Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Müsküler distrofi kas hastalığında süreç ve tedavi yöntemleri?

yasemin atan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben yasemin atan 17 yaşında bir genç kızım kas eimesi var müsküler distrofi 2006 yılında teshiş konuldu akraba evlilğinden olduğunu sölediler annem babamın dayısınız kız 1. Dereceden akrabalar. Sülalede kimsede benzer hastalık yok . Kaslarım eriyo güçsuzleşiyorm eklemlerim çekiyo. Doktorlar bana kola ve tuzun kas hastalığına iyi gelmediğini söyledi ve en az 6 ay en fazla 6 yıl fizik tedavi görmem gerektiğini söyledi ben bir buçuk yıl gittim faydasını görmedim 2 hafta önce bıraktım. Kök hücre tedavisiyle ilgili bilginiz varmı işe yarıyacağı sölentileri var ama ben pek inanmadım. Benim durumumda olanlarla bişeler paylaşmak istedim.... Yazarsanız sevinirim
iyi günler sağlıklı yarınlar

merhabalar yasemin
çok çok geçmiş olsun bu genç yaşta bu hastalığa yakalanman inan beni çok üzdü
bende bu hastalığı 16 yaşımda hissettim teshis PROGRESİF MÜSKÜLER DİSTROFİ olarak tanı koydular
şimdi yaşım 42 ve hala zorda olsa ayağa kalkabiliyor salonda yavaş yavaş yürüyebiliyorum

KÖK HÜCRE İLE İLGİLİ LİNK VERİYORUM

http://tr.xcell-center.com/tedaviler/hastaliklara-tedavi-ettiler/als.aspx

Amyotrofik Lateral Sklerozda Kök Hücre Tedavisi

Amyotrofik Lateral Skleroz

Lou Gehrig's hastalığı veya Motor Nöron Hastalığı diye de adlandırılan Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hızlı ilerleyen, istemli kasları kontrol etmekle görevli sinir hücrelerine (nöronlara) saldıran, süreğen, ölümcül bir nörolojik hastalıktır. ALS'te, hem üst motor nöronları hem de aşağı motor nöronları bozularak veya ölerek mesajların kaslara iletilmesine engel olur. Fonksiyon gösteremeyen kaslar, gittikçe yıpranıp zayıf düşer (atrofik hale gelir) ve tipik olarak seğirir (fasikülus).
Nihayetinde, mekanizmayı tetikleyen şey istemli hareketi başlatamayan ve kontrol edemeyen beyindir. ALS hastaları kollarını, bacaklarını ve vücutlarını hareket ettirme güçlerini yeteneklerini kaybederler. Diyaframda ve göğüs duvarındaki kaslar iflas ettiğinde, hasta sonunda ventilasyon olmadan nefes alma yetisini de yitirir.
Hastalık kişinin görme, koku alma, işitme, dokunma yetilerini etkilememekle birlikte genelde düşünme ve kavrama yetilerine zarar vermez. Ancak yeni yapılan bazı araştırmalar, hastaların küçük bir yüzdesinin hafıza veya karar verme ile ilgili problemler yaşadığını ve demansın oluşmasına dahi yol açacak bazı alt türlerinin olduğunu tezlemektedir.
XCell-Center Amyotrofik Lateral Skleroz Tedavisi

ALS için bulunmuş bir tedavi henüz bulunmamaktadır. ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) bu hastalık için ilk ilacı onaylamıştır: Riluzole. Riluzole'un motor nöronlardaki hasarı azalttığına ve özellikle yutkunma zorluğu çeken hastalarda sağ kalımı birkaç ay uzattığına inanılmaktadır.
Kök hücre tedavisi bazı semptomları azaltmak, hastanın yaşam kalitesini artırmak ve ALS'nin kronik sonuçlarını yavaşlatmak için kullanılabilir. Hastanın vücuduna yeniden yerleştirilen kök hücrelerin işleyişinin ardındaki kesin süreç tam olarak anlaşılmamıştır.
Kök hücreler önce hastanın kalça kemiğinden (iliak kemik) çekilen kemik iliğinden alınır, günler sonra yeniden vücuda nakledilir. Hücrelerin naklinden önce, kemik iliği laboratuarlarımızdan birinde işlenir ve kök hücrelerin miktarı ve niteliği denetlenir.
Sonuçlar

