Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Müstakil evime asansör yaptırmak için belediyeden izin alamıyorum!?

recep.43

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar % 88 özürlüyüm.Kütahyada mahalle arasında ikinci katta müstakil evde oturuyorum.merdivenlerden inip çıkmak ailemin ve komşuların yardımıyla dışarı çıkıyorum.asansörcü çağırdım.belediyeden izin al yapayım dedi.ailemden birini belediyeye gönderiyorum sonuç alamadım.sakatlar derneği başkanına dilekçeyi ve evin imar iskan gönderdimrı de başkanına durumu izah ettim.o da gitti sonuç yok.mimarcı çağırdım.yapılması gerektiğini ve belediyeden izni alırız denildi 3 ay geçti sonuç yok belediyede kimse ilgilenmiyormuş.ben kimseden maddi yardım istemedim.Allaha şükür elimde var.mimarcı kaçak yaptır diyor.ben istemedim.her şey kuralınca olsun diyorum.yaşım 46 merdivenlere çıkarken çarptım ayaklarımı bugün inanırmısınız ağladım.ben sizden manevi yardım istiyorum.ne yapmam gerekir nereyi şikayet edeyim.özürlülerle ilgilenmek bumudur..

belediyeye işin düştüyse yandın allah yardımcın olsun belediye başkanları artık yüzsüzlüğü ele almış yapacak bişe yok

O zamaan belediye başkanına sen çık her gün iki adam istiyorum inip çıkmaya de bakalım hangisi cazip.. Esnafımız da tuhaf izin diyor yapacak biri vardır yaptır sen kardeşim iki evcimenin haltı.

Merhaba Recep bey, eğer balkonunuz varsa şöyle birşey yaptırabilirsiniz. Yaptırması kolay ve fazla para da gerektirmiyor..
Resimlerde görülen 2 yıldır evimde kullandığım asansördür, gerçekten işimi çok kolaylaştırıyor :)

Bknz. Balkon Asansörü

sen yazını yaz resmi şekilde cevabını yazılı iste sonra aynı cevapla mahkemeye başvur bak noluyo kendileri bile yapar ...

Teşekür ederim hepinize ve özellikle çamlıca arkadaşıma.bugün hemen 150 tlf aradım.adresimi ve tlf numarasını aldılar.heyacan içersindeyim.nereye ulaşabileceğimi bilmiyordum.Canı gönülden sevgiler hepinize 12.06.2013

Bimerden şok edecek cevap geldi.evin cadde üzerinde olduğunu ve 2 metre olacağı için kabul edilmemiştir diye yazı geldi.evi kimse gelmedi görmeye.mahalle arasında ve 1 metre kaldırım payı var.asansörcü kaldırımdan yaparım diyor.cumhurbaşkanımıza faxs gömderdim. ulaştığını ve sonuçlanır denildi.burdanda iyi haber gelmezse tv kanallarına atv.shov ve trt baş vurayım mı nedersiniz ne yapayım şaşırdım kaldım.

Merhaba
Asansörcü arkadaş yanlış bilgilendirmiş sizi kaldırımdan filan asansör yapamaz. Buna Belediye izin vermez anladığım kadarı ile 2 katlı bir binada oturuyorsunuz. Maliyet açısından binada kullanılan asansörlere göre daha ekonomik olan engelli merdiven asansörü kullanabilirsiniz.

Cumhurbaşkanımıza faxs göndermiştim.bana cevap geldi.sorunun çözülecektir.bilgilerinezi sunarız.diye belediyeye ve sosyal hizmetlere herhalde yazı gitmiş.eve denetim için geldiler biz yardımcı olamayız deyip gittiler hepsi3 dakika beni hiç konuşmadılar.canım dışarı çıkmak istiyor olmuyor ne yapayım.Resmi alıp özel tv kanallarından baş vurakmaktan başka çarem kalmadı.nasıl baş vuracağım.yoksa kaderin bu deyip hep evde kalayım.canım arkadaşlarım.

Peki bu izni kim verecekmiş? Öylece kalacak mı bu iş? Cumhurbaşkanına bir daha yazın bence.

Bir mimarla, bir avukatla ve de bulunduğun ilin makine mühendisleri ve inşaat mühendisleri odasıyla görüş. Kaldırımdan olmuyorsa, bahçeden ya da uygun bir taraftan olacak şekilde projelendir ve resmi dilekçe ile ruhsat için belediyeye başvur. Red cevabı alırsan idare mahkemesine dava aç.

Ruhsat verilmemesi halinde belediyenin başka bir çözüm bulmasını iste. Aksi halde belediye yetkileri için de tazminat davası aç.

Üst Alt