Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mühendislik okursam kadromu değiştirebilir miyim?

ELİFPINAR

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
657'ye tabi engelli kadrosunda, Bilgisayar isletmeni olarak görev yapıyorum.Lisans mezunuyum, ikinci universite olarak Cografi Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri okuyorum bu yil son yılım, EKPSS ye girip tekniker olarak atanabilirmiyim?
Okumayi çok seviyorum ve kendimi bildim bileli okurum:) bu bolumu bitirip dgs ye girip şehir ve bölge planlama yada harita muhendisligi okumak istiyorum, tekniker olarak atamam yapilirsa tekrar ekpss girip muhendis yada mimar olarak yerlesebilirmiyim? Yas sınırı yada sınav konusunda sınırlaması var mı?
Lütfen bulmuşta bunuyorsun gibi yorum yapmazsaniz sevinirim, bende hepiniz gibi 1-0 yenik basladim, universiteyi kazandigim yil saglik sorunlarimdan dolayi okuyamadim...icimde uhde kaldi? Niye kalsin dedim, kalmasin...! Ben okucam insAllah, fakat meslegimi de yapmak istiyorum...
Evet arkadaslar,
Önümde bi engel var mi? Lisans mezunuyken, 2 yillik diger diplomamla tekniker olabilirmiyim ekpps ile, tekniker olarak calisirken okudum muhendis oldum(insAllah) tekrar ekpps ye girip muhendis olarak atamam yapilir mi? Olmasa da yine de okucam..Kalmasin uhde..ama bilmeliyim ki hayal kirikligida olmasin...
Saygilarimla..

Kardeşim istediğin kadar okuyabilirsiniz fark etmiyor yeterki okuyacak paran olsun ben inşaat teknolojisi okudum DGS ile sadece mimarlık ve mühendislik verebiliyorsun harita Teknikerliği okursanız DGS ile mühendislik verirsin birde sen iki yıllık okudun memur olduktan sonra mühendis olursan çalışdıgın kuruma diplomanı ver tamamdır bir daha kpss ye girmene gerek yok mühendis olarak devam edersin

Tesekkur ederim, rahatladum simdi :)Evet tekniker olarak atanirsam tekrar, muhendis olunca diplomami verip genel mudurluk oluruyla muhendis olabiliyorum olmazsa oyle sinnava girerim o zaman.

Olmuyorsa diye birşey yok sana bir örnek vereyim ben Karayollarında çalıstıgımda 2 yıllık harita okuyan bir kardeşim müdür oldu 2 yılliķları müdür olamaz nasıl oldu dedim açıktan 4 yıllık okumuş diplomasını kuruma verince müdür yaptılar allah yardımcınız olsun

maalesef bır kuruma atandıysanız sonradan muhendıs olarak calısmak ıstıorsanız oyle dıplomayı verıp muhendıs kadrosuna alınmıyorsunuz. ya tekrardan ekpss ıle atanacaksınız yada kurum tarafından acılan gorevde yukselme ve kadro degısıklıgı sınava gırmelısınız. . eger yanlısım varsa duzeltırsenız sevınırım

Şöyle bir şey var benim arkadaşım normal memur ama ziraat teknikeri kurumda Teknikerliği açıldığında ilk olarak onu oraya alacaklar tabi şöyle bir şey var kurumda o alanda boşluk olması lazım birde müdürün önemli o isterse hallolur

belkı dedıgınız dogrudur bılemem ama kamu proseduru boyle. bende sızle aynı durumda olma ıhtımalım var arastırmıstım hatta sıteden bırıyle konusmustum hemsıreyken dıyetısyenlık bıtırmıs ve gecmek ıcın dıyetısyenlık kadrosuna sınava gırdıgıını soylemıstı.

muhendislik bitirdikten sonra tekrar ekpps ye girip muhendis olarak atanabilirsiniz illede tekniker olmanıza gerek yok

kunta

Muhendis olup bitirene kadar yine bi 4 yil gecer, bu arada tekniker olarak hem meslegimi yapmak istiyorum hemde maasim artsin:)
Korkum su baska bir sehire atamamin yapilmasi, sonucta evliyim, bi kizim var annem bakiyor, düzen bozulcak..asalet tasdik olmadan tayin de yapmiyorlar..

ELİFPINAR Aynı şatları taşıyoruz ancak malesef sıkıntılı bir durum bende lisans bezunu olarak kamuya vhki olarak yerleştim ekpss 2016 girdim bu arada daha sonra iki yıllık bilgisyara programcılığnı bitirdim tekniker olmak için tercih yapmak istedim malesef lisans mezunu oduğum için teknikerlik için tercih yapamadım daha once yapılabılıyordu ben de aynı mantıkla okudum ıkı yıllık programı eğer tercıh yapıp teknıkerlığe yarlaşabılseydım dgsden 4 yıllık muhendıslığı tamamlayıp muhendıs kadrosuna gecebılecektım ancak dediğim gibi lisans mezunu olduğum için onlisnans mezunu teknıkerlığe tercıh yapamadım tek secenek kaldı 4 yıllık muhendısliği bıtırıp ekpssye terara girip muhendıs olarak yerleşemeye çalışmayı deneyeceğim .