Aşağıdaki çubuk grafikte, amyotrofik lateral sklerozlu 53 hastamızın taranmasından (2008 Mayısına dek) elde edilen sonuçları görebilirsiniz. Bu tarama, her bir hastanın tedavisinin ardından bir ila altı ay boyunca yürütülmüştür.
als-results-graph.gif

• 53 hastadan 16'sı tedavi sonrasında kas spastisitesinde, duyusunda, hareketliliğinde veya iyi hissetmek açısından herhangi bir değişiklik bildirmemiştir.
  • 53 hastadan 19'u genel bir iyileşme olduğunu, (bacaklarda, kollarda) hareketliliğin arttığını ve/veya soluk almanın iyiye gittiğini ve/veya güçlerinin arttığını bildirmiştir. Bazı hastalar kas gücünü yeniden kazandıklarını ve/veya dengelerinin ve uykularının düzeldiğini veya spazmlarının azaldığını bildirmiştir.
  • Bir hasta güçlü bir iyileşme, hareketliliğinde, soluk almasında, konuşmasında ve yutmasında belirgin derecede artma bildirmiştir.
  • 53 hastadan 17'si yaşam kalitelerinin algılanabilir derecede bozulduğunu bildirmiştir. Bu hastaların çoğu hareketlilikte, güçte, konuşma/yutma fonksiyonunda veya dengede azalma olduğunu görmüştür. Bu tedavi ALS semptomlarının ilerlemesini durduramaz ve geriye döndüremez. Bu tedavinin hastaları kötü yönde etkilediği düşünülmemektedir.
  • Hastaların hiçbiri tedavi sonrasında iyileşmemiş veya iyileştiğini düşünmemiştir.
Maliyet

ALS kök hücre tedavisinin maliyeti yaklaşık €7.995 olup intratekal tedavi metodu kullanılmıştır.

AZMİNİ BIRAKMA DEVAMLI HARAKETLİ OL

MEHMET GÜMÜŞ

bendede kas hastalıgı mevcut.nöroloji derneginin düzenlemiş oldugu 46. Ulusal Nöroloji Kongresi 4-9 Aralık 2010 tarihlerinde Antalya’da yapildi .bende has hastalıkları dernegi antalya hasta gönüllü agı uyesi olarak katıldım.orda als hastası gözhekimi olan alper kaya ile taniştim dinledim konuşmalarını.diger konuşmacı hocalarında soyledigi kesin bir bilgiyi buradan size verem;
''şuan için kesinlikle kokhucre nakli biz noromuskuler hastaları ve als hastaları için tedavi edici degildir.daha hayvanssal deneylerden başarı ile geçememiştir. yapilması kesinlikle insanlara yasal degildir. lütfen hastalarınıza sahip çıkın,çunki bu kokhucre nakli çok buyuk kulfetli pahali bir hizmetdir.hem paranız hemde umutlarınızı yok etmeyiniz !!!! ''

Keşke bu hastalığın bi tedavisi olsaydıyda maliyetinde gözüm olmazdı....yinede umudumu yitirmiş değilim Rabbim bir gün bununda tedavisini verecek Allah herkesin yardımcısı olsun....

En büyük avantajın yaşının genç olması Yasemin. şuan kök hücre tedavisi yok ilerde olmayacağı anlamına gelmez.
Aşağıdaki konuyu incele oradaki videoyu indirebilirsen indir ve hayvanlar üzerinde yapılmış çalışmanın başarılı kanıtını gör.
Bekleyenin yalnız sen olmadığını aklından çıkarma.
http://www.engelliler.biz/forum/kok...kuler-distrofi-hastaligini-tedavi-ediyor.html

yasemin hanım,doktorlar bazı egzersizler tarif ediyorlar mümkün mertebe bunları yapacaksınız, kaslarınızın zayıflamasını olabildiğince yavaşlatacaksınız ve şu an yapılan birçok araştırmanın olumlu sonuç vermesi için dua edeceksiniz.ALLAHc.c hepimize kolaylık versin.

