Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Müsküler distrofi rahatsızlığına yüzde kaç oranında rapor alabiliriz?

nigmae

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Sayın Arkadaşlar,
7 ay önce kız kardeşim devlet hastanesinden müsküler distrofi tanısı ile yüzde 36 oranı ile rapor aldı.Malumunuz bu oran hiç bir işe yaramıyor.Ve biz yeniden rapor almak istiyoruz.acaba mümkünmü?ve mümkünse nasıl bir yol izlememiz lazım.Bu konuda devlet hastanelerinde mi üniversite hastanelerinde mi şansımız yüksek olur.Yardımlarınız beliyorum.

bağlı bulunduğunuz il in sağlık il müdürlüğüne raporla birlikte itiraz hakkınız var onlar sizi başka bir hastaneye sevk eder,ve rapor alabilirsiniz aksi halde başka bir yol izlemeniz mümkün değil selam...

normalde yüzde 68 veriyorlar kendimden biliyorum kendi dr unuza gidip emg lerinizi alıp müracaat ederseniz durumuzu izah ederseniz rapor almanız kolaylaşır birde tekerlekli sandalyede giderseniz çok rahat yüzde alırsınız eğer yürüyerek giderseniz sorun oluyor

Allah razı olsun arkadaşlar.ama sanki tekerlekli sandalyeyle gitmek kandırmak gibi olabilir.Kardeşim yürüyor ancak koşmak atlamak,merdiven çıkmak,yerden doğrulmak vb hareketleri yapamıyor.Tek yapabildiği Allaha şükürler olsun yürüyebilmek.Yardımınız için teşekkürler....

arkadaşım bende 26 yaşındayım müsküler distrofi tanısıyla %94 aldım! bana kalırsa tekerlekli sandalye olayını düşün derim!!

Sayın hocam,
acaba sizde yürüyebiliyorken tekerlekli sandalye ilemi gittiniz?Yani kardeşim o tür işleri hiç beceremez.Ve sandalyeyi kullanacak kimseyide yanına bulamaz.ama yinede aklıma yatmaya başladı.

ben geçen yıl yeniledim %50 raporum %45 e indi neden de 10adımlık yer yürüttü doktor ve bana desteksiz yürüyebiliyor denildi aslında bende denge problemi var bencede raporu yüksek almak istiyosan tekerlikli sandalye mantıklı Allah yardımcınız olsun hakkında hayırlısını versin

Kardeşim kesinlikle tekerlekli sandalye ile gitmem diyor.Ben ne isem o,bana hakkımı versinler diyor.Yaw zaten bizim hastalığımızın en kötü tarafı normal görünüp çok anormal olmak.Acaba devlet hastanesi yerine fakülte hastanesine gitmek daha iyimi olur.Şu sitede soru soracağımız bir kaç doktor olsa keşke.ama onlarda maaş derdinde.10bin yerine 20bin nasıl alırız.Allah rızası için biraz yardımcı olsalar keşke.Kşeke zamanında öğretmenlik yerine tıp fakültesine gitseymişim.

Multiple Skleroz söz konusu olduğunda (da) fonksiyon kaybı dikkate alınarak parezi derecesine göre puanlama yapılıyor.
sakatlık oranı cetveli'nde Santral Sinir Sistemi, Periferik Sinir Sistemi ve Spinal Kord ile ilgili bozukluklar Tablo 4.3.'de belirtilmiştir (Bu tablodan elde edilen değer Tablo 4.1 ve Tablo 4.2 değeri ile Balthazard formülü ile toplanır.):

santral_sinir_sistemi_tablo4.3.png

Tablo_4.1_4.2.png

bülent tablolar için çok teşekkür ederim bende bilgi sahibi oldum sagol

bende müsküler distofiyim duruma göre veriyorlar ben 15 yıl önce iş için saglam raporu verdiler 7 yıl önce yüzde 45 verdiler şimdi yeni aldım yüzde 85 aldım ama şimdi tekerlekli sandelye kullanıyorum 3 yıla kadar yürüye biliyordum,bence sahtekarlık yapmaya gerek yok

Üst Alt