Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Multipl skleroz (MS) hastasıyım. Askerlik yapar mıyım?

dret

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Askere gitme arefesinde acı bir şekilde MS hastası olduğumu öğrendim.Derecesini bilmiyorum ama MS teşhisi kondu bana, bu durumda askere almıyolarmı beni.

teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.

Umutlu bir ömür dilerim iyi kalın.

@KKELEBEKK

teşekkürler cevabınız için , bu konuda uygulanacak prosedür hakkında tecrübeli arkadaşlardan cevap beklerim ve bu iş sonuca bağlanınca benim gibi bu hastalıktan muzdarip olanlara bilgi vermek amacıyla buraya belirtmeye gayret edeceğim konuyu takipte kalınız.

@Kemalaydın

6 ayda 3 kez atak geçirdim tek gözüm kör oldu zorlu tedavi sürecim devam ediyor ve bu hastalık hakkında bilginiz yok anladığım kadarıyla. soğuk algınlığı değil 3 tipi var bu hastalığın benimki birinci tipi en hafifi ama bu hastalığın en hafifi bile bilinmez birşeydir sonu genellikle tekerlekli sandalye ömür boyu sürüyor genede zahmet edip yazdınız teşekkürler.

dret,

öncelikle geçmiş olsun. askere çağırırlar ve standart prosedür işler. siz de gidersiniz, sağlık muayenesi vs. olursunuz. orda sorarlar siz de durumu söylersiniz. o anki durumunuz, daha önceki yaşadıklarınız, ataklar falan doktor tarafından araştırılır ve duruma göre karar verilir. prosedür böyle işliyor bildiğim kadarıyla. ama en ufak bir sağlık sorununuz olsa bile askerdlik yapmanıza engel bir durumsa muaf olursunuz zaten, hiç merak etmeyin... hakkınızda hayırlısı olsun.

Merhaba dret,

Askerlik için muayene olmaya gittğinde hastalığını belirteceksin seni en yakın askeri hastahaneye sevk etmelerini isteyeceksin oradan da muaf olduğuna dair heyete sokup sana rapor çıkartacaklar daha sonra o raporu şubeye götürüp teslim edeceksin ve askerlikle ilişkin kesilecek.

geçmiş olsun

Ms beni çok kötü etkiledi.. çok aksi ve duygu durumları sürekli değişen birisi oldum çıktım..

bu arada arkadaşlar ben haftaya pazartesi ankara askeri hastaneye gideceğim sizede bilgilendirme yaparım muaf oldummu olmadımmı diye.

iyi kalın.

askeri muayeneye gittiğin zaman dorununu söylersin bağlı olduğun ildeki askeri hastaneye gidersin heyete koyarlar seni oy birliğiyle durumuna karar verilir heyette derin yorgunum halsizim kasılmalar kramplar var tanıdığım bir sürü arkadaşım ms hastası olduğu için muaf oldular

ms tanısı bir kez konulmuşsa seni kesinlikle askere almazlar seni gata veya baglı bulundugunun askeri hastaneye sevk ederler(gata) orda mr filan cekilirsin plak sayın mrda görünür zaten heyete girersin ve heyet sonunda sana aserlige elverişli degilsinderler ve askerlik maceran biter (bende ms hastasıyım benimki özet olarak böyle sona ermişdi)

Ve yorucu bir maratonun ardından raporu almış bulunuyorum, keşke yapabilseydim ah keşke..

benim gibi bu soruyu merak edenlere faydalı olmuştur umarım konu.

iyi kalın, umut dolu yarınlar dilerim.

Süreci anlatır mısın kaç gün sürdü?Benim hastalığım farklı ben de askerliğe elverişsiz raporu alacağım.

Bana tanı koyuldu ilaca başladım fakat elverişli raporu verildi hemen hemen 1 ay sonra askere gideceğim
farukt
tanı koyuldu fakat elverişli verildi

Furk

Nasıl yahu, MS'li birinin askere elverişli olması nasıl mümkün olabilir?

OturanBoğa

Ben de şaşkınım sanırım bi gözümün tekrar atak geçirip görmemesi gerekiyor o zaman elverişsiz vericekler. 1 defa atak geçirdiğim için ( 1 ay sol Gözde görme gitti). Ve şuan sağlam olduğum için böyle bi karar verdiler galiba ama bos pozitif mr zaten apaçık ortada ilaç kullanıyorum vs vs. 3 hafta sonra askerde olurum büyük ihtimalle 😄

Üst Alt