Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Multip Skleroz teşhis ile %40 rapor alabilir miyim?

Aykuttb

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selam herkese yaklaşık 2000 senesinden beri MS hastasıyım.
İlk atağımı Sol Optik Nevrit denilen atak ile geçirdim.
Tedavi olmadan sol görme kaybım yaklaşık %100'dü yani göremiyordum. 10 gün hastanede kortizon yedim ve yaklaşık %15'lik bir kaybım oldu.
En son atağımı da 2 sene evvel geçirdim. Omurilikte lezyon göründü ve belimden aşağısı uyuşmuştu.

Yani kısacaısı MS hastasıyım. halsizlik, yorgunluk, idrar ve gaita yapmada sıkıntılar yaşabiliyorum. Ayrıca da raporlu olarak anti deprasan ve Capoxone igne de kullanıyorum anti deprasan da kullanmassam haliyle sinirlilik te yapıyor hastalık.

Sizce %40 engelli . raporu alabilir miyim.

Yaklaşık 29 senedir çalışma hayatım var ve her gün daha da zorlaşıyor MS.li olduğum için yaşam.

Bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Sevgiyle kalın

Benim ev arkadaşım multip skleroz 4 yıl atak geçireli... Uzun bir tedavi süreci oldu.. Şu an sabah akşam ilaç kullanıyor.. 2018 yılında kendiside başvurdu ama vermediler... Doktor ben his kaybına fonksiyon kaybına bakarım demiş... İlaç kullandığı sürece sorun yok gibi ama kullanmazsa atak geçiriyor.

Eğer Yaygın anksiyete bozukluğunuz varsa ve güç ve fonksiyon kaybı da yaşıyorsanız başvurun, kaybedeceğiniz birşey yok. Göz-Nöroloji-Psikiyatri ayrıca diğer branşlarla ilgili sorunlar da varsa heyet başvurusunda belirtin. Denemenizde fayda var...

arkadasların dediği gibi ms ciddi bi rahatsızlıktır basvurun msle alakalı nöroloji diger göz üroloji görünün alabilme ihtimaliniz var

teşekkür ederim desteğiniz için allah razı olsun

Ben 18 yildir ms hastasiyim.ilk raporumu alirken bende sorun yasadim.rapor doktorun keyfine bakar.sendeki bulgulara gore en az %49 vermeleri gerekir.rapor icin zorla doktorlar hep yokus yaparlar.senin hakkin

Bende 18 senelik ms hastasıyım. 15 sene sustu bu hastalık 2. atağımı omurilikteki plaktan geçirdim. Şimdi merdiven çıkarken bile nefes nefese kalıyorum :(

Multip Skleroz %40 Engelli oranları hk...

Sevgili Arkadaşlar.

P.tesi Göztepe hastanesi sağlık kuruluna gireceğim. 18 senedir MS hastasıyım. Gözümde çift ve bulanık görme ve görme kaybım da var. İkinci atağımı 2 sene evvel omurilikte plak oluşması sonucu geçirdim. Halsizlik, çabuk yorulma, idrar hemen yapma, gaita hemen yapma ve uyuşma gibi sıkıntılarım var. 3 senedirde Paxil anti deprasan kullanmaktayım. Bunun yanında capaxone iğnelerimi de olmaktayım. Beyin ve Omurilikteki plaklarım halen aktif olmasada var olmakta. Sizce %40 engelli oranı alabilirmiyim. Bilgisi tecrübesi ve bu hastalıkla ilgili buradan paylaşabilirmiyiz?

Mrb msli arkadaşlar dun heyet raporumu adana yüregir devlet hastanesinden aldim %28 gibi komık bir rakam verdiler bama rebif 44 ayrıca nöröpatik agrilar içinde neurotın denen bir ilac ayrıca zedperex ciprqlex kullanıyorum ve su an diplopi var kalıcı hasar kalacak dedi doktor ayrıca sag bacagımda kırıktan dolayı egrilik ve uzunluk cabuk yorulma nefes darligi yasıyorum sürekli istedigim %40 iş için ama vermediler bunlarw ragmen ki askerden aldigim elverişli degii raporu bile teshisi gatanin vermesine ragmen pek işe yaramadı lisans mezunuyum iş yok ne yapalım ölelim mi itiraz edecem baska bir hastaneden deniyecem

%42 ile 5 SENELİK RAPOR ALDIM

Selamlar herkese,

MS hastasıyım %42 ile 5 senelik Engelli raporu aldım bugün itibariyle.

Üst Alt