Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Muhtaç aylığı alan biri üzerinden araç alınırsa ağlığı kesilir mi?

aylina

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
90 yaşındaki anneannemin %92 özürlü raporu var kız kardeşim yani torunu onun üzerinden araç aldı.anneannemim 3 ayda bir aldığı maaşı kesilirmi

Anneannenizin hanesinde kaç kişi var? hanedekilerin toplam geliri ne kadar? aracın indirimden düşmüş miktarı ne kadar?

3 kişi görünüyorlar babam emekli maaşı alıyor
araç zannediyorum 45.000 filan geldi

baban anneannenle birlikte kalıyorsa emekli aylıgı ne kadar?
şunun için soruyorum. hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL altında olması gerekir. hanede 3 kişi yaşıyormuş. emekli aylıgını üçe böl eger bu sınırı geçerse araca bile gerek yok 2022 aylıgı kesilir.
araç alırsanız kesin kesilir.

baştan anlatayım.annemle babam aslında ayrılar fakat boşanmadılar bu yüzden aynı evde sayıyorlar.ayrıca annem daha önce 2022 aylığı alıyordu fakat 3 ay önce evli göründüğü gerekçesi ile kesildi.şimdi sadece anneannemin 3 ayda bir aldığı maaşa kaldılar.ne yazikki annem de anneannem gibi özürlü.ve kız kardeşim ilgileniyor bu yüzden doktora falan gitmek ve özel ihtiyaçlarını karşılamak için biz önerdik anneannemin üzerinden araç almasını.şimdi de sosyal kuruma sormuş annem maaaşı kesilir demişler bunu öğrenmek istiyorum kesilir mi kesilmezmi ne yapabiliriz

babanızın ikamet adresi annenin hanesinde mi halen? yoksa babanın ikamet adresi başka yerde mi?

alacagınız aracın vergiden düşmüş miktarı 45 bin mi?

ve 45 bini nasıl ödeyeceksiniz? bu parayı bu kadar gelirle nasıl alacaksınız? kredi mi çekilecek?

aynı adreste değiller.aylık kesilince sosyal hizmetlere bunu söyledik ve ikametgah senediyle mahkeme kararını verdik ama kabul etmediler.kız kardeşim evli farklı bir adreste oturuyor.zaten ara ba anneannemin üzerine olduğu için araç kredisi çekemediler ama tüketici kredisi çektiler.araç 45000 civarına düştü normal fiyatı 70000 tl

aylina

hanede 3 kişiler. tek gelirleri de 3 ayda bir aldıkları 2022 aylıkları. ve anneannein üstüne 45 bin liralık araç alınıyor. evet kesilir aylıgı ananeannenin.
çünkü bu araç anneannenin üstüne oldugu için 45 bin lira gayriresmi gelir sayılır. yani aracın parasını başkasının ödemesini dikkate almazlar. sonuçta 45 bin liralık araç verilebiliyormuş derler. sorun sadece aracın 120'de birini hesaplamak değil yani.
2022 aylıgı alıyorken tek gelirleri 2022 aylıgı iken sonradan 45 binlik araç alınması söz konusu.

ablacım merhaba benim de bir sorum vardı cevaplarsan çok sevinirim

annem 2022 aylığı alan engelli biri(engel oranı %53), annem ile birlikte kalıyorum, babamı 3 yıl önce kaybettim ve başka kardeşim yok, ve tek gelir kaynağımız annemin maaşı, bu senede üniversite son sınıftayım ve kpss girdim, ve iyi bir puan aldım sayılır

sormak istedğim şu ben atanırsam, annemin 2022 aylıığı kesilir mi?

Üst Alt