Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Muhtarların vatandaştan aldıkları ücretler yasal mı?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
3
merhaba arkadaşlar
hepimizin mahalle muhtarı vardır sanırım,şu aralar benim muhtara işim biraz fazla düşüyor ayda birkaç kez uğruyorum hanfendinin yanına çeşitli sebelerden ikametgah,nüfüs cüzdanı örneği,vırt zırt bi sürü sebepten malumunuz ülkemizde lavaboya bile gitseniz ikametgah isteniyor
keşke bütün belgeler e-devlet uygulaması ile alınabilse,hem vakit ten hem nakitten kar ederiz, umarım o günleride görebiliriz
benim merak ettiğim bu muhtarlar bir imza atsa 5 lira, bir belge verse 5 lira ,bir mühür bassa 5 lira alıyorlar ,geçen gün bir selam verdim yine 5 lira ister gibi baktı bana :)
bunların aldıkları ücretler yasalmıdır yoksa devletten aldıkları bir maaş varmıdır maaş+prim usulumü çalışıyorlar bilemedim
bu konuda bilgisi olanlar varsa paylaşalım lütfen hepinize teşekürler

muhtarların aldıkları o ücretler yasal denemez ama devlet muhtarlara düşük bir maaş verdiği içinde seslenmiyo muhtarların aldıkları o rakamlara muhtarlığın kağıt giderleri vs vs diye örenek gösteriliyo mesela benimde muhtarla işim çok oluyo amaaaaa ben vermiyorum bi ücret tabi muhtar gözüme sahibinden süt isteyen kedi yavrusu gibi gözünü üzerime dikiyo ama ben bağdattan serin :D hiç oralı olmuyorum çünkü o kağıdı bana vermek zorunda kendisi vermezsse ben kağıdı bana vermedi ve işim aksadı diyerek dava ederim diye seslenemiyo çünkü yasal deği o ücret devlet vatandaştan para al demiyo ama alma da demiyo muhtarlar yutturabildiklerine işte durumunuzu bence muhtara izah edin muhtarlıkla işinin çok oldğunu ve verdiğiniz ücretlerinde siz sıkıntıya koydunu falan anlatın bakalım yaklaşımı ne olacak başarılar :)

İkâmetgâh'ı muhtardan değilde nüfus müdürlüğünden ücretsiz alabilirsiniz.

Muhtarın aldığı para yasal valilik onaylı tarife asılı ama nüfusluk veriyo şimdi tabi bağlı olduğun nüfusluk.

ben de yasal değil diye biliyordum. maaşları var diye almamaları gerek diye düşünmüştüm. ama maaş o iş için veriliyor ayrıdan ödenek de verilmesi gerek belki de.. o ödeneğin de belli dönemlerde nereye harcandığı araştırılmalı.. tutarı az olsa bile.. beni duysunlar burdan uygulamaya geçsinler :) keyfiyete bağlı çünkü istemediğinden almıyor adaletsiz de davranıyorlar..

ikametgahı da nufus sureti örneğini de bağlı bulunduğunuz ilçenin nufun müdürlüğünden ücretsiz alabilrisiniz arkadaşlar.. ben 2 senedir lazım oldu mu nufus müdürlüğünden alıyorum :)

Merak etmeyin arkadaşlar ...
Şimdi bu konuyu burada paylaştınız ya hükümet bunu gördüyse vay halimize ::)) Hemen şimdi acele bir genelge yayınlayıp ve bunu yasal hale getirirler ve nasıl da gözden kaçmış diye kara kara düşünürler...Haaa bundan bir de KDV,ÖTV,Mühür hohlama ücreti,kağıdı printerden çıkarma ücreti,kartuş parası vs de eklerler.. 5 lira vermeye çekiniyorduk o zaman 10 TL vereceğiz ... Bundan önce de birçok olayda gördüğümüz gibi bunlar ülkemizde yaşanıyor ve yaşanmaya da devam edecek.. Muhtar neymiş yaaaa ? Bu teknoloji ve iletişim çağında buna gerek var mı ? İkameti ve nüfus cüzdan suretini git nüfus müdürlüğünden al.. Hatta öyle bir sistem yapsınlar ki (Bu konuda ciddi çalışmalar) oturduğun yerden bilgisayarından bütün bunları al. Mahallemizdeki diğer durumlar için de düşünmeye gerek yok.. Zaten heryere istediğimiz an ulaşabiliyoruz. Su elektrik kanalizasyon vs sorunlar .. eee ..

Üst Alt