Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Muhtaçlık sınırını aştığım gerekçesiyle 2022 aylığım kesilmiş ne yapmalıyım?

ozmeba

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benım oğlum otistik 19 yaşında % 100 süresiz raporu var,HAZİRAN 2012başvurdum, kızım anadolu lisesini kazandı mecburen başka ilçeye taşındık.baş vurduğum mal müdürlüğüne tekrar gidip yeni adresimizi eylül ayında bildirdim onlarda ANKARAYA şu adrese gönderin dediler gönderdim,eylülde odeme bilgisi ve onaylandığına dair belge yeni adresime geldi aralık ayında bankaya gittiğimde vasi kararı istediler mahkeme kararı 3 ayda mart 2013te çıktı ve şok maaş kesilmiş martta adres değişikliği yüzünden sydv devredilmiş tekrar kurula girdi 144 aradım 1500 geliriniz var muhtaç olmama kararı vermişler.kişi başı 300 lira düşüyomuş beş kişilik bir aileyiz.BU NASIL BİR ADALET 119 LİRAYLA KİM GEÇİNECEK?başvurduğumda da gelirim böyleydi kabul edildi taşınınca vakıf kabul etmemiş.kiracıyım,evimiz,arabamız yok ama gelirim yüksekmiş(!).:mad:

çok komik 119 tl ile köpek bile bakılmaz kaldıki engelli bakılacak resmen alay ediliyor,cezalandırılıyor sanki engelliler bi de tv de şunu yaptık bunu yaptık diye böbürleniyorlar bence bu sorunları birbirimizle paylaşmak yerine ankaradaki yetkililere,medyaya yazalım belki merhamete gelirler

Ne yapsak bilmiyorum ki yavaş yavaş kesmeye başladılar aylıkları buna bir dur demek lazım ama nasıl? redhack a haber uçurup ,bakanlığın sitelerini mi çökertsek anca medyada sesimizi duyarlar kimbilir :)

engellilere otobüsler bedava diye bi yalan attılar tv lere çıkıp anons ettiler çoğu evden çıkamayan bu insanlar hangi parayla nerede gezecek acaba diğer tarafatan maaşları kesiyorlar hiç ses seda yok yattılar kulaklarının üstüne sinsiler bunları rahat bırakmıyalım yılmayı erişebildiğiniz yerlere yazın be tıwıtırdan sürekli yazıyorum

Ozmeba, hanede çalışan var mı? Hanedeki kişilerin toplam geliri ne kadar?
...
Arkadaşlar ozmeba arkadaşın çocuğu daha önce aylık alanlardan/aylık baglanmış olanlardan sayılıyordu. Aylığı kesilmiş. Oysa bakanlık ya da SDYV yetkilileri daha önce aylık alanların yeniden incelemesini yapmayacağız diyorlardı. Ki bunun boyle olmayacağını, her yıl sosyal incelemesinin ve merkezi sistem üzerinden yapılan incelemesinin sonucunda aylıkların kesilebileceğini defalarca soyledim. Halen de soyluyorum.
2022 aylıkları artık neredeyse 1 yıllık kabul edin. her yıl sosyal incelemesi yapılacak. muhtaçlığı devam edenlerin aylığı devam edecek etmeyenlerin kesilecek.
kabus her yıl yenilenecek yani.
2022 yönetmeliği hükümleri belli. bu yönetmelik ortadayken, muhtaçlık sınırı ortadayken başka söz soylemeye lüzum kalmıyor.
Engelliler hak mucadelesi konusunda bence başarısız. BU yönetmeliği o kadar çok anlatmaya çalıştım ki sonra kötümser olmakla suçlandım.
oysa yönetmelik ortada ve her şey çok aşikar.

sayın kalem hanım bizde anlattık anlatmaya hala çalışıyoruz insanlar akp düşmanı ilan ediyorlar bakın asp sayın bakanı nasıl yazmış sizce mantıklı bir açıklaması olabilirmi yazdığının

