Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Muhtar babamın yaşlılık aylığını kestirdi!?

mahinur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba benim babam 85 yaşında akrabamız olan muhtar tarafından babama yaşlılık aylığı bağlattırıldı babam bir yıl kadar bu aylığı aldı sonra muhtar babamla arasında olan bi husumet yüzünden senin aylığını ben bağlattım ben kestiririm dedi ve kestirdi de gerekçe babamın malında hiç bir artış olmadığı halde muhtaçlığın kalkması gösterildi babam aynı zamanda epilepsi hastası ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun

lütfen cevap bekliyorum

Yapılacak tek şey kaymakamlığa dilekçe vermeniz, şu durumda yapacağınız birşey yok ama bakıma muhtaç ise raporla tespit ettirmen gerekecek

Keyfine göre aylık bağlattırıp keyfine göre kestirebilirmi yani durumunda hiç bir değişiklik omadan maddi olarak ne yapmalıyım

Hayır, muhtarın doğrudan aylıgınızı kestirmede etkisi olamaz. Böyle bir yetkisi yok onun.
Öncelikle babanızın 2022 aylığı durumuna şu evrak takipten bakınız:Sosyal Güvenlik Kurumu - ES 2022 Evrak Takip Uygulama
Evrak takipte aylık durdurulma gerekçesi olarak ne yazıyor?
Eğer evrak takip'te muhtaçlıktan çıktıgı gerekçesiyle aylık kesilmişse bu durumda kaymakamlığa gidin yeniden 2022 aylığı için başvurun. Bu arada kaymakamlığa muhtarla olan husumet durumunu da anlatın, muhtarın şikayeti de söz konusu olmuşsa yeni başvurunuz babanızla muhtar arasındaki husumet de düşünülerek daha titiz bir şekilde incelenecektir. Eğer muhtaç oldugunuz tesbit edilirse evragınız yeniden SGK'na gönderilir ve 2022 aylıgınız baglanır.
kaymakamlıga gidip benim dediğim gibi yaparsanız daha saglıklı bilgiler edinebilirsiniz.
Muhtaçlık araştırması yapılırken karakoldan tutun birçok birimle işbirliğinde bulunuluyor. Sizin 2022 aylıgınızın kesilmesi sürecinde muhtarın ilişkisi ancak sizin muhtaç olmadıgınız yönünde şikayetçi olması olabilir.
muhtarlar, yoksul ve muhtaç durumdaki vatandaşları ilgili kurumlara bildirmekle de gorevlidir. Muhtaç kişileri bildirme görevi vardır yani. Bunun haricinde sizin babanızın muhtaçlıktan çıktıgına dair demek ki şikayetçi olmuştur. tabi muhtar bunu yaparken sınırını ne kadar zorlamıştır bilemeyiz buradan. Bu anlamda bu işin lütfen takipçisi olun valiliğe kadar bu işi takip edin.
Tabi bunu yaparken aynı zamanda başvurunuzu hemen yapın.
En kısa süreç bu olur çünkü sizin açınızdan.

Melek hanım cevabınız için çok teşekkür ederim bu gün gördüm bizim bu aylık işi bayağı olaylı oldu aylığı önce muhtar bağlatmıştı babam amcası olduğu için eve gelip annemi dövmüş ben başka şehirdeyim annemde şikayetci oldu mahkemelik oldular annem kazandı mahkemeyi muhtar hırsını alamadı ilçemiz küçük bir ilçebütün amirlerle arası iyi muhtarınbiz ne yapsak olmadı bimere şikayet ettim incelemeye gitmişler aynı ilçeden muhtaçlın kalktığını söylüyorlar malında hiç bir artış yok kaymakam demişki bu ağaçları kesin tekrar başvurun demiş ceviz ağaçları var babamın 10 ağacı 30 ağaç yazmışlar geliri yüksek göstermişler köyde babamdan durumu daha iyi olanlar aylık alıyor muhtar diyorki ömrüm olduğu sürece sizinle uğraşacam diyor inanın hiç gelirleri yok babam epilepsi hastası 85 yaşında sürekli ilaç kullandığı için hep uyuyor tarlası olsa da çalışamıyor