bencede tedavisi olsun maliyet önemli değilll allah hepimizin yardımcısı olsun

tşkr edrim sizlerede ya içimden gelmiyo yapmak istemiyorum olmuyo bir buçuk yıl fizik tedavi gördüm bıraktım doktor 6 yıl git dedi ama devam edemedim. ALLAH HEPİMİZE ACİL ŞİFALAR VERSİN

amin amin. tavsiye etmesi kolayda,hele içinizden gelmiyorsa egzersizleri yapmak çok zor geliyor,haklısınız. hastalığınızın becker veya duchen mi ya da bu hastalığın başka bir türümü?

hastalığım müsküler distrofi hangi çeşidi olduğunu bilmiyorum ama tahminime göre kavşak tipi

Yasemin kardeşim öncelikle merhaba ve çok büyük geçmiş olsun kök hücre tedavisinden önce hiçbir zaman umutsuz ve mutsuz olma ve moralin hep yüksek olsun etrafındakiler ağlasa sızlasa bile sen hep neşeli ol onlara bile sen moral ver iyileşmenin en büyük birinci ilacı moraldir ne zamanki isteksizleşir hiç birşeyden tat almaz olup hayatı bırakırsan biraz zorlanırsın tedavi için verilen egzersizleri mutlaka yap hayatı bırakma benimde rahatsızlığım omuriliğimde ve senin yaşlarında idim rahatsızlığım başladığında bugün 30yaşımdayım seni çok iyi anlıyabiliyorum çok geçmiş olsun kardeşim umarım gün gelecek herşey güzel olacak bunu unutma ....

hayatı seviyorum kendimi seviyorum mutluyum ama bir yanımda hep acı hissediyorum. ama ben hiç umudumu kesmiyorum allahtan elbet bir gün sağlımıza kavuşacas. allah sizlerede şifa versin

Eğer ki hayatta acı olmasa mutluluğun tadını nasıl anlardık ki zaten o halde yılmak yok mücadeleye devam güzel kardeşim....

aynı hastalık bendede war muskuler distrofi 20 yasımdayım inşALLAH ALLAHIN İzniyLe bi çaresi bulunur inş. moralli olalım yeter

evet öyle arkadaşlar . moralimizin iyi olması lazım. ben kader arkadaşlarımla konuştukça kendimi çok iyi hissediyorum yanlız olmadığım için. hepinize allahtan acil şifalar diliyorum

Yasemin arkadaşım geçmiş olsun.

Bende de aynı rahatsızlık var Allaha çok şükür benimki en düşük düzeyde olanmış.Askere gidemedim bu hastalık yüzünden. Merdiven çıkma ve ayağımın boşalması haricinde herhangi bir problemim yok. Güzel bir işim var.Beni her konuda destekleyen bir ailem ve arkadaşlarım var.

Tabiki insan hiç olmamasını istiyor ama maalesef bu konuda yapabileceğimiz bişey yok piyango gelmiş bizlere vurmuş. Tavsiyem hayatı dolu dolu yaşamak.

evet haklısınız ama ben yaşayamıyorum hayatı dolu dolu. çok yoruldum bıktım artık benim bayya ilerlemiş bi vaziyettee ve hala hızla ilerliyo. sonum kötü olacak biliyorum ama umutla bekliyorum yine evden çıkmak istemiyorum eve kapanmak istiyorum ama ailem izin vermiyor

evden neden çıkmak istemiyorsun herkez sana bakıyo gibimi geliyor? neyi sıkıntı yapıyorsun?

ya zaten çıkıp gezme gibi bi imkanım pek olmuyo gezemiyorum yani yoruluncada çok sinirleniyorum 1 hafta o yorgunluk kalıyo üzerimde ağrıllarım oluyo hareket edemiyorum. diğer insanların öy le gezdiğini görünce zoruma gidiyo

benim merak ettiğim konu kök hücre deneylerinde alınan sonuçlar yani kök hücre çalışmaları ne durumda ben dmd hastasıyım ve hastalığım çok ilerlemiş durumda 3 yıldır yılda 1 2 kez hariç dışarı çıkamıyorum ve kök hücre dışında başka bir tedavi yöntemi yokmu onuda merak ediyorum.

