Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
uzun zamandir burada takilan biriyim oncelikle bu sitenin olusumunda katkisi olan herkese tesekkur ediyorum. Yalniz site yonetimi resmen musteri hizmetleri gibi takiliyor devletin engellilere tanidigi haklardan bahsedip kisilere o haklar taninip taninmayacagindan bahsediyor. Boyle bir site ile engellilere yapilan haksizliklar dile getirilip hak aranmasi saglanabilir ya da ilgili kurumlara duyurulmasi saglanabilir. Mesela engelli ayliginin 3 ayda bir verilmesi mantigi burdaki yapilan uyanikligi aciga cikartilip insanlara duyurulmasi saglanabilir. Cogu insan 3 ayda verilen maasi sanki devletin engellilere ay ay verdigini dusunuyor ve buda devletin engellilere her sey yaptigi sanrisi olusturuyor. Ya da isitme engellilere h sinifindan ehliyet verilmesi. H sinifindan ehliyet verilip ama otvden muaf sayilmamasi tam bir sacmaliktir o zaman b sinifi ehliyet ver ya da dogustan isitme engelli olup ve engelli raporu olanlara otvden muaf tut ozaman h sinifi ehliyeti kabul edelim. Sonra ekpss'nin 2 yilda 1 yapilmasi sacmaligi engelliler her zaman engelli hayir 2 yilda bir duzgun alim yapsalar gam yemecegim Bunun gibi benim bilmedigim bir cok sacmalik var ve site yonetiminin bunlari dile getirme olanagi varken yapilan uyanikliklara boyun eğip soru cevap yontemini mi seciyor?
Manzaraya geniş bir perspektiften bakmak çözüm aramak yerine bize sunulmus çözümlerle yetinip dar bir pencereden izleyip aydınlanmaya calısıyoruz ne yazık ki
PURHAPS aynen oyle kimse haklarinin farkinda degil ve sonra engelli olmayan insanlarin gozunde "ne guzel her seyden faydalaniyorsunuz" dusuncesi var sebebi yukarda dedigim yapilan uyanikliklardan oturu
Bana göre site yönetiminin amacı her konuda bilgi eksikliği olan engelli hakları ile ilgili olarak engelli arkadaşlarımızı bilinçlendirmek, yardımcı olmak, yol göstermek..
Gittiğimiz Devlet daireleri bile yapılması gerekeni bilmiyor çoğu zaman.
Ben bu siteyi görmeden önce EKPSS'yi bile bilmiyordum ve şu an memurum.
Çok şey bu siteyi takip etmemle ilerledi.
Yani bana katkısı çok ve diğer arkadaşlarla da bildiğim şeyleri paylaşıp yol göstermek içimi rahatlatıyor o yüzden buradayım.
Tabi ki söylediğiniz gibi bir olup bir şeyler de yapılabilir ama isteyen olduğunda hadi eylem yapalım diyor zaten.
Bunun için bir şeyler de yapıyoruz.
Örneğin BİMER'e bu istekler çoktan iletildi.
3. Bu sitenin bir ideolojisi var mıdır? Varsa bunu kim belirlemektedir?
Evet. Bu sitenin ideolojisi sistem tarafından ezilen tüm kesimlerin ve demokrasinin yanında, kudurgan kapitalizmin ve militarizmin tam karşısında olmaktır.
Sakat olmanın, bu netlikte taraf olmayı kaçınılmaz hale getiren eşsiz bir hâl olduğunu düşünüyorum. Buradan hareketle hedefimiz, sakatlık konusunda teorik, felsefik ve sosyolojik açıdan fikirler geliştirmek, Yabancı dilde yapılan çalışmaları Türkçeye çevirmek (çevrilmesine vesile olmak), konuya dair geniş katılımlı tartışmalara girmektir...
5. Bu siteyi kimler kurmuştur, hedefleri nedir?Bu site benim tarafımdan kurulmuş olsa da, yıllar içinde binlerce üyenin katılımıyla ve yüzlerce olayın yarattığı etkiyle şekillenmiştir, şekillenmektedir. Hedef her zaman en geniş katılımı sağlamak ve sakatlık konusunda etkili aktivist bir grup olmaktır. Bedenlerimize ve aklımıza, yani varlığımıza sahip çıkarak Türkiye'deki ve dünyanın diğer coğrafyalarındaki doğruların yanında, yanlışların karşısında tavır almaktır.
Pratiğe geçmeyen Teorik bilgi işe yaramaz, boşa harcanmış zamandır. sitenin eksiği pratik yoksunluktur. bunu amaçta edinmemiştir. oturanboğa lider değil, mülkiyet sahibidir. aktivist olduklarını iddia etselerde, pratik yoksunluğundan dolayı eylemsizlik iliklerine kadar işlemiş bu site hedefleriyle tezat oluşturmakta fakat ideolojisiyle paralellik göstermektedir.
teoriyle yetinip pratiği unutan aktivist bir grup olsa olsa, platonik aşık olur!
arkadaşlar sizlere yardım etme amacını güden bir sitedir bu.unutmayınız ki site yönetimin hepside engelli kişilerdir.hal böyle iken kişiler sadece bilgi edinmek maksatı ile siteye ayda yılda bir girerken yönetimdeki arkadaşlar nerdeyse hergün sitede bulunmakta ve bildiği konular hakkında engelli arkadaşlarımıza yardımcı olmaktadır amaçta budur zaten yoksa burası bir devlet kurumu değildir ancak kurumlara ulaşma yolu gösterilir izlenilecek yol anlatılır bu sitenin amacı burda örgütlenip devlete karşı ayaklanma yapmak değil aksine yasal haklardan nasıl faydalanılacağını engelli kişilere izah etmektir yukarda arkadaşımında yazdığı gibi site yönetimi sürekli bimer ve bu gibi yerlere problemleri iletmektedir