Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Muayene olduktan sonra heyete başvurulmazsa ne olur?

Maia

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Lütfen yardımcı olur musunuz?
Benim weill marchesani gibi kalıtsal bir hastalığım var. Parmaklarım çok açılmıyor ve gözlerim ileri derecede bozuk. Hastalığımın etki ettiği yerlere başvurdum kalbi etkilediği için kardiyolojiye, hastalığın tanısı konduğu için endokrine, fiziksel tıp ve göz e. Kalp ve endokrin burdan puan çıkmaz dedi, göz numaram - 12 lensle bile çok net göremiyorum ama doktor lenssiz sadece göz bozukluğuma baktı yüzde 70 görüyorsun pek bişey çıkmaz dedi. Ellerim içinde sadece parmaklarımı ne kadar açabildiğimi ölçtüler. Makasla bişeyi bile kesemiyorum, elimde bişeyi tutma sürem çok kısa dedim ama bakmadılar.ayrıca bu hastalık yüzünden entübe olamıyorum ve ameliyatımı uyanık yapmak zorunda kaldılar. Üzgünüm uzattım, kısaca yüzdeleri söylemiyorlar,Puan veriyorlar galiba rapor kağıdında numaralar var ama ne için olduğunu bilmiyorum. O nedenle ben muayene olduktan sonra raporu heyete vermedim şu an elimde bekliyor. Muayene olduktan sonra heyete başvuru için bir süre var mı? Muayene ücreti çıkar mı? Emekli sandığı olduğu için neye yansıtırlar bilemedim. Sizce heyete başvurmalı mıyım?

Muayene ücreti aldıklarında ücreti geri alabiliyorsun, ben ücreti geri almıştım.

Peki muayene ile heyete başvurma arasında belirli bir süre var mı? Ben her yere baktım ama bulamadım.
Kalıtımsal hastalıklara verdiklerini düşünmüştüm ama çok daha zor durumda olanlara verilen yüzdeleri görünce vazgeçtim. Heyete göndermeyi düşünmüyorum raporu sadece muayene olarak kalacak, sorun olur mu sizce?

Bildiğim kadarıyla her hastanenin kendine ait kuralları var. Bazı hastaneler son doktorun muayenesi bittikten hemen sonra doktorların imzaları ve notları olan o kağıdı heyete vermek üzere rapor birimine bırakmalısın diyor. Bazıları da son doktordan sonra bir hafta içinde rapor birimine bırakabilirsin diyorlar. Bunları en net o hastaneden öğrenebilirsin. Ancak her iki durumda da elindeki muayene kağıdını birime bırakmadığın sürece (yani rapor almaktan vazgeçtim diyorsan) hiçbir sorun olmaz. Ama sonradan keşke alsaydım dersen, süre geçtiği için aynı muayeneleri tekrar sıfırdan yaptırmak zorundasın.

Bence muayene kağıdını rapor birimine verirsen daha iyi olur. Ordan heyet günü verecekler sana. İstersen heyete de gitmeme hakkın var. Sonuçta bir oran çıkacaktır. Yani bence hiç olmazsa yüzde kaç oran verildiğini öğrenmiş olursun.

Çok teşekkür ederim, düşünüp duruyordum napsam diye.

Arkadaşlar gören olursa diye yazıyorum,
Karar vermemde yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. İyi ki gitmişim. Doktorların tavırlarından bişey çıkmayacağını düşünüp bırakacaktım ama raporu görünce her şeyi not aldıklarını ve incelediklerini gördüm. Bize söylemeselerde bakıyorlar. Engel oranı 51 yazıyor. Yani asla tahmin etmediğim bir sonuç. Tekrar teşekkür ederim.

Maia

Sevindiğine sevindim :) O halde hayırlı olsun diyelim. Peki hangi bölüm kaç puan verdi paylaşman mümkün mü? Yani göz, ortopedi, kardiyoloji, vs? Çünkü benzer durumda olan ama bana yeterli puan çıkmaz deyip başvuruda bile bulunmayan arkadaşlara yardımcı olmuş olursun.

Ben 2019 yılının sonunda raporumu almıştım raporu alırken hastalıkların yanına yüzde belirtme daha yeni gelmişti tekrar kaldırmışlar demek ki kötü olmuş o.

tekliyorum
Göz %5 (-12derece, dereceye göre ne kadar olur diye soranlar oluyor, derecenin pek önemi yok gözlükle görebildiğimiz sürece)
Endokrin %20 ( gh eksikliği hipofizin izole hormon eksikliği)
Fiziksel tıp %36 ( o baya uzun yazamıyorum ama tek tek parmaklarımı ölçtüler. elimi ne kadar açabildiğime, bilek hareketlerime baktılar)

cosmokramer
Evet raporu görene kadar hiçbir şeyi bilemiyorsun. Bi doktorda bişey çıkmaz diyince bende öyle sanmıştım ama o bişey çıkmaz diyen bölümden %20çıktı 😊

Üst Alt