volkan kök hücreye fazla inanmayın denildi bana yani arkadaşlar söyledi. sende fazla umut bağlama

arkadaşlar umutsuzluk vaadeden şeyler yazmayın lütfen.bildiğim kadarıyla kök hücre çalışmaları birkaç dünya ülkesinde devam ediyor.çin,israil,abd,italya vs.özellikle italyan bir bilim adamı çok umutlu bu çalışmalardan.şu an tüm kaynaklar hayvanlarda deneme safhasında olduğunu söylüyor ama şu anda yapılan denemelerin başarılı ollup olmayacağını kimse bilemez.onun için her zaman umut vardır.en son bloomberg tv de altyazı geçti ben okudum.kök hücre enjekte edilen fare kaslarında 2 kat artış ve iyileşme gözüktü diye.allah herkese şifa versin

evt umuduuzu kesmices. inşalahh dediğiniz gibi olurda bizler kurtuluruz iyi oluruz inşallah. ALLAH HEPİMİZE ACİL ŞİFALAR VERSİN

arkadaşlar benim oglumda 9 yaşında DMD bu sebeple sürekli araştırıyorum .Santhera isi mli fima Catena isimli ilacına FA hastalıgına tedavi amaçlı kanada ony almış ve ilaç kanada da piyasa da da. DMD için ise Faz 3 denemesi ne başlamış. Ben konuyu Belçika da Catena isimli ilacın denemelerini yapan doktora ulaşmaya çalışıyorum. Oglumun bilgilerini gönderdim bir arkadaşım ilgilenyor. İnşaallah olumlu haber gelir. Detaylı bilgileri Santhera sitesinden alabilirsiniz.
ALLAHA EMANET OLUN.
Belçika
Leuven Üniversitesi Hastanesi Leuven,
Yürütücü: Prof Gunnar Buyse
Ilgili kişi : Eva Misbaer
Telefon: +32 1 63 43 843; E-posta: eva.misbaer @ uzleuven.be

7 Aralık 2010: Konjenital Muskuler Distrofi Tedavisinde Omigapil kullanımı için Santhera elde etmek Avrupa Patent

Haber bülteni Omigapil patent
Liestal, İsviçre, 7 Aralık 2010 - Santhera İlaç (ALTI: Sann) 2026 yılına kadar Distrofi duyurdu bugün Muskuler konjenital tedavisi için omigapil kullanımı için koruma Office verilen patent Patent Avrupa. şiddetli, grup bu genetik zayıflık ilerleyici kas belirlenen tehdit eden çocukları ile yaşam genç nöromüsküler hastalıklar sık etkiler bebeklerde veya.

verilen patent tedavisi veya önlenmesi müsküler distrofi kapakları Konjenital Muskuler Distrofi ve MDC1A formu olarak laminin-alpha-2 eksikliği sonucu özellikle konjenital müsküler distrofi. Avrupa'da patent koruması 2026 yılına kadar sürecek. Amerika Birleşik Devletleri'nde, benzer bir patent beklemede. 2008 yılında hem Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ve ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) pazarlama onayından sonra sırasıyla 10 ve 7 yıldır pazar münhasırlık sağlayan öksüz çocuklar için ilaç, verildi.

"Konjenital Muskuler Distrofi içinde omigapil için Avrupa patenti bizim içi araştırma doğrular ve nadir nöromüsküler hastalıklar alanındaki stratejik konumunu güçlendiriyor", Thomas Meier, Santhera Başkanı Bilimsel Görevlisi yorumladı.

Hasta örgüt Derneği Française contre les miyopatiler (AFM) sağlanan hibe ile Santhera bir klinik çalışmada destek omigapil için gerekli klinik olmayan kalkınma tamamladı. Santhera ve bir klinik araştırma protokolü geliştirilmesi için uluslararası uzmanlar ile işbirliği yapıyor erken 2011 yılında FDA ve EMA gelen protokol yardım ve bilimsel tavsiye arayacak. Bir Faz başlangıç II / III programı geç 2011 için tahmin edilmektedir.

