Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Muskuler Distrofi hastalığında CK değeri..?

salih0121

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
oğlum 3,5 yaşında ck değeri hep normal ama muskuler distrofi hastası aramızda ck değeri hiç yükselmemiş hasta arkadaşlarımız varmı

ben geçen üç ay önce ölçtürmüştüm 12500 çıkmıştı..yaşım 20

CK değeri sürekli değişik oranlarda çıkıyor.Bazen çok yüksek bazende düşük çıkıyor. Benim CK tahlilimin birisinde 7200 çıkmıştı sonra yaptırdım tahlilde 4000 çıktı. Doktorum CK oranının düşmesi hastalığın iyileşmesi anlamına gelmediğini söyledi.yaş 21

slm

arkadaşlar sorumu yeniliyorum musculer distrofi olupta ck değeri 0 ile 200 arasında olan varmı yani ck değeri normal olan hiç yükselmeyen.

Geçen yıl içinde hastalığımın tanısını bundan bir 12 tıl önce koymuş olan doktoruma kontrole gittim, kan tetkikinde cpk,ldh ve karaciğer enzimlerime yeniden bakıldı ki uzunca bir aradan sonra(tahminen bir 10 yıl kadar önceki ck değerlerim en son 2000 lere kadar düşmüştü en yüksekte 9000 lere çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam) 2009 yılında ise 900 lerdeydi ha bu ne demek benim hastalığım azaldı mı ? Değil tabiki hastalığın ilk dönemlerinde çok daha yüksek seyreden ck değeri zamanla daha yavaş seyrediyor,kas yıkımı devam ediyor ama hücrelerdeki parçalanma genç,yeni dönem kas hastalığında olduğu kadar hızlı değil ama devam ediyor demek.Ck değeri 0-200 aralığında olmak gibi bir kriter bu yüzden çok sağlıklı olmayabilir benimde bir bakarsınız o aralığa iner bir bakarsınız daha yukarılarada çıkabilir.Doktorunuzun size oğlunuzun hastalığındaki seyirler ilgili ne dediği daha önemli bence tabiki ck değerleri hastalık takibinde çok önemseniyor bu da bir gerçek.Doktorumun bana 10 yıl önceki ve sonraki emg ve kan tetkiklerim sonucunda söylediği,gerilemelerin olduğu ama ilerlemenin yavaş seyrettiği yönündeydi.Allahtan tüm hastalarımıza acil şifalar dilerim.

slm

minerva hanım herhalde yanlış anlaşıldım. benim demek istediğim ck değeri 0-200 arasında olupta biopside kendisine musculer distrofi hastalığı teşhisi konulan arkadaşım varmı.

slm benimde 2 yaşında oglum var cksı 180 çıkıyor ck normal çıktıgı için teşhis koyamadılar bizi haluk topaloğluna yönlendirdiler boyun kaslarının zayıf oldugunu söyledi kan alındı ve yurt dışına gönderildi dna sı incelenecekmiş sülalede kimsede yok böyle bir hastalık sonuçta çeşidide belli olcak sonuç 6-7 ay sonra gelir dedi haluk bey 7 ay oldu bekliyorumsizinkinin çeşidi nedir

slm

kaan kardeş biopsi sonucunda çeşidi yazmıyor sadece muckuler distrofi diye geçiyor

Nasıl olur ya CK değeri normal olupta kas hastası olan hiç görmedim

Benım ck 1145 normal mı bılmıyorum doktorum kas hastalıgı var sende dedı sıkayetlerımlede ortusuyor emgde mıyopatık motor goruldu bazı kaslardda yazıyor ancak tam teshıs bıyopsıde cıkacakmıs sızce kas hastası olma ıhtımalım ne kadar

Ayrıca salih bey ck degerı normal cıkan bır arkadasım var benım artı emg de de sorun cıkmadı ama bıyopsıde lippi depo miyopatı teshısı konuldu. bılgınız olsun

slm

kardeşim ck değerinden vazgeçtik artık ortada bir gerçek varki oda oğlumuzun hasta oluşu bugüne kadar hep kendimizi avutmaya calıştık nasıl olur hayatta olamaz ailemizde yok sülalemizde yok ck si normal diye ama artık şuna inandık ALLAH neyi verirse baş göz üstüne deyip kaderimize razı oluyoruz.ALLAH HEPİMİZE SABIRLAR VERSİN bu arada soruna gelince ck değerleri 0-200 arasıdır bunun dışında olması normal değil yinede doktora tanışın başka yapacak bir şey yok.

Benim bildiğim Türkiye gibi bir ülkede kas hastalarına gerçek teşhis konması neredeyse imkansız.Çünkü kardeşime başka tanı bana başka tanı kondu.Halbuki ikimizde aynı şeylerden şikayetçiyiz.Bizim hastalığmız doktorların pekde aşina oldukları bir hastalık olmadığı için aynı dokrotun herkese aynı tanıları koyduğunu söyleyebiliriz.Denemek isteyen farklı illerde farklı hastanlere gitsin..

CK değeri her kas hastalıgında artmaz. Ağır eksersiz yapanlarda veya kaslarında zedelenme olanlarda da CK değeri aşırı yüksek görünür.

Kas hastalığının tesbiti için hastalıgın gelişimi, kas biyopsisi, emg vb noktalar önemlidir. Tek başına CK ya bakarak birşey söylenemz.

benim oğlum4 yaşında ben metobolik miyopati hastasıyım oğlumun ck değeri 1977 çıktı şuan çok korkuyorum ondada çıkmasından

bende muskuler dıstrofıyım ck degerlerım 9 bin 12 bın arası oluyor

Üst Alt