fulya35 yanlış bilgi vermişsiniz.
Barda5 GSS gelir testine 2022 aylıkları da evde bakım aylıkları da burs, şartlı eğitim yardımları vs her düzenli ödenen sosyal yardım da dahil edilir. Vakıf muhtaç aylıgı da dahil edilir gelire tabi ki.
2022 aylığı alanlar 60/c 3 GSS kapsamında sağlık güvencesinden yararlanırlar. ama vakıf muhtaç aylığı alanlar GSS gelir testi sonucunda G0 çıkarlarsa, 60/c 1 GSS kapsamında sağlık güvencesinden yararlanırlar.
60/c 3 GSS ve 60/c 1 GSS kapsamında sağlık güvencesinden yararlananlar prim ödemezler. primini devlet öder. bu iki GSS türü de zaten eski yeşil kart gibidir.
vakıf muhtaç aylığı alanların sağlık güvencesini devlet öder mi diye sormuşsunuz. yukarıda dediğim gibi 60/c 1 GSS kapsamında olursanız mümkün bu.
bu kapsamda mısınız anlayabilmem için ailedeki kişi başına düşen aylık gelirinizi bilmem gerekir.
şu sorularımı cevaplayınız lütfen:
1. hanede kaç kişisiniz, kimler kalıyor? (aile sayısını tespit edebilmem için önemli)
2. hanede kalan herkesin aylık gelirleri toplamı ne kadar? muhtaç aylıgı, 2022 aylıgı,evde bakım aylıgı, burs vs hangi yardım varsa yazın. ayrıca başka gelir varsa belirtin. tarla,araç,ev,vs varsa belirtin.