Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Multiple myeloma için malulen emeklilik mümkün mü?

canikeys

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba multiple myeloma hastasıyım başlangıç tedavileriyle birlikte bir buçuk yıl tedavi gördüm üst üste iki kez otolog hücre nakli oldum ikinci nakilim kasım 2014 te oldu 2010 yılında göğüs kanserine yakalandım ve ameliyetla bir göğsüm alındıktan sonra bir sorunla karşılaşmadım
ek 5 ödüyorum ağustos ayında 1800 gün primim dolacak
malülen emekli olmak istiyorum primim az olduğu için hastalık başlangıcında emeklilik için başvuru yapmadım

lütfen bana yardımcı olur musunuz? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor malülen emekli olabilir miyim?

ilk önce ssk ya başvurun orda sizi yetkili hastaneye sevk edecekler oradan alacağınız rapor ile ssk sizi emeklilik servisine yönlendiri ve sürec başlar almanız gereken rapor oranı 10 yıl sigortalı olmak ve en az 1800 prim günü malüliyet için bunlar aranıyor rastgelsin ve hastalık boyunca elde edilen bütün rapor ları işlk başvuruşta elinizde bulundurun ve yetkili hastaneye gitğinizde bunları gösterin onlar bu raporlar doğrultusunda rapor yazacaklar ve raporunuz en az %60 olmalıdır

Teşekkürler yardımınız için ancak tereddütlerim var malüliyet cetveline göre kemik iliği nakli olan kişi 1 yıl süreyle malül kabül ediliyor diye birşey yazıyor ama ben üst üste iki nakil oldum ikincisi kasım 2014 hastalığımla ilgili şu an 3 ayda bir kontrollerim oluyor bana nasıl bir oran verirler sen iyileşmişsin diyebilir mi sgk böyle bir ihtimal varmıdır bunu merak ediyorum 84 sigorta girişim var primim az olduğu için hastalık başlangıcında başvuru yapsaydım emekli olurdum ağustos ayında 1800 gün primim dolduğunda başvuru yapacağım oran kaç olur bilmiyorum birde şuan ek 5 ödediğim için iptal ettirdikten sonramı başvuru yapmam gerekiyor?

bu hastalık bir ceşit lösemi mi önce bu bende lösemi hastasıyım ve emeklilik için başvurdum malülen onaylandı ve bekliyorum maaş alma pusulasını sizin hastalığınız lösemi ise 2 sene süren idame taedavisi boyunca %70 rapor alırsınız zaten 10 yıl sigorta ve 1800 gün olması lazımbunlar olduktan sonra işiniz olur inşallah ve emeklilik süresi 24 ay sonra yıne muayene ve devamı tamamı denir dediğim gibi en son aldığınız raporları ssk il müdürlüğüne götürmeyi unutmayın ilk müracatta kolay gelsin

Şener bey öncelikle geçmiş olsun cevabınız için teşekkür ederim siz emeklilik başvurunuzu hangi aşamada yapmıştınız tedavi bittikten sonramı tedavi başladıktan sonramı benim tereddütüm burda primim yetmediğinden dolayı emeklilik başvurusunda bulunamadım şu an 3 aylık hastalık kontrol ediliyor sgk bana başvuru için geç kaldın dermi?

ben müracatımı tedavı başlayınca ilk kür kemoterapı alınca yaptım ocak 5 idi temmuz 13 oldu hala bekliyorum sonuc tamam dendi fakat elime kağıtlarım geçmedi hala yolda deniyor ssk size bir şey demez acar blg sayarı durumunuz uygunmu değilmi bakar ve aynı gün cevap alırsınız uygunsa hemen hastaneye sevk eder rapor almanız için oraradan gelen rapora göre işleminiz başlar olay budur siz şu anda evde idame tedavisi alıyormusunuz hastaneye gittiğinizde tedavi devam ediyorsa %70 rapor alırsınız yok tedavi devam etmiyorsa kaç verirler onu bende bilmiyorum malül emeklilik için %60 rapor lazım geçmiş olsun