Konjenital Muskuler Distrofi hakkında
Konjenital Muskuler Distrofi kas dokusunun progresif kaybı çeşitli şekilleri ile karakterize kalıtsal nöromüsküler koşullarının geniş bir yelpazede ifade eder. Şiddetli yaşamı tehdit eden ilerleyici kas güçsüzlüğü ("disket bebek sendromu") ile yenidoğan veya küçük çocuklu etkileyebilir. Komplikasyonları genç yaşta ve erken mortalite bozukluğu nedeni hareketsizlik ile ilişkili. Hastaların genç yaşta ve erken mortalite hareketsizlik sonucu vücut ağırlığı, iskelet deformasyonları ve solunum sıkıntısı kaybı muzdarip. Yeni yapılan bir epidemiyolojik tahmin 100,000 0.89 prevalansı yakındır. Hiçbir farmakolojik tedavi mevcut veya ileri klinik gelişme içinde. Tedavi seçenekleri yetersiz beslenme önlemek için skolyoz için solunum desteği ve ortopedik cerrahi gibi ek beslenme ile sınırlı bulunmaktadır.

Santhera Konjenital Muskuler Distrofi belirgin alt odaklanır kollajen VI (Ullrich, Bethlem Miyopati) veya laminin-alpha-2 (MDC1A) eksikliğine bağlı. Her iki alt mitokondriyal disfonksiyon ve kas hücre apoptozis ile ilişkilidir. In vivo çalışmalar omigapil, bir anti-apoptotik bileşik, hücre ölümü inhibe ettiğini ve lokomotif faaliyet artırırken ve erken ölüm [1] koruyarak kilo kaybı ve iskelet deformasyonu azaltır göstermektedir.

Referans
[1] Erb M. ve diğerleri (2009). Omigapil laminin-alpha-2 eksikliğine bağlı kas distrofi patoloji desteklemektedir. Farmakoloji ve Deneysel Tedavi 331 Dergisi: 787-795

* * *

Hakkında Santhera
Santhera Eczacılık (ALTI: Sann) geliştirilmesi ve özel niş ürünlerin ticarileştirilmesi henüz bir tedavisi ile birçok yetim göstergeler içerir nörodejeneratif ve nöromüsküler hastalıklar, yüksek karşılanmamış tıbbi ihtiyaç durumunda tedavisi için odaklanmış bir İsviçreli özel bir ilaç şirketidir. Catena ®, Friedreich's Ataxia tedavi Santhera ilk ürünü, Kanada pazarlanmaktadır. Daha fazla bilgi için, ziyaret Santhera Pharmaceuticals lütfen.

Catena ® Santhera İlaç bir ticari markasıdır.

Daha fazla bilgi için,
Thomas Meier, Genel Bilimsel Görevlisi
Telefon: +41 (0) 61 906 89 64
thomas.meier @ santhera.com

Thomas Staffelbach, Baş Kamu ve Yatırımcı İlişkileri
Tel: +41 (0) 61 906 89 47
thomas.staffelbach @ santhera.com

Reddi / Geleceğe yönelik ifadeler
Bu iletişim bir teklif veya davet için abone veya Santhera İlaç Holding AG herhangi bir menkul kıymet alım teşkil etmez. Bu yayının Şirket ve işletme ile ilgili bazı ileriye yönelik ifadeler içerebilir. Bu tür ifadelerin maddi farklı olarak gerçek sonuçları, mali durumu, performansı veya Şirket kazanımlar neden olabilecek bazı riskler, belirsizlikler ve diğer faktörler içeren ifade ya da bu tür açıklamalarla ima etti. Okuyucular bu nedenle herhangi bir sözleşme ya da yatırım kararı ile özellikle değil, bu ifadeler gereğinden fazla güvenmemeleri gerekir. Şirket, bu ileriye yönelik ifadeler güncellemek için herhangi bir yükümlülük kabul etmez.

Boru hattı

Santhera şu anda sahip yedi klinik evre ve bir geç klinik öncesi gelişim programları molekülleri ile dört ayrı küçük.

