Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS tanısı konuldu. Engelli raporu alabilir miyim?

xenophanes

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar adana balcalı hastanesinde ms tanısı konuldu bana
belli bir metreyi yani 50 metreden sonra artık ayaklarım yerden sürüklenmeye başlıyor yürüyemiyorum ayakta pek duramıyorum engelli raporu almadım halihazıra bir işyerinde grafik tasarım bölümünde çalışıyorum işim oturarak olduğu için beni pek yormuyor ama engelli raporu alabilir miyim erken emeklilik için bir de taşıt almak için cevaplarınızı bekliyorum

ms için rapor oranı ve araç kullanımı ile ilgili heyetin vereceği karar önemli. Yani belirli bir oranı yok ve kasların araç kullanımında herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğinden emin olmak isterler. Bu nedenle son karar ancak heyetten çıkacak sonuca göre belirlenir. Emeklilik için en az % 40 almanız gerekir. xenophanes

Bu sekilde en az %40 alirsiniz.sag ayakta sorun varsa tertibatli sol ayakta sorun varsa otom. vites alirsiniz.degerlendirmede tablo 4 :3 e gore yapsinlar.degerlendirmede yanlis tabloyu esas aliyorlar.normalde devletin ariza hastaliklar listesinde ms in orani %60.doktorlar yorumlamalarida hep yanlis yapiyorlar.doktorun o anki ruh haline bakiyor.kimisi tamam kimiside yok diyor.en az %40 almaniz gerekir.vergi indirimi icin bavurunca ozur oraniz artabileceginden 1 yil sonra degerlendirmeye alabilirler

Üst Alt