Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Multipl Endokrin Neoplazi Tip 1 rahatsızlığım var. Askerlikten muaf ederler mi?

yuksel77

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ben 2003 'ten beri düşük kan şeker rahatsızlığı ile tedavi gördüm. 2015 Eylül ayında doktorlar genetik test yaptılar ve benim rahatsızlığım Multipl Endokrin Neoplazi Tip 1( MEN-1 sendromu ) rahatsızlığı olduğunu söylediler ve tedavime ona göre devam ediyorlar şuan.

MEN-1 sendromunu biraz anlatayım. Paratiroid, Pankreas ve Hipofiz belirti ve bulgular olduğuna veya olacağını söylediler. 2015 Ekim ayında da pankreas için doktorlar karar verdiler ve ameliyat yaptılar. Pankreas'ta iyi huylu tümör olduğunu patoloji sonuçlarında okurken gördüm(daha önce doktorlar pankreas'ta ne olduğunu bilemedikleri için bu zamana kadar değişik ilaç tedavisi kullandırdılar). Aynı gün safra kesesinde çamur olduğu için safra kesesini aldılar. 2016 Ocak ayında da Paratiroid ameliyatı oldum ve 4 tanesinden 3 tanesini aldılar. 1 tanesini de test edip yerine diktiklerini söylediler. Şuan üniversite de okuyorum ve 1 dersim kaldı. Mayıs ayında mezun olacağım. Mezun olduktan sonra askerlik işlemleri için uğraşacağım. %57 oranında engelli belgem de var. Bu belgeyi ve ameliyat olduğum patoloji raporlarını ve genetik test raporumu yanımda götüreceğim. Bu durumlardan sonra beni askerlikten muaf ederler mi?

Birde eğer muaf olursam iş bulmamda veya sivil hayatta bu muaf olayı önüme çıkar mı?

Askerlikten muaf olma durumunyüksek llabilirsin muaf olman bişeyi değiştirmez özel sektörde belki ama sen zaten iş için ekpss yi tercih edersin

yuksel77

Ben de askerlikten muaf olacağını düşünüyorum. Sonucu buraya da yaz lütfen.

Ama sonrasında sakatlık oranı cetveli'ne göre ne oran verilir, engelli statüsünde sayılacak %40 ve üzeri oran olur mu, ondan emin değilim.

IYI AKSAMLAR yuksel77 BENDEDE MEN 1 SENDROMU VAR GENETIK TEST SONUCUN NASIL PATOLOJI SONUCLARI NASIL HANGI HASTANEYE DOKTORA GITTIN

@OturanBoğa Tabi eğer askere alınmazsam buraya detaylı bir şekilde yazarım. Şuan ameliyatlar yeni olduğu için bir yandan almazlar diye tahmin ediyorum(askeri eğitimi vücudum kaldıramaz diye düşünüyorum), bir yandan da iş yerindeki abilerin söylemesiyle alacaklarını düşünüyorum. Kısmet artık hakkımda hayırlısı ne ise o olur inşallah. Bütünlemelere kalmadan ocak ayında dersi verirsen askeri muayeneye gideceğim.

@MANİPİLATÖR Genetik raporda bu yazıyor

dbb417e7ec3c9e57c0d0ed2747e9f8db.jpg

@MANİPİLATÖR Pankreas'ta iyi huylu tümör vardı. Paratiroid'de çok çalıştığı için böbrek taşı olabilir düşüncesi ile 3 tane Paratiroid bezini aldılar, 1 tanesini test edip tekrar vücuda dikmişler. Bursa Uludağ Tıp Fakültesi'nde uzun zamandır çocuk endokrin bölümünde takipteydim. 2015 yılında da çocukluktan çıkınca artık erişkin endokrin bölümünde takip edilmekteyim.

En son hipofiz mr çekilmemi istedi doktor ve sonuçta yazanlara göre 5 mm boyutunda lezyon izlenmiş. Şuan üniversiteyi bitirdim ve açıköğretimden başka bir bölüm okumak için kayıt oldum. Şuan tecilliyim. Tedavi devam ediyor en son bu mr sonucu ile kan testleri falan yapıldı. Testlerin sonucunu bekliyorum ama doktordan yaklaşık 2 aydır sağlık durumum bildiren bir belge istedim sonuçlar çıksın ondan sonra dedi, geçen çarşamba günü de hastaneye gittim ve daha sonuç çıkmamış dedi. İstenilen kan sonuçlarını Prof. Doktora danışacağını söyledi ve belgeyi hatırlatınca en son göründüğüm doktor, askeri şubeye giderek soracaksın dedi ve belge veremeyiz dedi. İnşallah haftaya tekrar hastaneye gittiğimde başka bir doktor ile görüşürüm de sağlık durum belgesini alırım. Bu arada başhekimlikten asker muaf için kurul oluyormuş ve doktor kağıtları kurula vermişti ama ameliyat olduğum için puan çıkmamıştı. Doktor, pankreas ameliyatından sonra da ameliyat bölgesinde bir sorun olduğunu ve genel cerrahta kontrol edilmemi söyledi. Genel cerraha da kontrol için randevü aldım.
0a2af105425423336a3b54702c39b134.jpg
e4bc99c823b1c92a87d4b6baae14c2fe.jpg