Kurşun bileşik Catena ® endikasyonları beş incelenmiştir olmak:
1. Friedreich Ataksi
2. Bir Faz Duchenne Muskuler Distrofi, III çalışma
3. Leber's Herediter Optik Nöropati
4. bir Faz II klinik çalışmada MELAS
5. I / II çalışması bir Faz İlköğretim Progresif Multipl Skleroz.

Santhera ikinci çekirdek program fipamezole Hastalığı Parkinson içinde Diskinezi için tedavi. IIb fiyort çalışma Faz olumlu sonuçlar doğrulayıcı hastalar's gösterdi Parkinson o fipamezole içinde diskinezi bağlı azaltır levodopaya. Kuzey Amerika ve Japonya dışındaki Geliştirme ve ticarileştirilmesi hakları Ipsen için ortaklık vardır.

Üçüncü bileşen, omigapil çalışma klinik olmayan tamamlanması başarılı klinik geliştirme programında Konjenital Muskuler Distrofi sonra III Faz II / a hazırlık için de şu anda.

büyütmek için resmin üzerine tıklayınız.

Santhera daha fazla in-, umut verici bileşikler lisans, in-house yeni bileşikler geliştirerek nöromüsküler hastalıklarda Şirket içi uzmanlık kullanmayı ve bugünkü moleküller için ek göstergeleri tanımlayarak ürün portföyünü çeşitlendirmek istemektedir.

Duchenne Muskuler Distrofi (DMD)

DMD tüm etnik gruplardan oluşan erkekleri etkileyen ciddi bir genetik nöromüsküler hastalıktır. DMD ve motor becerileri, ilerleyici kas kaybı ve spinal deformasyon dahil iskelet deformiteleri, sonuçları etkiler sonuçta erken ölüm solunum yetmezliği ve kardiyak komplikasyonlar bu sonucu yol açar. başlama yaş ortalaması yaş üç ila beş yıldır. Dilate kardiyomiyopati ve solunum yetmezliği genellikle bu kronik hastalığın erken yirmili ¾ geç gençler sık sık, erken morbidite ve mortalite DMD hastalarında yol ile ilişkilidir.

Hastalık ilerledikçe, DMD hastaları ve ciddi sağlık sorunları muzdarip genellikle ergenlik yıllarında bir tekerlekli sandalye ile sınırlı bulunmaktadır. Kardiyak komplikasyonlar ergenlik özellikle sırasında kademeli yaş kötüleşen kalp fonksiyonları ile, hemen hemen tüm DMD olgular mevcuttur. Solunum yetmezliği, ama aynı zamanda DMD ciddi bir etkisi olduğu solunum desteği getirilmesi ile, kalp yetmezliği erken ölümlerin ana nedeni oldu. DMD için etkin bir tedavisi henüz yoktur.

Santhera DMD ® 'Catena için ABD ve Avrupa'da öksüz çocuklar için ilaç verilmiştir.
DMD ® 'Catena klinik geliştirme
Şu anda, Santhera çalışma III Faz DELOS olan işe hastalar için çok önemli. DELOS ( D uch E nne Muskuler Distrofi L ong vadeli Ideben O ne S Tudy) Catena deneme değerlendiren emniyet, tolerans ve etkinliğinin bir doz klinik bir çift kör, plasebo kontrollü, randomize ® (900 mg / gün) plasebo ile karşılaştırıldığında. Sekiz etüt merkezleri hastalarda Avrupa ve ABD askere deneme 12 aylık klinik bu yaş 10-18 yıldır. DELOS çalışmanın birincil son nokta akım pik ekspiratuar ile ölçülen fonksiyon solunum 52 hafta başlangıca olduğu değiştirin. İkinci noktalar diğerlerini içeren diğer solunum parametreleri, kas gücü tedavi üzerinde ve motor fonksiyon dönem arasında yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve.

