebla bu aileye yeterli olmayacak, bu hususta bi bilgilendirme yapabilirmisiniz. TEŞEKKÜR EDİYORUM KOLAY GELSİN DİLEKLERİMLE.

emekli olmanız sorun olmaz kişi başı gelir 380 lirayı geçmesse bakım parası alabilirsiniz yanlız raporunuzda ağır özürlü yazması lazımdır selamlar

bende 2010 yılından bu yana ms hastasıyım 1800 iş günümü doldurdum ve malıulen emekliliğe başvurucam betaferon iğne kullanıyorum vve iki yılda iki kez birisi bacakta ve yüzde uyuşma diğeride gözde uyuşma olarak atak geçrdim gözde kalıcı hasar yarattı ve derece ile bile çözülemeyen göz tembelliğine yol açtı sol bacağımdada ağrı hiç geçmiyor acaba yüzde kaç rapor alabilirim bilgilendirirseniz sevinirim

maluliyet cetveli'ne göre "Orta veya ağır derecede sekel halini almış, sık tekrarlayan yaygın miyelin kılıfı hastalıkları (multiple skleroz)" var ise malul kabul edilirsiniz. Bu durumda sayılıp sayılmayacağınıza dair en doğru deüerlendirmeyi doktorunuz yapabilir ancak...

Not: Eğer Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık var ise, evet, 1800 günle malulen emeklilik mümkün. Ama maluliyet olmasına rağmen Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık yok ise, bu durumda 1800 gün primin yanı sıra bir de 10 yıllık sigortalılık süresi şartı tam olmalı. Yani, ilk sigortalı olduğunuz tarihten bu güne 10 yıl ve üzerinde bir süre geçmiş olmalı...

ama ben sgk ya gittim orası bana 10yıl şartı yok dedi daha sonra başka bir sgk ya gittim orasıda var dedi arada kaldım acaba hangisidoğru üstelik doktorumda 10 yıl şart değil dedi

Üst Alt