SM-A300H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bursa Uludağ Tıp Fakültesi hastanesinde askerlik muaf için kurula doktorumun MEN-1 rahatsızlığından dolayı tedavi olduğumu, Hipofiz'de 5 mm lezyon ve Pankreas'ta 25x18 mm çapında kistik lezyon doldurduğu forma yazarak bölümün sekreterine verip işlemi başlattım. Sonuçlar haftaya perşembe günü çıkacakmış. Hastane kurulunun verdiği sonucu burada yine sizlerle paylaşırım.

Bursa Uludağ Tıp Fakültesinden Endokrinoloji bölümünden çıkan kağıtta belirttiğim halde Hipofiz'de ve Pankreas'ta bulunan kitle ve lezyonlardan bahsedilmemiş.

12.06.2017 tarihinde askerlik işlemleri için şubeye gidip başvuru yaptım. Beni ilk başta aile hekimine yolladı. Aile hekimi de devlet hastanesine yolladı. Şubeden sevk belgesini alarak bugün sağlık kuruluna başvuru yaptım. Genetik MEN-1 raporu, Engelli raporu, Hipofiz MR sonucu ve Pankreas MR sonucu ile işlemlere başladım. Gözlük kullandığım için hem Göz poliklinik hemde Dahiliye polikliniğine gönderildim. Yalova'da Endokrin olmadığı için aile hekimliği Dahiliye'ye sevk yazmıştı. Dahiliye doktoru evraklarıma baktı ve Bursa Uludağ Tıp Fakültesi Endokrinoloji bölümüne sevk edeceğini söyledi ve sağlık kurulundan sevk belgesini bugün aldım. Yarın Bursa Uludağ Tıp Fakültesi Endokrinoloji polikliniğine gideceğim. Oradan yazılan belge ile tekrar Yalova Devlet Hastanesi Sağlık kuruluna götüreceğim.

Sağlık durum belgesini Bursa'dan geçen hafta perşembe günün aldım ve Yalova'daki sağlık kuruluna da cuma günü teslim ettim. Kurul dahiliye doktoruna yönlendirdi ve dahiliye doktoru niye Bursa'daki doktorlar muaf olabilir diye yazmadılar dedi. Sonra Yalova Devlet Hastanesi'nde tekrar kurula gireceksin 29.06.2017 tarihinde hastaneye gel dediler. Bugün hastaneye gittim ve heyetin önüne çıktım. Bana rahatsızlığımı sordu. Sonra heyetteki doktorlardan biri (büyük ihtimal heyet başkanı) bu rahatsızlık ile askerlik yapamazsın. Raporu şubeye biz göndereceğiz. Yarın da bir nüshasını sen almaya geleceksin dedi ve odadan çıktım. Yarın da hastaneden belgeyi aldıktan sonra şubeye gidip durumum hakkında bilgi vereceğim.

Cuma günü hastaneye gidip raporu aldım. Raporu şubeye vereceğim ve bende de bulunmasından dolayı bir tane aslı gibidir yaptırdım. Raporda B41/F01 kodu yazıyor ve şubeye götürdüm. Şubede evraklar komutana imzatıldı ve bana askerlik Muafiyet nedenini belirten bir belge verildi. Yaklaşık 3 ay sonra da posta ile Ankara'dan belge gelecekmiş.
c5a6a76edaf30293a939bc3e1e0073a1.jpg

OturanBoğa 3 ay sonra Ankara'dan belge gelecek denildi ama 3 ayı geçti. Şuan sadece belgenin gelmesini bekliyorum. E-devlet üzerinden de kararın onaylanıp onaylanmadığını kontrol ediyorum. Bana verilen muaf kararında yazan B41/F01 kodunun anlamını bulamadım. Bu konuda sizin bilginiz var mı?

Üst Alt