exof

Bundan korkuyordum iste bende, bizim kurumda da gys ile tekniker olamiyorum cunki isletme lisans mezunuyum ve tekniker olamiyorum. Bu yuzden ekpss girip tekniker olarak atanip sonra muhendis olurum diye dusunmustum. Ama siz boyle soyleyince uzuldum acikcasi, sinava girdikten sonra mi ogrendiniz tekniker olamoyacaginizi, yoksa ainava girmeden mi? Belkide boylesi daha hayirlidir, dgs o kadar zor degil, sayilsalciyim ve sadece Matematik 1 konularindan sorumluyuz, insAllah hedefine ulasirsin kardesim..

Uzaktan egitim sistemi ile bilgisayar muhendisligi okuyabilirsiniz, yanlis hatirlamiyorsam ahmet yesevi univ. Senin bolum var dgs ile tercih yapiliyor mu bilmiyorum ama engellilerede rraporun derecesine gore indirim yapiliyor fiyatlarida cok uygun, gerci sen arastirmissindir belki ama fikir olsun..benim cografi bilgi sistemleri ve dgs ile uzaktan egitim alabilecegim bir bolum yok malesef orgun okumam lazim,

Mahalli idarelerde ( Belediyeler, İl Özel İdareler vs. ) Unvan değişikliği sınavına girebilme hakkımız var. Yani lisans olarak başlayan VHKİ, Memur yada Bilgisayar İşlermeni sınava girip önlisans Tekniker olabiliyor. Ama intibak yaparken artık önlisans diplomanız işlemde oluyor.
Önlisans teknik bölüm 9-2 den başlıyor. Lisans 9-1 yani kayıp değil bir kademe de kazanç söz konusu.

mssql

Mahalli idarelerde sinava nasil giricegiz, belediyelerin sinavlarini mi takip edicem? Yoksa ekpps den mi? Aslinda belediyeye gecmeyi cok isterdim, okudugum bolumde belediyelerde cok ihtiyac duyulan bir bolum oldugunu biliyorum.
1 kademeden bisey olmaz, belediyelerin maaslari diger kurumlardan daha yuksek 1300 lira ek tazminat odeniyor yanlis bilmiyorsam, bu yuzden hic onemli degil 1 derecemi bile alabilirler :)

Sınava girebilmeniz için; Belediye veya o saydığım kurumlardan birinde çalışıyor olmanız gerekiyor. Belediyelerde o kadar fazla maaş farkı olmuyor. Sosyal Denge Sözleşmesi yapmayan belediyeler bile var. Mesela Ankara Büyükşehir Belediyesi hiç fark vermiyor. Bakanlıkta çalışan memur ile aynı maaşı alıyor. Siyasetin olduğu kurumdan uzak, biraz daha az maaşla çalışmak daha iyi emin olun. Belediyelerde okuduğunuz bölüme göre istihdam yok. Ben bilgisayar programcısıyım memuriyet öncesi iyi kurumlarda çalıştım. Bir çok programım var fakat burada alakam olmayan bir bölümde çalışıyorum. CV çalışmaz. Geçen sene bende 2015 yılı DGS sınav sorularına baktım 290 civarı alırım dedim. 2016 DGS sınavı ALES olmuş. :) 249 puan alabildim türkçeden bir soruya bile bakamadım. Hatalı bir sınav değerlendirmesi yapmıştım. İstediğiniz bir belediye varsa bir dilekçe yazıp naklen geçmek istediğinizi belirtip geçebilirsiniz. Tabi referans şart.

mssql

Evet sosyal denge tazminati veriyor, buyuk sehir belediyesinden gelen birisi oldu bizim kuruma, nakil bildiriminde gormustum. Bize gecince o tazminati.alamadigindan maasi dustu. Dgs Ales ayni sayilir, alese hazirlanan dgs ye de hazirlanmis oluyor :), ama lys den daha kolay oldugu ve yerlesme puaninin dusuk oldugu kesin, hic ummadigin kisiler itü, odtü okuyor, dgs ile :), fakat kontenjan var..neyse bana teknikerlik kapilari kapandi..lisans mezunu olmamin dezavantaji, yonlendiren olmadi hic, bi bildigimiz aöf isletme fakultesiydi onu okuduk, üniversite okucak arkadaslara onerim olsun, okuyacaksaniz aöf de, teknik bolum okuyun..

Ben de İşletme okuyorum fakat mezun olmuyorum. Teknikerliği almadan da mezun olmayacağım. :)

Not: lisans mezunu oldugum icin, onlisans diplomamla tekniker olamiyorum, lisans diplomam olmasaydi, tek onlisans diplomam ile ekpps girip tekniker olabilirdim. Cikardigim sonuc bu..Tek yol Dgs ile Harita muhendisi olup tekrar ekpss girmek..

mssql
Aynen iyi yapiyorsunuz, hakkımızda hayırlısı olsun, cokta guzel haber almadim ama yanlis bilmekten iyidir.

