Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS için yüzde kaç oran alabilirim?

SEVCAN82

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba , ben 7 senedir MS hastasıyım son 3 senede hersene atak geçiriyorum ayrıca mide de ülser başlangıcı sol kulakta su fazlalığı boyun da düğzleşme psikaytri olarakda Yaygın anksiyete bozukluğu mevcut ve ben bunlar için raporluı ilaç kullanıyorum çalışmaktayım şu anda ama ms artık bana müsade etmiyor acaba özürlü raporu alabilirmiyim bu hastalıoklarla % 40 oranı geçebilirimiyim

ben de ms hastasıyım. hiç rapor için başvuruda bulunmadınız mı. özellikle atak dönemlerinde yüksek oranda rapor alanlar var. ama zaten yürümede dengesizlik, ayağı sürüme yada yalpalamanız var ise kaslarda alt ekstremede yada üstte güçsüzlük... nöroloji uzmanı bunları tek tek not edip oran da toplanınca %40 yada daha fazla olabiliyor. geçmiş olsun

Öncelikle geçmiş olsun.İlaçla düzelmeyen anksiyete bozukluğu oranı % 40.MS ve diğer şikayetle ile birleşince % 50 nin üzerinde rapor alırsınız.

Ben Ağustos ayında kas + cilt hastalığından %98 oranında rapor aldım.
Eğer MS ve diğer hastalıklar işe başladıktan sonra çıktıysa benim gibi malülen emekli de olabilirsiniz. Bunun için iş başlangıcınız normal statü de olmalı ve sonradan 3de2 oranında iş kaybınız olduğunu alacağınız raporla belgelemelisiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...n-emeklilik-sartlari-nelerdir.html#post981000

dostum geçmiş olsun bende 10 senedir MS im yüzde 51 aldım dene alırsın

Kulağınızdaki sorununuz için birşey diyemeyeceğim.. Ülser için oran verilmiyor..

Multiple Skleroz:
Fonksiyon kaybı dikkate alınarak parezi derecesine göre puanlama yapılır..

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar; (yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk)

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

Not: Psikolojik rahatsızlıklar için verilen oranlara kontrol muayenesi şartı konulur.. Yani 1 ya da 2 yıl sonrası için Yaygın Anksiyete hastalığınızdan yeniden rapor alırsınız..

Boynunuzdaki sorundan dolayıda oran alma ihtimaliniz var,;

Tablo 1.2- Servikal omurganın özürlülük oranları (yaralanma modeli).

I: Klinik bulgu yoktur, nörolojik kayıp, yapısal bozukluk ve kırık yoktur: % 0

II: Öykü ve muayene bulguları spesifik travma veya hastalık ile ilişkilidir; belirgin adale spazmı vardır, omurganın hareket genişliği asimetrik olarak azalmıştır veya radiküler ağrı var ancak objektif bulgu yoktur, yapısal bütünlükte bozulma yoktur Veya Hastada klinik olarak belirgin radikülopati ve görüntüleme tetkiklerinde aynı seviye ve tarafta herniye disk vardır ancak konservatif tedavi ile düzelmiştir Veya Kırıklar: (1) bir vertebrada %25’den az vertebra kompresyonu (2) dislokasyon olmaksızın posterior eleman kırığı (3) vertebra cisminde kırık olmaksızın yer değiştiren spinöz veya transvers proses kırığı vardır : % 8

III: Belirgin radikülopati bulguları vardır; dermatomal dağılımda ağrı, duyu kaybı, refleks kaybı, kuvvet kaybı, unilateral atrofi vardır; bulgular elektrodiagnostik testler ile gösterilmiştir Veya Klinik radikülopati bulguları ile uyumlu, görüntüleme teknikleri ile gösterilmiş, aynı seviye ve aynı tarafta disk hernisi veya cerrahi ile düzelen radikülopati öyküsü vardır Veya Kırıklar: (1) bir vertebra cisminde %25-50 arası kompresyon kırığı, (2) spinal kanalı etkileyen posterior eleman kırığı. Her durumda da kırık yapısal bütünlüğü bozmadan iyileşir : % 18

IV: Hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma veya bilateral veya çok seviyeli radikülopati; hareket segmentinin bütünlüğünde bozulma, fleksiyon-ekstansiyon grafilerinde 2 komşu vertebrada öne-arkaya 3,5mm’den fazla hareket olması veya açısal hareketin 11 dereceden fazla olması; bir hareket segmentinde gelişimsel füzyon veya cerrahi artrodeze bağlı tam veya tama yakın hareket kaybı olması. Hareket segmentinin bütünlüğü ile ilgili bulgular varsa kategori III’deki radikülopati bulguları aranmaz Veya Kırıklar: (1) nörolojik bulgu olmaksızın vertebrada %50’den fazla kompresyon:%28

V: Üst ekstremitede yardımcı cihaz gerektirecek ciddi fonksiyon kaybı; tek seviyede total nörolojik kayıp veya çok seviyede ciddi nörolojik fonksiyon kaybı vardır Veya
Kırıklar; spinal kanalda yapısal bozukluk ile birlikte üst ekstremitelerde ciddi motor ve duyu kaybı vardır:% 38

