secret1907
Kimse sizi harita mühendisliği kadrosuna yada diğer kadrolara çekmez, sınavdan alacağınız puan ile öğrenim durumunuza göre tercihlerinizi kendiniz yapacak ve atanacaksınız. Tercihlerde harita mühendisliği kadrolarını yada lisans mezunu olduğunuz için 4001 nitelik kodlu diğer tercihleri seçebilirsiniz.
EKPSSye(SINAVA) ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSSnin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar, mezun oldukları en üst düzeyden EKPSSye başvurmak zorundadır.
Kuraya ise; ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.
1.8 Adaylar beyan ettikleri bütün bilgilerin doğruluğundan sorumludurlar. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı veya evrak üzerinde sahtecilik yaptığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir.
Sınava veya kuraya katılma hakkı olmadığı hâlde sınava girip yüksek puan almak veya kurada bir kadroya yerleşmiş olmak, göreve
memur olarak atanma hakkı doğurmaz. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, EKPSS/kuraya alınmış olsalar bile bu sınav/kura sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.
1.9 Sınav/kura sonuçlarının geçerli sayılabilmesi için bir adayın bu kılavuzdaki tüm kurallara uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavı/yerleştirme/kura sonucu geçersiz sayılacaktır. Sınavdan/yerleştirmeden/kuradan sonra bile olsa bu kurallara uymadığı tespit edilen adayların, sınav sonuçlarından doğan tüm hakları iptal edilecektir.