Siz hangi kurumda memursunuz? Unvan değişikliğine aykırı bir durumunuz olmadığını düşünüyorum.

mssql

Personeldeki arkadaslarda oyle soyledi, lisans mezunu oldugun icin, onlisans diplomami verdigimde sadece dosyama koyarlarnis, gys ancak lisans diplomamla girebilirmisim, yani sayman yada idari sube muduru sinavlarina girebilme hakkim varmis...ben onlarin yalancisiyim.

MEB için ;
c) Programcı kadrosu için;
1) Bilgisayar programcılığı alanında en az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak,
2) En az iki programlama dilini bildiğini belgelemek.
ç) Tekniker, teknik ressam ve sosyal çalışmacı kadroları için; atama yapılacak kadronun gerektirdiği alanlarda iki yıllık yüksekokul mezunu olmak.
d) Teknisyen kadrosu için; atama yapılacak kadronun gerektirdiği alanlarda eğitim veren bir ortaöğretim kurumundan mezun olmak.
e) Laborant, hemşire, veteriner sağlık teknisyeni kadroları için; atama yapılacak kadronun gerektirdiği alanlarda eğitim veren bir ortaöğretim kurumundan mezun olmak.
Kaynak : Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

mssql

Oyle..
Birden fazla üniversite bitirenlerin durumu nedir? Bana lisans mezunu oldugum icin onlisans diplomamla gorevde yukselme sinavina giremeyecegim hangi dayanağa göre söylendi merak ediyorum.

Kamuda genel olarak kimse ilk cevapta doğruyu söylemez yada bilmez. Daha kötüsü rakip olsun istemez. Yönetmelikler harici kimseye güvenmeyin. Resmi dilekçe ile sorup öğrenmek her zaman için daha sağlıklı ve resmi olur.

ELİFPINAR teknıkerlik başvurusunu danıştaydan dava ile iptal ettirdi birisi ancak bu karar bozulamaz değil hatta imza kampanyası bile var lisans mezunlarının onlısanstan tercıh hakkının geri iadesi için ..malesef ben 2016 ekpss gırerken tercıh yapabıleceğimi düşünüyordum hatta tercıh zamanı tercıh yapmak ıstedım sıstem tercıh kabul etmedı osym burosuna gittim bır sorun olabılır dıye osymde çalışan personel bırının dava ettiğini ve danıştayın lısans mezunlarının onlısans tercıh yapamayacağına karar verdiğini soyledı ama dediğim gibi bu karar değiştirilemez değil bu konuda çok fazla mağdur var bekleyip göreceğiz dgs den uzaktan ahme yesevıyı düşünmüştüm bakalım nasıp
mssql programcı kadrosu için malesef tercih yapamadım sende 2016 tercıh şartlarını okursan 4 yıllık muhendislik mezunu şartını koymuşlar bilgisayar programcılığı mezunuyum ayrıca 4 yıllık iktisat mezunu olmama rağmen sıstem programcı kadrosuna tercıh yapmama izin vermedi yukarda saydığın şartlar değişti.

velhasılı hakımızda hayırlısı dunyanın hiç bir yerınde okuyanı cezalandıran bir sistem yoktur herhalde ulkemızde olduğu gibi

exof

İnşAllah, vardır bundada bir hayır..ama çok doğru bir sey daha soylediniz bizim ulkemizde okuyani cezalandiran, engelliyi cezalandiran, çok bileni, çok okuyanı, hakkını arayanı cezalandiran bir sistem var, hatta cok degerli bi abimiz demisti ki Türkiye de yasalar zalimlerden yana,olan mazlum insanlara oluyor, elbet yukardan birilerinin iaine gelmicektir bu sistemde bu gece de degistirceklerdir..Allah büyük...!
Okumak güzel ya, düsünebiliyosun, sorguluyorsun, kensi fikirlerin ve düsüncelerin oluyor..kimse senin aklinla alay etmiyor..hic bisey olmasamda okuyacagım, okutacagım..

ELİFPINAR kesinlikle haklısın ancak ötekileştiriliyoruz malesef ,kamuda çalışmadan önceki düşüncelerim %100 değişti kamuda liyakat namınada bişey yok bunu üzülerek söylüyorum ve malesef engelli olmamıza rağmen sağlıklı çalışanlardan ıkı kat efor sarfetmek zorunda bırakılıyoruz halbuki istediğimiz ayrıcalık değil erişebilirlik ve engellin ortadan kaldırılması malesef bu sorun çözülemedi zor olan şartları birazdaha zorlaştırıyo sistem malesef
Hayatı boyunca öğrenciliği bitirmemek lazım gelir hayırlı geceler vesselam...

ee gülü seven dikenine katlanır hem mühendis oluyum hemde hiçbir problem yaşamayım yok öyle evet tekniker olursanız teknik kadroda maaşınız biraz artar ELİFPINAR

Üst Alt