Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
MTV muafiyeti için otomobilde motor sınırlandırması var mı?
özürlü olan annemiz 2 gözüde görmüyo ayriyeten kemik erimesi var uygun fiyata arac bulduk araç 2500 cc daha önce böle bi alım yapmadık onun üzerinden alsak mtv de silindir hacmi aranıyomu ?soru işareti kalmasın
Gözleri görmeyen bi küçük kardeşimizin ailesi için büyük motorlu bir araç satın almak istedik ama bu işi bilen oto muamelecisi olmaz dedi. Bence bi bilene sormadan asla satış almayın.
ya banada var bişi geliyo ama nasıl... şimdi art niyet olarak harkulede kullanılır aracı al özürlünün üstüne 2 el doldur millet binsin bide görme özürlü bu ehliyet yok mülkiyet sadece onun raporla mtv den muaf oluyo mu sadece
----------
sakat san 1600 cc gecemezsin iyde devlet ödemiyo ki bunu parasını .parasını verse anlıycam kısıtlamayı yani bi yerde bi fark vermişler oda bin milletle 1600cc sıyah olacak plakada özurlu işareti olacak yanında kımse olmayacak bagaj esya koymuycan yaw yaw yasası bu ya bumudur tc nin özürlüye saygısı. farz edelımki art niyet güdülüyo bu ard nıyet ne aracı baskasının sürmesimi bumudur art niyet akrabası olacak bu sürende 100 100 devlete kursun sıkmaktan da kötü mu bu ki art niyet deniyo adına ..sakatlıgını geri getirecekse art niyet olsun yapanda yapsın devlet 1600 cc demıycek al araba benden sana bin. sağlamına saygısı varmiki özürlüyede olsun
Eğer araç %90 ve üzeri sakatlığı olan kişi üzerine tescilli ise (yani plakasında sakat damgası varsa), motor silindir hacmi kaç olursa olsun o araç MTV'den muaftır.
Birde 2. el pikap almak istiyorum (2000cc)
Pikap izni var sanıyorum?
Pikap 4x4 ise ne oluyor peki???
Buna izin var mı?
Teşekkürler
----------
yani 2. el 4x4 (2000cc) pikap aldığım zaman
haliyle 2. el olduğu için ötv den yararlanmamış oluyorum. (zaten ötv si %1 gerek yok sıfır almaya)
Mtv için başvurduğumda MTV den muaf olabilecekmiyim arkadaşlar?
race olabilirsin 2. ellerde engeli olarak görünüyorsa ve tertibatında varsa tse onaylatırsan mtv sinden muaf olursun 1600 cc sınırlaması sıfır araç alımlarında ve yurtdışından araç alımlarında ötv den muaf olmak için istenen bir sınırlama
ayrıca qatro engelli kişinin oranı %90 ise sınırlama 2500 cc oluyor. uygun bir araç diyorsunda yurtdışıdan 2. el bu şekidle daha uygununu bulabilrsin. tr de 2. el hemde yıpranmamış uygun fiyat biri hayrına verirse anca öyle olur gibime geliyor
Bumerang çok teşekkür ederim.
Benim motor kazası sonucu sol kolum felç oldu ((
Benim çekincem 4x4 olmasından dı. Arazi sınıfına giriyorya.
Yanlış anlamadıysam:
Ben aracı 2. el aldıktan sonra sol kol için gerekli değişikliği yapıp, başvurduğumda MTV den muaf olabiliyorum???
Doğrumudur?
Bu arada verdiğin link için çok teşekkür ederim
Peki Almanyadan 2. el araç aldığımda cc sınırı var mı? (1.600???)
Alıp buraya getirdiğimde burada ödemek zorunda olduğum bir şey var mı?
Sadece sol kol için değişiklik yapıp nakilhaneden onay almam yeterlimi?
Tekrar çok teşekkür ederim
evet var 1600 cc sınırı var o sınır sadece %90 ve üzeri raporlular için 2500 oluyor. getirtme işlemide senin adına vekaleten getirecekler ve tertibatıda üzerinde olarak getirecekler o şekilde gümrükten geçiyor. gümrük masrafı vs 400 civarı sanırım aslıdna onuda niye alıyorlar bilmiyorum ama tertibat tse duruma göre degişiyor ama ikisine ben 300 civarı vermiştim. sonrası ruhsat plaka işlemleri oluyor.
teşekkür ederim
Sanırım gümrükten sonrada aracın Ankara nakilhaneden onay alması gerekiyor?
Sonra işlemler...?
Sen ne getirdin Bumerang?
Tavsiye edebileceğin bir araç var mı?
Ben büyük araç sevdiğim için pikap düşünüyorum (Ssangyong Actyon Sports)
2 sene kaçak olarak jeep kullandım ama
yakalanma stresinden sattım
birazda bizi damgalı eşşek pozisyonuna soktukları için kızdığımdan
plakayı değiştirmedim
hala da o plakayı takmayı düşünmüyorum
Ancak 4x4 pikap alabilirsem vergi yüzünden mecburen o plakayı takıcam
Pikap 4x2 nin MTV'si 900 iken
4x4 olduğunda otomatikmen iki katına çıkıyor (1.800tl)
valla 1600 cc yukarısı getirtebiliyorsan onları getirtirsin anca 1600 cc lik büyük araba olarak honda hrv var bence çokta güzel mercedes vaneo var oda güzel 1600 cc hemde otomatik güzel bu araçlar ben bmw getirttim
aaaaaa?
1600cc otomatik bmw varmıki?
sıfırmı? ikinci elmi aldın?
Avantajlı ise aslında ordan getirmek menfaatimize
Bunu burdan yapan firmalar varmı?
illa bizim gidip getirmemizmi gerekiyor?