Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Müsküler Distrofi hastasıyım, memur olarak çalışıyorum. Raporum yok. Emeklilik..?

mrdmrd

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
Sayın Arkadaşlar,
Ben memuriyete girişte sağlık raporumda uzun süre yürüyecek işerde çalışamaz,memur olur sonucu ile girdim.Tanı olarak progresif müsküler distrofi kondu.
Ancak elimde oran belirten bir rapor yok.Acaba ben şu anda normal emeklilik normlarına göre mi emekli olacağım? Yani ben özürlü memur muyum,normal memurmuyum?15 yılda emekli olabilir miyim?Yüzde kırktan fazla olmak şartıyla hangi oranlarda hangi haklara sahip olabilirim.Sigorta başlangıcım kasım 1999.
Yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum.Yardım edene etmeyen herkesten Allah razı olsun.

mrdmrd merhaba, siz memuriyete engelli kadrosundan mı alındınız onu biz bilemeyiz ki, personel servisine sorup öğrenebilirsin. Bende engelli memur sınavına girerek kazanmıştım ancak kurumumdan vergi indirimim olduğuna dair raporumu da istemişlerdi.
15 yılda emekli olabilmek için vergi indirimi alman gerek, bunun için vergi daireleri sağlık kuruluna sevkediyor. en az %40 olması lazım.

Eğer memeuriyete sakat statüsünde başlamamışsanız, eğer memur olmadan önce %40 ve üzeri işgücü kaybınızın olduğunu bugün belgeleyemiyorsanız, o zaman 5400 gün hizmet süresi ile emekli olamazsınız.

Bu durumda "sonradan sakatlanan memur" statüsünde sayılır ve 5510/geçici 4. madde uyarınca -emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevki ile alacağınız rapordaki orana bağlı olarak- aşağıdaki şartlarda emekliliği hak edeceksiniz:
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

gün hizmet süresi ile erken Yaşlılık aylığından yararlandırılır

Bülent Abi,
Allah razı olsun.Ben normal kadrodan giriş yaptım,ama kurul raporumda hastalığım yazıyor ancak oran yazmıyor.Zaten ben de kendimi 5760 gün yani 16 yıla hazırladım.Peki bu şekilde emekli olunca emekli maaşımdan muadillerinden düşük mü olacak,aynı mı olacak?

Maaş düşük olmayacak (Belki çok çok az bi fark olur). Çünkü maaş hesaplanırken 9000 günmüş gibi dikkate alınacak. Ama kıdem tazmiantı çalışılan yıla göre hesaplandığı için, o düşük olacak.

Malulen Emekli olmakla erken emekli olmak arasındaki farklar nelerdir?

Malulen Emenkli Olmakla Erken emekli Olmak Arasındaki Farklar Nelerdir?Ben bu ikisinin tanımını ve avantaj ve dezavantajlarını öğrenmek istiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Malulen değil, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız.

Sizin açıdnızdan bu emeklilik size bir hak kaybı yaratmayacak. Sadece, kıdem tazminatı çalışılan yıla göre hesaplandığı için, görece düşük olacak sizinki o kadar.

Malulen emeklilik ile Yaşlılık emekliliği arasındaki temel fark: malulen emeklilikte emekli maaşı kesilmeden çalışılmaz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...enlerin-emekliliklerine-dair-uygulamalar.html

Peki abi benim rahatsızlığımın işe başlamdan öncede olduğunu ispatlayabilirmiyim?Böyle bir şey mümkün mü?Mesela 1999 sa işe başlamdan önce askerden çürük raporu aldım.Bu gibi şeylerle malulen emeklilik kapsamında 5400 gün ile emekli olabilirmiyim?Yoksa artık iş işten geçti 5760 günü mü bekleyeceğim?
--Diğer bir sorumda ben şu an kastamonuda ikamet etmekteyim.Sağlık kuruluna mutlaka kastamonuda mı gireceğim yoksa yazın tatile gittiğimde memleketim kayseride de girebilirmiyim?

Ben Ssk lı mı,Bağkurlu mu yoksa Emekli Sandıklı mıyım?

Arkadaşlar,Ben Kasım 1999 ssk lı olarak işe başladım.Yaklaşık 1300 gün ssk primim var.Sonrasında bağkurlu oldum ve 2000 günü geçkin bağkurum var ve bir buçuk yıldır memurluk yapıyorum.ama bu çalışmalarımın hiç birinde özür durumumu raporlandırmadım.Şu anda da oran belirten bir raporum yok.Şimdi ben hangi kanuna istinaden emekli olacağım.Forumda Ali Tezelin yazısını okuyunca bu soruyu sorma ihtiyacı hissettim.Herkese İyi günler..

İlk memurluğa 1 Ekim 2008'den sonra başlayanlar emeklilik için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabidirler:

% 60 ve üzerinde olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,

primle emekli olurlar.

Not: Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, o statüde emekli olunur.

Üst Alt