Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS tanısı ve vergi indirimi ile emeklilik başvurum ve süreç

Mahirefe

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sürekli raporum vede yeterli günüm var. Ankaradan vergi indirimim de onandı. Edevlette "Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi" menüsüne girdiğimde engelli emekliliğinden bahsetmiyor. Çeşitli aylıklar var sadece. Dün akşam da bir sürü başvuran okudum. Ama ne olarak seçip de başvuruldu? Ayrıca bağkur numarası diyor. Ama ben SSK 4a'lı biriydim.

Mahirefe

Erken emekli olanlarda sıradan emekli olanların bir farkı yok. Hepsi "yaşlılık aylığı" statüsündedir

Teşekkürler

Tekrar denedim. Önce işten ayrılış istemesi bir tarafa, bagkur no ne demektir? Ben sskliyim.
hozgul

Mahirefe
emeklilik müracaatınızı nereden yapıyorsunuz, e-devlet?

Edevlet evet. Muhasebecim de yarın çıkaracak beni işten. Şu anda yoğunluk varmış başka işlerle.

Mahirefe

Geçenlerde bir tanıdığım emeklilik müracaatını e-devletten yaptım. Bağkur, emekli sandığı kısımlarını boş bırakmıştım. Sadece 4A ile ilgili kısımları doldurdum. Emekli de oldu, bir sorun yaşamadı

Mahirefe

Bu mobil sayfa sanırım. Bilgisayar kullanarak yapmıştım

Şimdi aynı yerdeyiz galiba. Masaüstünde giriş yaptım.
https://www.hizliresim.com/2axipqz
Siz tam olarak hangi hizmetten emeklilik işlemlerini yapmıştınız?

@hozgul

Kafam karıştı. Gunum, raporum var ve yüzdem yeterli. Edevletten emeklilige basvurulabildigini okumustum. Ama orada hangi sgk hizmetinde?

Evet, gösterdiğim yerden yaşlılık aylığı olarak başvurumu yaptım. Dilerim ki hersey doğrudur ve hızla hallolur.

Mahirefe

Tahsis Talep Türü: Yaşlılık Aylığı
Sigortali Türü: 4/A SSK
Bağkur Numarası: "Boş bırakılmalı"

Çıkan uyarı ise sizin halen aktif olarak çalıştığınız içindir

Bu postta engelli emekliliği almaya yolundaki yaşadıklarımı anlatacağım ki sonrakilere rehber olsun.

Bende uzun yıllar sakin giden ama 5 6 yıl önce şahlanan MS hastalığı var. Annemde de var ama o benden daha iyi. EDDS puanım 9 üstünden 7puanlik hale gelmiş ve tek başıma yaşam imkansız hale gelmişti. Derken engelli raporuna başvurdum ve takdir edilen %90'la engelli emekliliği için nasıl olacak diye aranırken burayı buldum ve internetten de basvurulabilecegini gördüm.

Sonra başvurup bekledim. Neredeyse 2 hafta geçmişti ki bağlı olduğum SGK'dan aranıp şu belgeyi (vergi indiriminin onanması belgesi) ekleyin ve işleme alalım dendi. Babam bu sabah o sgk şubesine belgeyi teslim etti ve 1 ay içinde başlayacak emeklilikte maaş alma sürecinin startı verildi.

Uzun lafın kısası, internet ve engelliler.biz nelere kadir. Gelismeleri paylaşırım.

Engelli Emekliliğinde Birikmiş Tutarı Çekmek

14.09 tarihindeki engelli emekliliği başvurum Ekim bitmeden sonuçlandı.

Gelen tebliğ kağıdında Birikmiş Tutar: Xtl görünüyor. Vede tebligatın 2. Paragrafının içinde şu ifade var: "Ayrıca, aşağıda belirtilen birikmiş tutar tebliğ mektubunuz elinize ulaştığı tarihten itibaren ilgili banka şubesine müracaatınız halinde Merkezi Ödeme kapsamında TC Kimlik numaranız ile sorgulama yapılarak tarafınıza ödenecektir.

Bunu yaşayan vede çekim işlemlerini tebligatta dediği gibi tebligat ulaştığı tarihten itibaren çekebilen var mı?

Mahirefe

Bankada TC kimlik numaranıza yatar bu birikmiş aylık. Hesaptan bakarlarsa "yatmamış" derler. Alt hesaplardan ya da tc kimlik numarasından bakarak kontrol etsin bankadakiler

Üst Alt