[FONT=Arial]Dışişleri Bakanımız [/FONT]@Ahmet_Davutoglu[FONT=Arial] ile Dünya Engelliler vakfının programındayiz.
[/FONT]
@FatmaSahin_ASPB[FONT=Arial] [/FONT]@Ahmet_Davutoglu[FONT=Arial] sonuç ne oldu acaba 25 ocaktaki çıkan çağdışı yönetmelik değişecekmi sayın bakanım[/FONT]

okadar güzel yazıyorlarki sanki her şey günlük gülüstanlık

az öncede bir araya geldikleri dünya engelliler vakfına mail yazdım 2022 kanunda yapılan değişiklikten memnunmusunuz değilseniz ne gibi bir faliyet içinde olacaksınız, sayın asp bakanıyla bira araya gelmişsiniz acaba bu konuyu onlara sordunuzmu diye mail yazdım bakalım ne cevab verecekler

benim evime geldiler ama içeri girmediler kapıda gördüler. bakalım ne olacak muhtemelen kesilir çünkü babamla yaşıyorum ve babam emekli.gelişme olursa yazarım

inşaallah kesilmez mertAta

Kalem,
Hanede bir tek eşim çalışıyor.İlk başvurduğumuzdan buraya kadar gelirimiz hep aynı ancak yeni yönetmeliğe göre maaşı kesiyorlar.Oğlum 0 özürlü raporu var ve bu maaş onun hakkı...söylenecek çok söz var elden bir şey gelmiyor bu maaş sınırının neye göre belirlediler çok merak ediyorum doğrusu kim geçiniyormuş o kadar fazla parayla(!)..oğlumun eğitim aldığı okulda çoğu kişinin maaşı kesilmiş yani yakında bu maaş kimseye verilmez ;) kendileri kullanırlar :)

her şeyi avrupaya uydurmaya çalışan sayın yetkililer bakın avrupada özürlülere tanınan haklara....işinize geldiği gibi hareket etmeyin....gerçi arkadaşlar günümüzde özürlülüğü süistimal edenlerde yok değil....adamın altında jeep var yapmış başkasının üzerine geliri kayıtlı değil....özür maaşı alıyor önce bu asalakları temizlemek lazım....onlar yüzünden ayrılan bütçe yırtılıyor o yüzden bakanlıkta saçma sapan kanun çıkartıyor gerçekte özür maaşı alması gereknlerde maalesef haklarından oluyorlar.....çevrenizde haksız yere geliri yüksek olupta maaş alan varsa gerekli mercilere ihbar edin......

Ozmeba siz 2013 yılı itibariyle taşındıysanız bu durumda adres değişikliği sebebiyle maaşınız durdurulur. Taşındığınız adresin bulunduğu vakfa başvurursunuz ve muhtaçlığınız yeniden gözden geçirilir. Bu şekilde durumunuz incelenmiş ve muhtaç bulunmamışsınız. Eşiniz zaten asgari ücretle çalışsa bile hanede kişi başına düşen aylık gelir 119,62 lirayı geçtiğinden aylık başlanmaz size yeniden.
Adres değiştirme işi olmasa da zaten durumunuz 1 sene içinde yeniden incelemeye tabii olacaktı ve kesilecekti. geçmiş olsun.

insanları zorla sahtekarlık yapmaya teşvik ediyolar illa diyorlarkiiii ya kardeşim sen hile yap hanede emekli maaşı alan veya çalışan varsa başka edreste gösterin diyorlar yani devlet bilmiyomu bu şekilde duruma çözüm bulunabileceğini 119 tl el insaf yahu insanlar kendi geçim derdine düşmüş tutupta engellisine her ay al şunu cebine koy ye bu parayı diyebilecek kaç kişi vardırki adam emekli evi kira aldığı maaş 1000 tl gel de harçlık versin engellisine arkadaşlar hanenizde emekli yada çalışan varsa herhangi bir akrabanızın komşunuzun kim varsa artık kaydını taşıtın sorun çözülmüş olur

eee babam emekli gidip nüfüsa ben burda yasamıyorum benı sılın dese sılınırmı sonra babamın maaşı nolur keserlermi ?

Bakım maaşı için başvurmadıysanız eğer ona başvurun. Muhtemelen çıkar. Biz bu yıl başvurduk kızım bakım maaşı alıyor şuan.

kızım adına 2022 ye başvurmuştuk. muhtaj olmadıgına karar verilmiş buarada beni aradan çıkartmışlar adamlar benim 5 yıldır aldım maaşıda kesmişler evde 4 kişiyiz yaklaşık olarak 500 tl ( resmi olmayan gelirim var) ev kira kızım sipina bifalı norejen mesane sgk sagolsun oda babalık yaptı bize çocugua ilaç yazdırıyorum 2 tl ilaç ücreti katılım payı 60 tl offff güzel neymiş fakulteye sevk almışım kontrole gitmişim aciilk olmuşuz vb . ALLAHTAN SGK İPTAL EMEMİŞLER kızım için sonda ücreti 2 ayda 350 + bez 175 tl bunlarda eklenseydi ...

nergiz hanım siz evde bakı için 2013 yılında mı başvurdunuz yani biz kasım 2012 başvurduk kısmetse mayıs ilk maaş alacagız

Vuslat özür ben şunları anlamadım:
Size babalık yaptıgınızı söylediğiniz kızınız başka hanede mi, ayrı hanede mi? Nasıl bir yardım yapıyor? Oturduğunuz ev ona mı ait yoksa?