% 40 veya üzeri rapor alabilirseniz yararlanabileceğiniz haklar: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Teşekkür ederim ama nasıl bir yol izleyeceğim bilemiyorum inşallah alırım ankarada en iyi hastane hangisi bilemiyoprum yaklaşık 52 senedir anksiyete bozukluğuı var bi,lemiyorum ne yapacağüımı

Merhaba bende 2005 yılındanberi anksiyete bozukluğu var sürekli ilaç kullanıyorum ilaçla düzelmiyor inşallah alırım raporu çünkü alırsam 3 sene sonra emekli olcam gerçi emekli maşşınıda bilmiyorum ama en yüksek hayırlısı

Köroğlu diyarı Bolu'dan selamlar Emastaşım büyük geçmiş olsun.bende 2011 de teşhisim konuldu ilk önceleri farkedemedim 1 rer ayla ardı ardına 3 atak geçirdim hatta son atağımı herkez yılbaşını kutlarken ben 01.01.2012 tarihinde hastaneye yattım. o işte son atağım bende hasar bıraktı sol bacağım ve sağ kolumda güçsüzlük vede dengesizlik oldu.düzenli spor yaptım ama nafile düzeltemedim bende ayrıca emes hastalığın yanında i.t.p hastalığıda vardı kendi prof.ömss sınavı olmadan sorduğumda bana sen %20 bile vermem demişti tabi bende bıraktığı hasarların yanında büyük abdest tutamama olayıda başlayınca 01.08.2012 tarihinde tekrar özür raporuna başvurdum.%20 dahiliye-%28 nuroloji-%5 de fizik tedavi verdi bunların toplamı %53 bunlar farklı hesablıyorlar %43 diye özür raporunu aldım.İnsan özür raporu aldım diyede seviniyor şu acınacak durumumuza.İnşaallah sende kalbinden geçirdiğin gibi bu özür raporunu alırsın.BOL ŞANŞLAR EMASTAŞIM.

öcelikle geçmiş olsun kardeşim ms hastaları başka rahatsızlıkları olmasa bile %40 ın üzerinde kesin alırsın sakatlık oranlarıyla ilgili cetvele bak orada görürsün

Bilgi

Emestaş arkadaşlarım tekrar merhabalar;
Döngeri bey yazmış %40 alırmışız diye ee Türkiye'de 40.000 yakın emesli arkaşlarımız var ve bu emes ciddi bir hastalık başvuran arkadaşlarımızın çoğu olumsuz özür raporu veya vergi indiriminden faydalanamadılar.PROFLAR Verdilerde bizmi almadık illaki diyorlarki atak geçirdiğimizde bir özür bırakması lazım öyle veriliyor emes teşhisi bir özür olmuyor emesin atakları sebebince kusur kalırsa bu özür oluyor Ben içindeyim ilk gittiğimde %20 bile vermem dedi prof ama şimdi sol bacağım,sağ kolum da güç kaybı,dengesizlik vede büyük abdest tutamama olunca vede önceden İ.T.P hastalığım vardı birleşti öyle alabildim Bolu'da çoğu arkadaşım kurulda red oldu.

bende 10 yıldır ms hastasıyım. 2008 DE 19 2010 26 2012 62 rapor verdiler. MS arkadaşlarıma ve şahsıma rabbimden hayırlı acil şifalar diliyorum

Engelli raporu

Merhaba

1 hafta önce numune hastanesine başvurdum engelli raporu için ms hastalığı var ayrıca yaygın anksiyete bozukluğu var .nöroloji oran bilke vermedi psikiyatri rapor oranı verebilmesi için hastanede yatmam gerektiğini ve şizofreni olmamı söyledi acaba bu konu ile bilgisi olan varmı illaki bir yerimize b,işey olunca yada yatağa bağlanıncamı rapor vercekler ne kadar saçma bir sistem

MS çin birşey diyemem, çünkü fonksiyon kaybınız fazla olmayabilir.. Hastalığın ileri seviyesinde işe yarar bir oran alabilirsiniz belki, durumuzu gören doktorların belirleyebileceği bir durum MS.. Psikiyatriden oran alabilmeniz için şizofren olmanız gerekmiyor.. Bu yanlış bilgi.. Anksiyete bozukluğu içinde oran veriliyor.. Sakatlık oranı cetvelinden alıntılamıştık üst mesajda..

Başka bir hasteneye gidip, yeniden rapor başvurusu yapabilirsiniz...

arkdaşlar bende ms için başvuru yapmayı düşünyorumama gecen sene denemiştim raporlu ilaç kullanıp hastya olmama rağmen sıfır verdi psikayatri ve nöroloji benimnde sinirim bozuldu ama bu sefer her bölüme girecem nöroloji göz kbb psikaytrı tavsiyesi olan varsa söölesin emeklilik için almam lazım raporu

pskayatri bana vermedi rapor daha doğrusu oran anksiyete var bende sürekli ilaç kullanıyorum ama anlamadım o kadar hatlaığım var rapor alamıyorum bilgi verirmisiniz

Üst Alt