Geçen yıl içinde hastalığımın tanısını bundan bir 12 tıl önce koymuş olan doktoruma kontrole gittim, kan tetkikinde cpk,ldh ve karaciğer enzimlerime yeniden bakıldı ki uzunca bir aradan sonra(tahminen bir 10 yıl kadar önceki ck değerlerim en son 2000 lere kadar düşmüştü en yüksekte 9000 lere çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam) 2009 yılında ise 900 lerdeydi ha bu ne demek benim hastalığım azaldı mı ? Değil tabiki hastalığın ilk dönemlerinde çok daha yüksek seyreden ck değeri zamanla daha yavaş seyrediyor,kas yıkımı devam ediyor ama hücrelerdeki parçalanma genç,yeni dönem kas hastalığında olduğu kadar hızlı değil ama devam ediyor demek.Ck değeri 0-200 aralığında olmak gibi bir kriter bu yüzden çok sağlıklı olmayabilir benimde bir bakarsınız o aralığa iner bir bakarsınız daha yukarılarada çıkabilir.Doktorunuzun size oğlunuzun hastalığındaki seyirler ilgili ne dediği daha önemli bence tabiki ck değerleri hastalık takibinde çok önemseniyor bu da bir gerçek.Doktorumun bana 10 yıl önceki ve sonraki emg ve kan tetkiklerim sonucunda söylediği,gerilemelerin olduğu ama ilerlemenin yavaş seyrettiği yönündeydi.Allahtan tüm hastalarımıza acil şifalar dilerim.