İsterseniz şöyle yapalım. Şu sorularıma cevap verin?
1. Kızınız için 2022 aylığına başvurmuşsunuz. BU kızınız 18 yaşından küçük mü?
2. Siz 2022 aylığı alıyormuşsunuz ve 500 lira resmi olmayan geliriniz tespit edilmiş anlaşılan ve bundan dolayı maaşınız kesilmiş. Bu gelir nereden gelior? Çalışıyor musunuz yoksa bir yardım mı?
3. Kirada oturuyorum demişsiniz. Kira ödüyor musunuz?
4. hanede kaç kişisiniz?
5. Şu özel hastane meselesi. harcamalar için mi dikkate aldılar hastaneye ödediğiniz paraları? O kısmı anlamadım. GSS kapsamında prim mi ödediniz?

Kalem;

melek abla şöyle izah edeyim
1- ben 2022 tabiyim ve 3 aylık maaş alıyorum
- kızım 18 aylık - tabiki ailece beraber yaşıyoruz evde 4 kişiyiz ( 2 çocuk ben eşim)
2 oturdugum ev kira 300 tl ev kirası ( bunuda 3 aylıklara denk getirerek 3 ayda 900 tl veriyordum)
3- ben 2008 beri 2022 tabiydim - kızım adına evde bakım için başvurduk aile polt. gelirimin 500 tl oldugunu beyan etim ( etmez olaydım ) niye dürüstlük işte çalışma şeklim serbestir pazarlama üzerine
4- özel hastane degil kızım sipina bifalı geçmişte forumda rapor için konu açmıştım okadar ugraşma sonucu %80 alıp kızımı özel fizik ve rehabilitasyon merk yazdırdım abla işte kızım sonda kullannıyor fakulteye sevk alıyoruz devleten işte nefrorojide kontrolleri beyin cerahında kjontroller işte bunlar işte dedimya ilaç alınca geçen 60 tl fark ödedim öndan önce 30 tl digerlerini hatırlamıyorum zaten evde bir lük olarak klima var oda malum 850 tl elektrik geldi yani kış boyuna odun ve kömüre zaten o para gidiyor. ( inşallah gss iptal etmezler memurun dedigine göre maaş kesildikten sonra 3 aya kadar provizyon alınabiliyormuş yoksa 2 ayda sonda ve bez 625 tl tuyor
----------abla bişey sorayım evde bakım içinbeyan ettigim 500 tl gelir 2022 içinde baz alınmış olabilir ?

Evde bakım aylığı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne Başvururken mi bu 500 liralık geliri beyan etmiştin, sonra mı?
Evde bakım aylığı için 500 lira gelir beyan ettiysen (aldığın 2022 aylığı hariç) Evet, 2022 aylığının kesilme sebebi budur.
Kızın için 2022 engelli aylığına sen mi başvurmuştun?

evet evde bakım için 500 tl gelr beyan ettim
kızım adına annesi başvurdu 2022

Kızınız için annesi başvurmuş 2022 engelli yakını aylığı için. Bu durumda eşi olması sebebiyle senin gelirin de araştırılmış. Bu sırada o 500 lira aylık geliri tespit etmişlerdir.

Senin aylığının kesildiği haberini bu başvuru sırasında mı ögrendin. Kesin mi kesildiği?

ayrıca kızın için 2022 aylığına başvurduktan sonra sosyal inceleme için vakıftan geldiler mi size?