Malüliyet başvurucu sonucu 6 ay sürüyor mu sanırım başvurudan itibaren bu güne kadar olan aylar toplu olarak ödenecek sizin hastalığınız şu an hangi aşamada nakil olacak mısınız? Şu an tedavimiz kontrol aşamasında 3 ayda bir hastalığın durumuyla ilgili testler yapılıyor

biz idame tedavısı başladı her hafta bir defa kan tahlileri yapılıyor sızınkını bilmiyorum ne kadar ödenecek bende bilmiyorum öğreneceğiz

canikeys

Maluliyet cetveli'ne göre maluliyeti gerektiren sınırlar şöyle çizilmiş:

6. Multipl Myelom
A. Antineoplastik tedavi sonrasında tedaviye yanıtın alınamadığı veya progresif seyrettiği
veya
B. Kemik iliği veya kök hücre nakli ile beraber olan durumlar; kemik iliği veya kök hücre naklinden itibaren 12 ay süreyle malul olarak kabul edilir. Sonrasında, var olan herhangi bir rezidü hasar(lar)ı etkilenen vücut sistemi kriterleri altında değerlendirilir.

sn Oturan boğa sgk dan sevkimizi alıp geçtiğimiz perşembe günü hastanede kurula girdik bu süreç nasıl işler ve ne kadar sürer?

canikeys

Rapor hastane tarafından sgk'ya gönderilir. Orada değerlendirilir ve sonra size sonuç bildirilir. Bu yaklaşık 1.5 ay sürer.

Sonuç:
1- Olumlu olur, tadından yenmez
2- Raporda birşeyler eksik görüşür, tamamlanması için size bildirim yapılır.
3- Olumsuz olur. İtiraz dilekçesi ile yeniden değerlendirilmesini istersiniz.

oturanboğa teşekkürler yalnız hastanede rapor düzenlenirken hiçbir tahlil,görüntüleme yöntemi vb şeyler doktorlar tarafından yapılmamış sadece eldeki kemik iliği nakli epikrizleri ve patolaji raporlarıyla doktorlar rapor oluşturmuş sanırım olumsuz olmasındaki tek şey şu an iyileşmişsiniz demeleri çünkü hastalığın başında prim eksikliğinden dolayı başvuramamıştık bu yüzden sgk geç kaldınız diye bir şey söylermi bilmiyorum inşallah sonuç olumlu olur çünkü multıple myeloma geçen bir hastalık değilmiş ayrıca sgk nın cetvelinde üst üste iki otolog nakil olmayla ilgili bir ibare yok sadece nakil olanlara bir yıl süreyle malüliyet verilir diye yazıyor biz iki nakil olduk üst üste umarım sonuç olumlu olur çünkü bir yıl dolmadı

Ben 8 ay sonunda aa+pnh hastalığından 3 yıl süreli malülen emekliliğim bağlandı. Maaş bağlandıktan 4 ay sonra allojenik kemik iliği nakli oldum. Durumum iyi olduğu için çalışma hayatına devam kararı verdim. Yalnız tanı aldığım 2.ayda heyet raporu almış %80 oranlı raporumla vergi indirimimi onaylatmıştım. Çalışırken malul maaşımı kestirip vergi indirimi ile emekliliğe başvuru yaptım. Maaşın bağlanmasını bekliyorum. Yalnız raporumu yenilemek için heyete çıkmak istedim 1 yıl süreli %50 heyet raporu verdiler. Değerlerim hepsi normal immüm sistemi baskılayıcı sandimum kullandığımdan oran şu an %50 bir dahaki yenilemede oran kemik iliği nakli için %20 iyileşen hastalıklar kronik olduğundan %10 oran verilecek ve maaşım kesilecektir. Sizde 3 ayda bir kontrole gittiğinize göre durumunuz stabil olduğundan maalesef malulen emeklilik isteğiniz onaylanmayacaktır. Nakil süreniz 1 yılı geçmediyse şansınızı deneyin derim tek yakalayacağınız malul emeklilik durumu bu bence yani kanun.

Ayrıca malülen maaş için başvuru yaptığınızda sağlık kurulu ne zaman malüliyetinizi onaylarsa size haber geliyor sonra tahsis numarası alıyorsunuz. Benim başvuru yaptığımdan 8 ay sonra malülen emekli olabilirsin kararı geldi. 1 ay sonrasında maaş bağlandı. O 8 ay hesaba katılmadı.

