Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Multiple Skleroz ile hangi oranda rapor alabilirim?

firdevs ç

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar ben MS hastasiyim 2015 senesinde sol tarafimdan uyuşukluk ağrı şeklinde atak geçirdim ve iki ay geç tedavi olmam nedeniyle hasar kaldı kaslarimda herhangi bir sorun yok yurimemdede fakat bacagimda ve kolumda his kaybı ve ağrı var buna dair kuruldan oran alabilirmiyim alırsam ne kadar verirler

Öncelikle geçmiş olsun.Bende 20 yıldır Ms hastasıyım.Sağ ayağımda güç kaybı var.
% 70 raporum var. Sizi değerlendirirken engelli kitapçığında tablo 4.3 e göre değerlendirmelerini söyleyin.Genelde diğer tablodan puanlama yapıyorlar. Ağrıdan % 10 ekstremitelerdeki güç kaybı ve his kaybına göre en az % 40 almanız gerekir.
Doktordan doktora farklılık gösterir.Kimi rapor verir kimi vermez.Sorun çıkarmayan doktora başvurun.
Bende sağlıkçıyım sorun çıkaran çok doktor gördüm.Rapor sizin(bizim) hakkınız.Vermezlersede vazgeçmeyin.
Arıza hastalıklar listesinde Ms hastalığının oranı % 60 tır.

Benim ataklarim dışardan bakılınca gözlemlenebilecek şekilde yaşamadım doktorumdan yazı aldım muayene olup hipoeztazi yazdı ama hasar kaldı ayağının üzerine oturursun bir müddet uyuşukluk olur ya o şekilde yaşadım ve hasar kaldı hala uyuşukluk var dokundumda sol kol ve bacağımda var %5-7 gibi oran alsam yeticek aslında yineleyen depresyondan %20 esansiyel tremordan %20 alicak gibiyimde

7 Yıldır Ms Hastasıyım En Son 2020 1 Kez Atak Gecirdim % Kaç Oran Alırım

7 Yıldır Ms Hastasıyım En Son 2020 1 Kez Atak Gecirdim % Kaç Oran Alırım
Tansiyon Hastasıyım
Ayrıca Anksiyete Bozukluğu İÇİN İlaç kullanıyorum. 1 Yıl oldu ilaç kullanalı. Ama ilaçlarımı hep eczaneden aldım. Pskiyatri puan verirmi sizce. Çünkü hastaneden takipli olmak lazım sanırım.
FİKRİNİZ NEDİR

MS kişiden kişiye değişen bir hastalık olduğu için, birisinde görülen ağır sancı, diğerinde görülmez veya orta derecede belki görülür. Bu yüzden kesin oran çıkmaz herkeste farklı görüldüğü için. En iyisi sizin takiplerinizde doktorun görüşüdür. Geçmiş olsun diliyorum.

Ms hastalığı

Multiple Skleroz Hikaye: Relapsing remitting multiple skleroz tanısıyla izlenen hasta sol alt
extremite 3+/5 -Hipointens. Sol alt extremitelerde vibrasyon azalmış. EDSS:2.0 Beyin ve servikal demiyelizan lezyonları
mevcut. Tablo:4.1 %40 özür oranı vardır. Hastanın ağır bedensel aktivite gerektiren işler yapmaması uygundur VS TİP1 ŞEKER VAR ÜNLÜSÜN KULANIYOPRUM 100X100 SABAH AKASAM VS HİPER TANSİYON VAR BİDE ARALIKTA HEYETTE BAŞVURCAM NE OLUR ORAN SİZCE

Multiple Skleroz Hikaye: Relapsing remitting multiple skleroz tanısıyla izlenen hasta sol alt
extremite 3+/5 -Hipointens. Sol alt extremitelerde vibrasyon azalmış. EDSS:2.0 Beyin ve servikal demiyelizan lezyonları
mevcut. Tablo:4.1 %40 özür oranı vardır. Hastanın ağır bedensel aktivite gerektiren işler yapmaması uygundur VS TİP1 ŞEKER VAR ÜNLÜSÜN KULANIYOPRUM 100X100 SABAH AKASAM VS HİPER TANSİYON VAR BİDE ARALIKTA HEYETTE BAŞVURCAM NE OLUR ORAN SİZCE

Üst Alt