Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Multipl Skleroz (MS) için varolan raporumu noterde çoğaltıp kullanabilir miyim?

Kaladze

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Selamlar

Multipl Skleroz hastasıyım. %44 oranlı rapora sahibim. (Bu oran MS hastalığında nasıl belirleniyor anlamış değilim, hastalık gelişimleri, oluşan şikayetler vs aynı durumda olan iki hastadan biri %78 rapor alabiliyorken, diğeri %40ın altında rapor alabiliyor dolayısıyla bir faydası olmuyor)

şöyle bir sorum var: Şu an çalıştığım şirkette engelli statüsüne geçmek istiyorum. Hem patron kendisi belirtiyor hem de ben kendim de istiyorum. Şiddetli ataklar yaşıyorum vs. işkurda kaydım yok.

Bunun için vergi indirimine başvurmak gerekiyor. İşyerinin bağlı olduğu defterdarlığa gidildiğinde bu sağlık raporunun aslını vermek şart mı. Aslı gibidir, noter onaylısıda kabul oluyor mu.
Defterdarlıktan hastaneye sevk edecekler sanırım bu önceden almış olduğum saglık kurulu raporunun bir anlamı olmuyor mu o zaman?

ve bazı haklardan faydalanmak istiyorum
aklıma gelenler thy da indirim
toplu tasımada indirim veya ücretsiz
cep telefonu gsm fatura indirimi gibi

Bunlar için hangi belgeler gerekiyor. Yani hepsinde raporun aslı istenirse nasıl oluyor. özur dılerım bilgisizim bu konuda.

slm

bende ms hastasıyım.öncelikle geçmiş olsun.vergi indirimi için defterdarlığa raporun aslını vermen gerekir.maliye bakanlığı rapaorunu uygun bulmazsa seni başka hastaneye gönderiri.raporunla sosyal hizmetlerde özürlü kartı çıkar.diğer indirimlerden yararlanman için raporun fotokopileri yeter.

Noter onaylı nüsha demek orjinal nüsha demektir. Her yerde orjinal olarak geçerlidir.

Defterdarlık 2006 sonrası alınan raporları -hele de bir kurum sevki ile alınmışsa- kabul eder...

Üst Alt