Ekim 2007'de, Santhera DMD ® 'Catena ile 12 aylık bir Faz IIa klinik çalışmanın olumlu, ilk sonuçlarını açıkladı. Bu keşif Faz IIa deneme Leuven, Belçika Üniversitesi'nde yapılan çift kör, randomize, plasebo-kontrollü bir çalışmadır. etkinliği ve tolere Catena tek doz düzeyi ® (450 mg / gün) plasebo ile karşılaştırıldığında değerlendirmek için toplam 21 DMD hastalarda 8 ve 16 yaş arasında çalışmaya alındı. 13 hastanın 8'inde plasebo grubuna randomize edildi ® süre Catena alıyordu.

hiçbir terkler ve çalışma vardı uyumu çok iyiydi. Önemlisi, güvenlik açısından fark ve tolere Catena of ® yine mükemmel güvenlik profili altını plaseboya göre orada Catena ® da bu pediatrik popülasyonda.

Birincil amacı Catena geliştirir ® veya kardiyak doku Doppler ve strain rate görüntüleme teknolojisi dahil kapsamlı bir ekokardiyografik yaklaşım uygulayarak, DMD hastalarında kalp fonksiyonlarında azalma yavaşlatır değerlendirmektir.

Primer son nokta sol ventrikül inferolateral duvar pik sistolik strain radyal ile ölçülen DMD hastalarında en ağır ve erken etkilenen kalp kası, bir bölgenin kontraktilite değişikliği bir değerlendirmesi oldu. ile on iki ay boyunca tedavi sonrası Catena ®, DMD hastalar plasebo ile karşılaştırıldığında bu fonksiyonel kardiyak parametre geliştirmek için bir eğilim gösterdi.

® bazı solunum parametreleri üzerine de gelişmiş Catena bu veriler, hastalara ek olarak. En anlamlı çarpıcı zirve akım hızı ile ölçülen DMD hastanın akciğer fonksiyonlarındaki düzelme oldu. plasebo alan hastalar çalışma dönemi içinde kötüleşti süre Catena ile tedavi gören hastalar ®, bu parametre üzerinde iyileştirilemez.

evet keske bulunur en ıyı ınsanlar sıfasını bulur dıgerlerı onemlı degıl..

gecmıs olsun yasemın kardesım allah hayırlı sıfalar verırı ınsalah

yasemincim merhaba ben 18 yaşındayım.bana 11 yaşındayken miyopati hastası olduğumu söylediler türünü tam teşhis edemediler.neye uğradığımı şaşırdım başlarda o kadar zoruma gidiyorduki hiç dışarı çıkmıyordum okula annem getirp götrüyordu ve zorla.ama şu an üniversite 1. sınıf öğrencisiyim ve ailemden uzak bir şehirde okuyorum. kendine inan kendi başının çaresine bakabilirsin bunu ailen için kendin için yap. tedavi için umudum azalıyor benmde ama şu an yaşıyorsak en iyi şekilde yaşayalım.ne kadar mutlu olsamda hep içimde bir acı bir eksiklik vAR ama yine de arkadaşlarımı okulumu seviyorum arada tip tip bakan insanların bakışları olmasa daha mutlu olacğm... fizik tedaviyi de bırakmışsın ama bence devam etmelisin ..17 yaşındaymışsın okuyormusun ?

mrb ben van dan hasret müsklüer distrofi hastalığım var tedavi olmak istiyorum benim gibi birde küçük kız kardeşim var imkanım olmadığı iiçin hiç birşey yapamıyorum ne olur siz yardım edin beni de boşverin kardeşim tedavi olsun rica ediyorum sizden tedavi olmamız için yardım edin bize depremde daha kötü olduk hiç bir yere gidemedik ltf bize bilgi verin sizden ii haber bekliyecem ben 17 kardeşim 7 yaşında desteklerinizi bekliyorum :(((

Bende kas hastası olarak 5 yıl şehir dışında üniversite okumuş biriyim.Belediye otobüsü kaldırama yanaşmayınca binemezdim ve saatlerce kışın soğukta otobüs beklediğim olurdu,ama hayat böyle.Burası imtihan yeri..

merhaba arkadaşlar 3 aylık bi kızım dünyaya geldi cmd teşhisi koydular ama hala alt grubu belirlenemedi.açıkçası çok da fazla bir şey bilmiyorum.onun için en iyi şekilde en iyi donanımda hazırlanmak istiyorum bana vereceğiniz her tavsiyeye ihtiyacım var.yilmazcivan@hotmail.com

Üst Alt