Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Multiple Myloma (Kemik İliği Kanseri) olan kimler var?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
ben multiple myloma(kemik ilği kanseri) hastasıyım sizde buradaysanız beraber rahatsızlık hakkında bilgi paylaşımı yapabiliriz.tecrübelerimizi birbirimize aktarabiliriz.

Myelom tedavisi gördüm, sorusu olan varsa cevaplayabilirim. Ankara Gazi Tıp Fakültesi Kök Hücre bölümünü tavsiye ederim. Çok iyiler.

Hasbünallah venimel vekil.(Allah bize yeter, O ne güzel vekildir.)

şuan nasılsınız kontrollere ne kadar sıklıkla gidip geliyorsunuz.ne ilaçlar kullanıyorsunuz.

Kalca kemigimde 1 noktada 1 seneyi askin suredir agri var. Baskaca hastaliklarim oldugundan surekli o yonlu arastirma yapildi.
Denenen her tedavi bosa cikti. En sonunda kalca kemigimde (Femur basina yakin olan , major trokanter de) infiltratif surec , metastaz suphesi ile 1 dizi tetkik yapildi. Periferik yayma ve Protein elektroforazi testi. Protein elektroforazi testim teshisi dogrular nitelikde cikti. Daha sonra 1 hemetologa yonlendirildim ama ben tedaviyi kabul etmedim.

Sorum su olacak ; Size Protein elektroforazi testi yapilmistir , kemikiliginden biyopsi icin ornek alinacakdi ben ornek vermeyi reddettim. Elektroforazi testinizi nasil cikti ? Bende Albumin dusuk , Immunglobinler (Alpha2 ve beta2) yuksek cikti. Ama ciddi 1 yukseklik degil % 15 lik sapmalar var.
Size kesin tani koyulurken neler yapildi, bilgi verirmisiniz ?

Yücel Bey: Kendimden ve kardeşimden ilik nakli yapıldı. Allah a şükür tedavi başarılı oldu. Şu an 6 ayda bir kontrollere gidiyorum. İlaçların hepsi kesildi. Şu an myelomla ilgili bir sıkıntım ve kullandığım ilaç yok.

Selim Bey: Eğer myelom hastasıysanız ve omurilik yakınında bir kitle oluşursa benim gibi felç olabilirsiniz. Biyopsi dediğiniz 10 dakikalık bir işlem. Ben tedavi oldum ve şu an sağlıklıyım. Biyopsi yapıldı, teşhis konuldu ve ilik nakli yapıldı. Testler, oranlar hakkında bir bilgim yok. Doktorlarım, Allah onlardan razı olsun her şeyi ayarladılar. Ben sadece söylenenleri yaptım. Ağır bir tedavi ve çok değişik riskler oluşabiliyor. Tereddüt yaşamanız normal. Size tavsiyem çok iyi bir hematologla bir an önce bilimsel tedavi yöntemlerine başvurmanızdır. Farklı hocalardan da görüş alabilirsiniz. Ankara Gazi bu işte çok iyidir. İlik naklinin risklerini öğrendiğimde yaptırıp yaptırmama konusunda bende de bazı tereddütler olmuştu. Sonuçta nakil sırasında 4 hastadan 1 ini kaybediyoruz demişlerdi. Ölüm riski dahi var. Ama ölmek için illaki hasta olmaya gerek yok. Bir saniyelik bir trafik kazası veya bir hapşırma bile ölümle sonuçlanabilir. İnşallah şifaya kavuşursunuz. Nakil olmasanız bile sürekli doktor gözetiminde bulunmanızı tavsiye ederim.

Allah kolaylıklar versin...amin...

selim bey
kesin tanı koyulurken biyopsi yapılıyor.yani işin açıkçası herşeyi o belirliyor. biyopsi ben de iki defa yapıldı. 1. si tümörden 2. si kemik iliğinden. tümör biyopsisi zor olmuştu.ama size yapılcak kemik iliği biyopsisinde hiç korkulcak bişey yok basit ve kolay 10 dk anca sürer. ve tahminimce iğne yaptırmak kadar kolaymıştı dersiniz. tahlilere gelince alpha ve beta bende de çok yüksek değildi.gamma çok yüksek çıkmıştı bende.size yakın olarak gebzede anadolu sağlık var. orada çok iyi bir hematolog var. zafer gülbaş.ondanda bilgi alabilirsiniz.

Üst Alt