@
FaCia,
Bayi bana öyle dedi ancak vergi dairesinin sayfasından da online başvuru yapılabiliyor? Madem online imkan var neden elden belge teslim etmek gerekiyor? Borç silinirse elden belge teslimine gerek kalmayacak diye düşünüyorum.
@
jonjon,
Ben de senin gibi düşünüyorum ancak başvuru sırasında bir mesajda 15 gün içinde ilgili belgelerin noter onaylı halleri, aslı gibidir nüshası veya aslını vergi dairesine götürün yazıyor. Aksi halde başvuru geçersiz sayılacak diye mesaj çıkıyor.
Pandemide vergi dairesi mi gezeceğiz? Üstelik yasak var. Kaldı ki aynı belgeler daha 2 hafta önce zaten verildi ötv muafiyeti için. E-devlette de mevcut. Ruhsat var herşey var. Hepsi devletin sisteminde. Fiziki belge mi kaldı. Tüm belgelerin güncel kanun ve yönetmeliğe uygun hallerini veriyoruz zaten daha uğraştırmaları anlamazsız. İlla belge gerekiyorsa bayinin muamelecisinden gönderebiliriz, zaten sürekli vergi dairesine gidiyorlar.
Merhaba,
Yeni aracım için yaptığım başvuru sonuçlanmış görünüyor. Eski aracıma mtv çıkmış, yeni aracıma ise sadece tek taksidin borcu görünüyor. Başvuru onaylanmadan önce yeni araç için 2 taksidin toplamı, eski araç için ise hiç borç görünmüyordu.
Anlamadığım husus hala yeni araca neden mtv yansıdığı, bir yorumunuz var mıdır?
Acaba birkaç gün sonra mı yansıyacak? Ya da belgelerin fiziki halleri teslim edildikten sonra mı borç kaldırılacak?