şimdi provizyon alabiliyoruz geçen hafta yeşil karta gitim kızımın durum sorgulamaya mühtaç kararı çıkmaşı dedi benim 2022 sordum o da kelmiş adamın dedigine göre 3 aya kadar provizyon alınabiliyormuş benim bildigim 2022 kesilince provizyon verilmiyor nasıl bir uygulamadır anlamadım

Provizyon Genel Bilgiler
printer.png

Hayır Kimlik TC**************
AdıMUSTAFA
SoyadıOCAKOĞLU
CinsiyetErkek
Dogum Tarihi*************
Yakınlık TuruKendisi
Tescil Kapsamı60/c3 2.022 65 Yaş
Yararlandığı TC Kimlik No**************
GSS Kapsamı60/c-3 Kapsamında sigortalı Olanlar
No Sicil************
Provizyon Tarihi27.04.2013
Sigortalı TuruDiğer
Katılım Payi MuafiyetHayır
Sorgu Sonucu0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir.

evet vakıftan incele heyeti geldi

O zaman vakıftan sosyal inceleme için gelmişlerse ve kızın için başvuran eşinin muhtaç olmadığı yönde karar çıkmış olup kızın için eşine engelli yakını aylığı baglanmamışsa senin de 2022 aylığını kesmişlerdir.
Hanede kişi başına 119,62 lirayı geçen bir gelir tespit etmişlerdir. Bu hesaba evde bakım aylığı ve senin aldığın 2022 aylığı dahil değildi.
Ede bakım aylığı için beyan ettiğin geliri de belki görmüşlerdir ama onlar senin o resmi olmayan gelirine ulaşmışlar bir şekilde.
...
Ama sen şu alo 144'ü ara bir. kesin olarak aylığının kesilip kesilmediğini, kızın için 2022 aylığına başvurdugunuzu baglanıp bağlanmadığını bir teyit ettir.
Sor durumunuzu kesin öğren. Sonra soylediklerini buraya da yaz.
Eger aylığın kesilmişse provizyon meselesini de sor.
Şimdi yukarda kesilmiştir, kesildiyse bu yüzden kesilmiştir diyorum ama işi sağlama alıp bu bilgiyi teyit ettirelim.
Eger aylığın kesildiyse ve eger kızına aylık baglanmadıysa gerekçelerini sor.

aradım 144 provizyonda belirlir periyodlar varmış ondan hala 2022 görünüyormuş muş haneye giren gelir kişi başı 119 tl geçtigi için kesilmiş dedi memur normalde tekrar başvurma için her hangi bir zaman varmı varmı prosüdürde yeşil kart bana 6 aya sonra başvurabiilirsin dedi birde 2013/2 dönem mutaçlık sınırı ne kadar olabilir ?

Vuslar, o zaman yukarıda dediklerim doğru.

2013 ikinci altı ay için hesap yapmam gerekecek. Bir kaç dakika bekle lütfen. Yalnız bu hesapta şu ayrıntıya dikkat et.
hakem kurulu'nun belirlediği memur aylık katsayısı belli ama maliye enflasyon farkı olursa bu katsayıyı yeniden düzenleyecek. Ben bu enflasyon farkını Maliye henüz belirlemediği için yani aslında erken olduğu için bunu dikkate almadan muhtaçlık sınırını hesaplayacağım oldu mu?
Yani kesin hesap değil.
Ama bu enflasyon farkı da çok buyuk bir fark değil.
Birazdan yazarım bunu bekle biraz...

Enflasyon farkı katılmadan bu durumda 2013 ikinci altı ay için muhtaçlık sınırı 123, 03 lira.
Bu hesap kesin ama dediğim gibi eger enflasyon farkı olursa bu durumda maliye memur kat sayısını yeniden düzenleyecek. Bu da 1-2 lira oynatır en fazla bilemeyiz tabi.
Hele Haziran sonu gelsin Maliye enflasyon farkına göre yeniden düzenleisn katsayıyı ona göre hesaplarım yine. Şimdilik 123 lira kesin.

Sen her ay mı 500 lira kazanıyorsun? düzenli bir gelir mi bu? yıllık gelirinin aylık ortalaması alınacak biliorsun değil mi aylık gelirin hesaplanırken?

ortlama olarak 500 tl baz aldım - 450 oluyor 600 tl olabiliyor işte

Yıllık Gelirini hesaplayacaksın. 12'ye bölüp aylık ortalamasını bulacaksın gelirinin. Ortalaması 500 ediyorsa evet sınırı geçior. Bu hesabı hep yıllık üzerinden yap. Ve Temmuz ayında muhtaçlık sınırını geçmiyorsa tekrar başvurursunuz.

yani senin yıllık gelirin 5741 lira üstünde olmamalı 2013 ilk altı ayı için. Bu miktarı geçen bir yıllık gelirin varsa hesapları doğru. yok yıllık geliirn bu tutarı geçmiorsa itiraz et.

Üst Alt