Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS'li öğretmenim. MEB'de başka hangi işte istihdam edilebilirim?

öğretmen44

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
6 yıllık ms hastası bir öğretmenim. 2002 atamasıyla göreve başladım.
son atakla dengem çok bozuldu, koltuk değneğine ihtiyaç duyuyorum. bunun yanında konuşmam da giderek anlaşılmaz olmaya başladı ve el yazım da bozuldu.

malulen emeklilik için 2 yıl daha çalışmam lazım.
düz lisedeydim, ilçe meb beni çıraklık eğitime verdi, konuşmam zor anlaşılıyor diye öğrenciler beni şikayet etmişler. çıraklık eğitimde öğrencilerin ders anlaması şart değil anlayışı ile düz liseden oraya verildim anlayacağınız :(
tedavim izmirde olduğu için izmire tayin isteyeceğim. ama okulda görev yapamayacağım.

bu iki yılda mebde hangi işte çalışabilirim çoğu yetimi kaybettim, bana yardımcı olur musunuz, çünkü bu iki yılı çalışarak tamamlamam lazım.

İsterlerse okul/kurum yöneticileri il/ilçe MEB'le konuşup uygun göreve getirme işini halledebilirler sanırım. Milli eğitimde öğrencilerin bulunmadığı ve sizinçalışabileceğiniz birimler var. Eğitim araçları vb. Ekders konusunda kayba uğrarmısınız onu net bilmiyorum. Okul yöneticisyle konuşmayı deneyin.

Geri hizmete alınabilirsiniz ,masa başı bir iş.Fakat bu durumda özlük haklarınızın birçoğundan yoksun kalırsınız.Rapor alarak geçirmekte çok zor sanırım bu 2 yılı.Sabretseniz biraz.

çok teşekkür ederim cevaplarınız için. küçük bir ilçedeyim idare ediliyorum şükür. sadece şu iki yılda özrüm ilerlemesin diye dua ediyorum. bu seneye kadar tek başıma her yere gidebiliyordum. artık dengem daha kötü. bu nedenle işimi yapmam daha da zorlaştı hayırlısı...

oncelıkle gecmnıs olsun.
benım esımde MS hastası ıse gıdemıyor yaklasık 2 yıldır. emeklılıgı ıcın 3 er aylık heyet raporları alarak calıstıgı kuruma verıyoruz. sorun cıkmıyor. sızde baglı oldugunuz sehırdekı bır devlet hastanesınden heyet raporu alarak kalan surenızı tamamlayabılrısınız. ancak nacızane tavsıyem ıse gıdebıldıgınız son gune kadar devam etmenız. sonrasında hareket eksıklıgı sızı uzebılır.
tekrar acıl sıfalar dılerım.

sağolun menalaus, doktorum da aynen sizin dediğiniz gibi çalışmam taraftarı, yoksa evde oturup kendini daha çok dinlersin diyor. yürüyemeyinceye kadar devam, ne yapalım artık...

öğretmen44;

sız hep yuruyeceksınız zaten bunu kafanıza yerlestırın. aman hareket ve fızıkoterapıyı ıhmal etmeyın. selamlar

sevgili menalaus, çok sağol. fizik hareketlerini evde yapmaya çalışıyorum ama çok yorulduğum için devam edemiyorum. yürümeye gelince yine aynı problem, biraz uzun yürümeye kalksam iki büklüm oluyorum öne düşecek gibi kasılıyorum.

hocam merhaba
gecen hafta eşim dokuz eylulde MS atak tedavisi için kortizon almaya yatmıştı. O bölümden Fatih Bey gecen hafta bu odada konusma sorunu yaşayan bır oğretmen vardı dedı. sonra kutuphaneye atanmıs. sanırım sizden bahsetti:) dünya gercekten kuçukmuş. umarım bugunlerde ıyısınızdır. selamlar

Üst Alt