Geçmiş olsun sgk bize raporun 1 ayda gelceğini söylemişti sizinki neden 8 ay sürdü hiç araştırdınızmı?

AYRICA HASTALIĞINIZI BİRAZ AÇARMISINIZ KISALTMA KULLANMIŞSINIZ TAM ANLAYAMADIM

Siz heyet raporu alırken tahlil vb şeyler doktorlar tarafından yapılmışmıydı yani hastalığınızla ilgili tahliller biz heyete girdik fakat tahlil falan yapılmadı

Heyet raporunu kemik iliği biyopsi ve klon sonucu çıkınca üniversite hastanesi tedavş gördüğüm hematoloji epikirizi ile sağlık kurulundan aldım. Bu raporu vergi indirimi ve diğer haklar için almıştım. Malulen emeklilik için ssk ya başvuru yaptığımda tekrar rapor istediler ve devlet hastanesine sevk verdiler. Burada tüm tahlil ve tetkikleri istediler ve tüm bölümleri dolaştım rapora en son kararı sgk sağlık kurulu karar verecektir yazıp tüm ekleri ile ssk ya gitti. Ssk sağlık kurulu 5 ay sonra ara karar verdi üniversiteden de durum bildirir raporu istedi ve onun değerlendirme süreci ile sürece 3 ay daha eklendi toplam 8 ay sonra malul olduğuma karar verildi. Ssk aradı emekli maaşınızın bağlanması için başvuru yapınız diye. 1ay sonra maaş bağlandı. O 8 aylık süre hesaba alınmadı. Ama 3 yıl süreli kontrol koydular. Normal SUT tebliğine göre 2 yıl sonra kontrol vermeleri gerekirdi. O geçen süreyi ssk 3 yıl sonrasına kontrol vererek uzattı. Bu sağlık kurulunun insifiyatinde. Hastalığıma gelince aplastik anemi ve paroksismal nokturnal hemoglobinuri.

Bizde hastane hiçbir tahlil falan yaptırmadı nedense bende anlamadım ancak bikaç tane branş doktoru gördü

arkadaşlar merhaba malüliyetimiz bursa bölge sağlık kurulu tarafından süresiz olarak onaylandı ve malülen emeklilik işlemlerimiz ay başı itibariyle başladı
benim sorum elimizde herhangi bir malüliyet raporu yok sgk ile görüştüğümde vergi indirimi, digitürk vs. indirimleri için bizde rapor yok sizdeki raporu alabilir miyiz diye sorduğumuzda bunlar için ayrıca rapor almanız gerekir dedi
bu sorunlarla karşılaşan varsa bizleri aydınlatabilir mi?

canikeys

Öncelikle emekliliğiniz hayırlı olsun.

Dedikleri gibi, o haklardan yararlanmak için yeni rapoor almanız gerek.

Cevabınız için teşekkürler peki bu raporu nereye başvurarak almamız gerekiyor sgk dan malül olduğuna dair belge istesek yeterli olmazmıdır birde annemin malülen emekliliği allah korusun kaybettiğimizde babam yararlanabilir mi?

ARTIK MALÜLİYET İŞLEMLERİ ÇOK KISA SÜRÜYOR

Babam bağkurdan emekli annem ssk dan olduğu için babama kalır diye tahmin ediyorum

@OturanBoğa sorumu cevaplar mısınız lütfen?

canikeys

Her ikisi de 5510 sayılı yasaya göre emekli olmuşsa evet, malulen emekli olan kişi eşinden de dul aylığı alabilecek:

Ua5k4Yx.png

OturanBoğa babam bağkur emeklisi annem malülen emekli oldu tam olarak anlamadım ikiside birbirinin maaşlarını alabilir mi hangi kanundan emekli olduklarını nasıl öğrenebilirim benim bildiğim biri bağkur diğeri sigortaysa her ikiside birbirinin maaşlarını alabiliyor aynı yerden emekli olmuşsa ikiside alamıyor diye biliyorum yanlışsam düzeltin lütfen

Araç için engelli raporu

Merhaba

annem kemik iliği kanseri hastası iki kere kök hücre nakli oldu 10 ay önce malülen emekli oldu

Üst Alt