bimere şikayet ettim cumhurbaşkanına şikayet ettim aynı ilçeden olmuyor bende onların nüfusunu kendi bulunduğum ilçeye aldırdım tarlasınıda kardeşimin üstüne geçirdi 15 gün hastanede yattı babam % 48 doktor rapor verdi kendi ilçelerinden mal varlığıyla ilgili bilgi istedik üzerinde birşey olmadığından olumlu geldi burda heyet toplandı olumlu olarak 13 .03.2012 tarihinde ankaraya gönderdiler şimdi annem babam kendi köyüne gittiler bi sorun çıkarmı aylıkları bağlanırmı sizce inşallah olur selamlar

muhtar sınırını bayağı bi zorlamış hatta dahada ileri gidip ilçede sizinmi sözünüz geçer benimmi diye tehtit ediyo inanın çok zor bir durum bana bir akıl verin lütfen

Muhtarı Kaymakamlığa git anlat Mahinur. Kaymakamlık, bu sorunu (muhtarı) en güzel şekilde çözer.
Aylıkları baglanır merak etme. Rahat ol. Ankara'ya evraklar gönderilmişse Kaymakamlık muhtaçlıklarını onaylamış demektir. Muhtaçlık kararını ilçede kaymakamlık ilgili birim alıyor çünkü. Olay bitmiştir 2022 açısından inşallah. Ankara evrakları işleme aldıgında evrak takipten takip edebilirsin. SGK'yı bekleyeceksiniz şu aşamada yani.
Ama şu muhtarı kaymakamlığa şikayet et.
Once kaymakamlıga başvur. Aynı zamanda valiliğe de şikayette bulun. Muhtarın sözü anca yetkisi kadardır. gerisi onu aşar!

savcılığa git şikayet de bulun o zaman belli olur dava aç muhtara bir de kafasını gözünü patlatın ozaman guzel olur

o muhtarı görevden almaları gerek bizim burdada muhtarla aram iyi değil ama öle bişey yaparsa yukardaki gibi yani yakarım o muhtarı

Zaten mahkemelik oldular annem mahkemeyi kazandı valla şikayet ettik ama kaymakamdan hiç bi şey çıkmadı artık bıktık kendi ilçelerindeki görevlilerden muhatap olmak istemiyoruz bu kış annemle babamı yanıma getirdim işlemlerini burdan başlattık bilgilerini kendi ilçelerinden istediler bi sorun çıkmadı şimdilik ankaraya gönderildi ama şimdi köylerine gittiler bi sorun olurmu bilemiyorum birde bu muhtar yutdışından yüz kızartıcı suçtan sınırdışı edildi köy küçük kimse muhtarlığa çıkmayınca tek aday seçildi işte allah onu kahretsin birde babam amcası

muhtar,2022 maaşı alanın,gelir düzeyinde bir artış olmuşsa,onu bildirebilir.

Gelir durumu aynı iken bu aylığı muhtar kendisi bağlattırdı hiç bir değişme yok gelirinde zaten bi buçuk yıl kadar aylık aldı 85 yaşında epilepsi hastası çalışamıyor tamamen husumetten yukarıdaki yazımı okumadınız galiba maalesef böyle insanlar var

ayrıca artışı bildirme değil şikayet ediyo 3 defa

şikayeti normal bir vatandaş da yapabilir.şikayet varsa her zaman araştırlır,şikayette yazılanların doğru olup olmadığı.

sadece babanızın gelir durumuna bakılmaz.sizin ve diğer kardeşlerinizin gelir durumu ve sigortalılık durumuna da bakılır.

bilhassa köy muhtarlarının kaymakamlıklarda beyanları, şikayetleri normal bir vatandaşınkinden daha fazla itibar görür,o yüzden işiniz zor, direkt kaymakamla görüşeceksiniz,kaymakamın olaya yaklaşımı sizin için çok önemli kolayca çözebilirde, içinden çıkılmaz hale de getirebilir.

bu gibi ş....z muhtarlar var en iyisi bütün evrakları topla savcılığa şikayet et

turkuaz06 ben evliyi sadece eşim çalışıyo çok uzak memleketteyim 2 tane çocuğum üniversitede okuyordiğer kardeşlerim bakmıyorlar isterse milyoner olsun ne faydası var bakmadıktan sonra ben kız evladıyım çok üzülüyorum elimden bişey gelmiyor kaymakam gerçekten olayı çözücü olmadı muhtarın damadı o ilçede milli eğitim müdürlüğü yaptığı için muhtar bütün müdürlerle konuşuyo bakalım allah yardımcımız olsun

Mahinur, muhtarla ilgili şikayetinizi Valiliğe bildirin lütfen şikayetiniz degerlendirilir.

