Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mühendislik okuyan engellinin hakları nelerdir?

ozgurpınarmert

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ben 1976 Doğumlu Engelli Bir Vatandaşım. Özel Sektörde Çalışarak Engelli Emeklisi Oldum Ve Şu An Çalışmıyorum. Teknik Eğitim Fakültesi Metal Öğretmenliğini Bitirdim. Bize Tanınan Haklardan Biri Olan Mühendislik Tamamlama Eğitimi Tamamlayarak Mühendis Olma Hakkı Tanındı.
1. Acaba Eğitimimi Tamamlarken Hangi Burslardan Yararlanabilirim? ( Özel- Devlet vb…)( Bu Bursları Alırken Birinci, İkinci Öğretim Farkları Var Mı?)
2. Eğitim Sırasında Hangi Haklara Sahibim?

Bu konuda gideceğin üniversite nin öğrenci işleri daire başkanlığında ilgili birimlerden daha net bir şekilde bilgi alabilirsiniz
Genelde üniversitelerin engelli öğrenci birimleri var
Buralarda engelli öğrencilerin durumları değerlendirilerek yardımcı olmaya çalışılıyor
Burslar konusunda şartları tam olarak bilmiyorum
Ama dersler konusunda sınavlarda özel bir durum var ise hocalar zaten gerekeni yapıyor
Uygulamalı derslerdede aynı şekilde oluyor

bende muhendıslık ogrencısıyım ama pek bı ayrıcalık goremedım unıversıtede. ama burslar konusunda yrdımcı olacaklarını dusunuyorum

Bende DGS ile bilgisayar mühendisliğine geçtim. Okulun öğrenci işleri kolaylık sağladı.

Ancak okul haricinde bir yerden burs alabilir miyim?

Normal şartlarda burs aLMaDan ücretli okuyor gözüküyorum.

serdarski

Kaçıncı sınıfdan basladınız engeli öğrencilere muafiyetde ayrıcalık tanıyorlar mı

@D.R

1 sene İngilizce hazırlık okuyacağım, üstüne 2,5 sene bölümümü okuyacağım. Yani 3. Sınıftan başlayacağım aLgısı olmasına rağmen asLında 2. sınıfTan başLayacağım.

2 yıllık meslek yüksek okulundaki bütün dersLeri sayMaDıLar

TopLamda 3,5 sene okuyacağım.

Okudum üniversite özel üniversite ve Ben ücretLi okuyorum. Toplam seNeLik ücret üzerinden yüzde 30 indirim yapıldı. İndirim yapILmaSının sebebi rEkTöR yARdImcIsI babamın arkadaşı olduğu için..

Okuduğum üniversitede engelli öğrenciler için bölüm var ama ismi var cismi yok gibi durumu var. Gerçi görevliler yardımcı olmak için uğraşıyorlar. Ancak tembelliğe aLışMAmak için kendimi zorluyorum.

En önemlisi engelliler için aYRıCaLıK derken neyi kastediyorsunuz?

dgs ile makine mühendisliğine geçen var mı
hangi bölüm mezunu
ve kaçıncı sınıftan başlattılar ünversiteye

selo46

Kağıt üstünde 3. sınıftan başlayacaksın aLgısı var ancak Meslek Yüksekokulu’ndaki bütün dersLeri sayMaDıkLarından 2. sınıftan başlıyorsun..

Bölüm fark etmeksizin uygulamada şartlar böyle..

Erdogan Er

Evet 45 yaşımdayım ve 2. üniversiteyi okuyorum. Emekliyim ve hayatım boyunca kahvehaneye gitmedim, kahvehaneye gitmek yerine üniversiteye gitmeyi tercih ettim.

RahmetLi Kemal Sunal bile 50 yaşında üniversiteye gitti.

Yanlış anlamayın Serdar bey. İlk mesajlarınızda daha genç birisi olduğunuzu düşünmüştüm. Merak ettiğim için sordum. Ben eğitimciyim, eğitimin yaşı olmadığını iyi bilirim.

Esen kalın :)
serdarski

Yuz yuze karsilassak benim 35-37 yas civarinda oldugumu dusunursunuz..

AMA gercekte 45 yasimdayim.

Bazi insanlar genc gosterirler, ben genelde genclerle ve cocuklarla takildigim sure boyunca kendimi genc hissederim

Tebrik ederim okumanın yaşı yok...

Ben 43 yaşında mühendis engelli bir vatandaşım. Engelli mühendis olan kişilerde memuriyette( mühendis olarak) yaş sınırı var mı dır? Varsa bu sınır kaçtır? Bana bu konuda bilgi vermenizi rica ederim.

engelli mühendislerde yaş sınırı varmı? varsa kaç?u konuda bilgi vermenizi rica ederim.

gökyüzü12, böyle bir şey söz konusu değil, 2. Üniversite okurken, ilk ünv de deki alınan ortak derslerden muaf olunabilir. Engel durumu ile ilgili değil, aynı dersin tekrar alınmaması ile ilgili.

@gökyüzü12
@serdarski arkadaşımız mühendisliğe DGS ile geçtiğini belirtmiş. Yani daha önce aynı branşa yönelik 2 yıllık MYO bitirmiş. Böyle olunca da mühendisliğin ilk iki yılındaki MYO ile ortak derslerden muaf olarak başlaması doğal.
Dikey geçişlerde işleyiş bu şekildedir, engelli olmakla bir ilgisi yoktur.

ozgurpınarmert
kısaca yok ol yeterki 18-60 arası diye biliyorum memur olma yaş aralığı

gökyüzü12
böyle bir şey söz konusu değil dgs ile geçiş yaptığında ortak derslerin içeriği ve transkribi uyarsa ancak üniverste komisyon kararı ile o dersler alınmaz geçmiş sayılır

Üst Alt