Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Muhtaçlık aylığı başvurusu 2022'ye engel sayılır mı?

Soner_41

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Geçen ay engelli 2022 maaşıma başvurdum onaylandı %72 engel oranıyla.sorum şu;

Dün vakıfa gittiğimde başka bir yardım alablirmiyim diye sordum muhtaçlık aylığı var dedi başvurumu aldı.2022 aylığı kesilmesin dedim ona bağlı değil bu dedi.herhangi bi engel olurmu 2022 aylığına?

Soner_41 2022 aylığı için başvurduğun vakıf (SYDV) mi dedi öyle? eger onlar dediyse sorun olmaz. ama bahsettikleri yardım, düzenli aylık şeklinde olmaz. kriterlere uyuyorsanız ve ihtiyaç da varsa sosyal yardım yapılacaktır. bu da sürekli yapılmaz.

ama vakıflar genel müdürlüğünün verdiği muhtaç aylığından bahsediyorsan sorun olur. 2022 aylığı ile muhtaç aylığı aynı anda alınamaz.

Abla bana denilen o şekilde bir engeli yok ve buna heyet karar veriyor ve cuzi bir miktar dedi başvuruyu doldurdu kesinlikle 2022 engelli aylığına bir etkisi olmaz dedi ve evdeki gelir düzeyine bakılıyor dedi.zaten 2022 başburusunu yapan aynı görevli hanımdı.daha kabul edilip edilmiceği belli değil.bende dorumlarda okuduğuma göre başka aylık yardım alan bunu alamaz yazıyordu ondan sordum.beklicez ve görücez 4 kez sordum görevliye.bir engel varsa başvurmayalım dedim.yok dedi.

Kalem abla benim otizimli çocuğum var yüce 40 buna hasta bezine yazılabilir miyim

@Soner_41 tamma ablacım. 2022 aylığı için başvurduğun vakıf (SYDV) sosyal yardım için başvurunu almış. 2022 aylığı yanında sana sosyal yardım yapılması 2022 aylığına engel olmaz. vakıflar genel müdürlüğüne başvurmamışsın sen. sorun yok yani.

@Ekelik01 hasta bezi ile ilgili sorunu şu forumdan sor ablası: https://www.engelliler.biz/forum/sosyal-guvenlik-kurumu-odemeleri/ bu konuda detaylı bilgim yok.

alo 170'i arayarak da bilgi alabilirsin. T.C. kimlik numaranı verip sağlık güvencen kapsamında çocuğun için bez parasının ödenip ödenmeyeceğini sorabilirsin.

Kalem saıd

Kalem abla ekim 18 BASVURUM E DEVLETTE DEVAM EDIYOR YZIYOR SOSYAL YARDIMLASMA KABUL EDILDI YAZIYOR AMA MARTIN 10 DA ALACAN DIYOR NE KADAR ALIRIM BIRDE ARALIKTA ALABILIRMIYIM MARTTA ALIRSAM TOPLAM KACLIRA ALIRI ENGELLI YAKINI 40 PUAN BIRDE BEZ YARDIMI VARMI COCUK ICIN SAYGILARIMLA KALEM ABLA CEVAPLARSAN SEVINIRIM

Üst Alt