Anne ve babanızın ilgili evrakları Ankara'ya gönderildi diyorsunuz. Eğe rboyleyse muhtaçlıkları onaylanmış demektir zaten. Çünkü muhtaçlık kararı (ilçede) kaymakamlık ilgili birim tarafından veriliyor. SGK muhtaçlık kararını almıyor yani. Kaymakamlık ilgili birimin onayladığı muhtaçlık kararına göre işlem yapıyor SGK.
Evraklarınız Ankara'da işleme alınırsa evrak takipte bilgileri gorunecektir. Sık sık ervrak takipten kontrol edin lütfen.

farketmez.sizin de gelirinize bakılır.ben bir ara yeşilkart ve yaşlılık -özürlü aylığı verilen serviste de geçici olarak çalıştım.

Melek hanım muhtaçlıkları onaylandı 13.03.2012 tarihinde ankaraya göderildi malmüdürlüğünden bu bilgiyi aldım benim sizden öğrenmek istediğim kendi ilçelerinden değilde benim oturduğum ilçeden yaptık başvuruyu üzerlerinde gelir getirecek bir mal varmı diye bütün bilgileri kendi ilçelerinden istendi belgeler geldi burdaki kaymakamlık muhtaç olduklarına karar vermiş ankaraya göndermiş bizi ilçeden başvuru yapmamız sorun olurmu birde ne zaman sonuçlanır acaba selamlar

müracat ,ikamet edilen yerden yapılır.yoksa kabul edilmez.

başvuru tabiki müracat edilen yerden yapılır bende biliyorum çünkü ikametlerini benim yanima aldım burda kalyorlar yazın evlerine gidip kışın benim yanıma geliyorlar

İkamet ettikleri yerden başvurduguna göre sorun yok mahinur:) her şey usulunce olmuş. Kaymakamlık ilgili birim babanızın muhtaçlıgını incelemiş. Daha önce ikamet ettiği ilçeden mal ve geliriyle ilgili bilgi istemiş. Bunlar incelenmiş ve muhtaçlığı karara baglanmış. Bu karar olumlu olmuş. Yani babanız muhtaç bulunmuş. İlgili evrak ve muhtaçlık belgesi Ankara SGK'ya gönderilmiş. Muhtaçlıgı karara baglanmış yani annenizin ve babanızın rahat olun bu konuda. Her şey usulunce yapılmış yani.
Şimdi Ankara SGK'nın babanızın evraklarının sırası gelince işleme almasını bekleyeceksiniz. Arada evrak takipten kontrol edin. işleme alındıktan sonra gerekli prosedurler uygulanır ve babanızın ve annenizin aylıgı baglanır. Bunun da çok uzun sureceğini sanmıyorum oldu mu?

Melek hanım çok teşekkür ederim inşallah olur da buradan paylaşırım bende selamlar

Sonucu bildirmeniz güzel olur. Güzel haberi inşallah yakında duyarız diyorum:) İyi günler:)

Sayın Melek hanım malmüdürlüğü bize 13.3.2012 tarihinde muhtaçlığın onaylanıp ankaraya gönderildiğini söylemişti evrak kayıtta çıkmayınca ben 31 .5.2012 tarihinde bimere bir dilekçe yazdım gelen cevapta evrak tarihi25.4.2012 varide tarihi 11.6.2012 yazıyor ben burdan ankaraya yeni gönderildiğini anlıyorum doğrumu ankaraya gönderildiğini söyledkleri tarihten yaklaşık 3 ay geçiyor dilekçe yazıyorum evrak kayıtta gözüküyor sizce bu evraklar nerde bekletildi varide tarihi 11.06. 2012 ne zaman evrak kayıtta görürüm yani ne zaman sonuçlanır şimdiden çok teşekkür ederim

6. ayda ankaraya gönderilmiş . başvurun4. ayın 25 inde olduğu için 5.ayın 1inden itibaren toplu para birikmeye başlar . tahminem aralık 2012 - en geç ocak 2013 de maaş bağlanır ...

Evraklar gelen posta olarak derin dehlizlerde bekletiliyor maalesef. 144 numaralı telefonu arayarak bilgi edinmeye çalışın derim.

Üst Alt