Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Müteahhit ile olan sözleşmede mağdur oldum. Ne yapabilirim?

Beylikduzu

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Bu fırsattan ben bir soru sorayım arsa karşılığı mutahitle sözleşme yaptık 1 kardeşimize herkez vekalet verdi 4 kişi adına o imza attı ben ise kendi adıma imza attım

sözleşmemizde bulunan anlaşmamızdan farklı olarak mutahit farklılık yaptı her katta 5 daire olacakken öbür kardeşimle sözlü olarak anlaşıp 1 katta 4 daire yapmış bunu yaparken benden imza almadı beni bilgilendirmedi iş bitimi herkez 4 kardeşte payını sattı ben dairelerimi satmadım mutahit alacağım var diyip mahkeme açıp elimdeki dairelere ihtiyadi haciz koydurdu

sözleşmede ben kendime düşen tüm sorumlulukları yaptım 1 kardeşim yapmadı yanlız oda elindekileri sattığı ve üstünde mal olmadığından benden talep edilmesi doğrumu kaldıki tapu çıkarmadan imar iznine iskana kadar vekaletim mutahitte
kısaca el altından kardeşimle anlaştıklarını düşünüyorum eksik yaptığı o dairenin karşılığını benden talep etme hakkı var mı

Sözleşme içeriği çok önemli siz diğerlerinden münferit hareket etmişsiniz ama çarpıldığınızı anlamak için sözleşme içeriğine Bi baktırın, 5 daire yapacaktı 4 yaptı kısmıda çok saçma

Eserin79

mahkemeliğiz zaten 4 daire yapma olayı 140 metrekarelik tek daireyi abim sattı hersey doğal olsa mahkeme ruhsat ve inşaat sana aitti hak talep edemessin derdi

Başka konu altında sormuştum soruyu ama ayrı konuya çevrilmiş mahkeme muracatı 750.000 tl işler biraz karıştı avukat yüzde ile çalışıyor kazansamda kaybediyorum yani

Modoratör arkadaş konuyu silerse sevinirim başka konudan ayrılmış sadece görüş almaktı olay zaten mahkemelik

Öncelikle Geçmiş Olsun,
Arsa karşılığı yapmış bulunduğunuz sözleşmenin içeriğinin iyi tahlil edilmesi gerekir. Ayrıca, belirttiğiniz üzere mutteahit tarafından "Borca Aykırılık" yapılmışsa (eksik daire inşaatı) bu durumda sizde deviri hemen yapmamak ve yeni durumu mahkemenin tayin etmesini istemek hakına sahipsiniz. İcra takibine ilişkin olarak ise, zamanında borca itiraz ederek durdurma şansına sahiptiniz (7 gün içinde) ancak muhtemelen bu süreyi kaçırdınız. İcra mahkemesi nezdinde dava yoluna gidilmeli ve ilk davanızın bekletici mesele yapılması talep edilmelidir.
Başarılar.
Av. Enes YILDIRIM

tapu cikarma iskan izni vekaletinizi nicin verdiniz muteahhite,

Hepinize teşekkür ederim anlatmaya çalışsam çok uzun ve olay beya karışık aslında sadece sunu diyeyim kendi istedikleri bilirkişi raporlarına 2 kez itiraz ettiler 3. kez bilir kişi gene lehimize karar verdi mahkemede gene itirazlarını kabul edermi ederse ne yapmam lazım ciddi ciddi reddi hakim konusunu düşünmeye başladım .

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde binanın cizelgesi olur katta kaç daire var .bşna kaç kat olacak.Arsa sahibine kalacak daireler tüm hissedarların üzerinemi olacak veya daire olarak hissedarlarımı bölünecek bunların hepsi belirtililir.Malzeme ne kullanacak ,inşaat ne kadar sürede bitecek ,belirtilen sürede bitmezse ne kadar kira yardımı olacak bunlar detaylı belirtililir.O cizelgeye göre bina projelendirilir ,projede belirttiğiniz katta 4 daire varsa mütahite bişey yapamazsınız.Sonuçta iskan alınırken proje uygunluğuna bakarlar ,eksik vede fazla daireye iskan alamazsın.Mütahit neden alacak istıyor sözleşme yaparken farkmı istedi müteahhit.Fark verecekseniz binada bittiyse müteahhit alır parasını.Sen parasını vermezsen dairene alacağı karşısında haciz koyma hakkı var.Daireyi satan kardeşlerinin üstüne başka bir mal varsa onada koyabılır haciz alacağı karşısında.Sonuç olarak binayı eksiksiz aldıysanız dava hakkınız yok.

faruk34

kısaca olayı yazayım mutahiti bulan abim annem diyaliz hastası olduğundan bşka ilde ikamet ettiğimiz için o ilgiilenmdi kendine güvenmediğim için sözleşmeye ayrı imza attım ama ayrı sözleşme yapmam gerekli imiş bilmiyordum
üstüme düşen işlemnler içinde abim yerine mutahite vekalet verdim ama mülk ortak sözleşmede tek olduğundan hepimiz sorumlu görünüyoruz
bana haber verilmeden alacağımız daireler tek katta birleştirilmiş 1. katta 2 2. katta 2 daire alacaktık abim rica etmiş 2. katta 4 daire yapılıp bize tahsiz edilmiş sözleşmeyi tapu dairesine vermemişler ipotek oluştrumamışlar bütün tapuları bizim üstümüze çıkarmışlar vekalet alıp satıyorlardı , tapuyu çıkaran mutahiit iskanı projeyi yapan o
istanbula dönünce 2 katta 4 daireyi gördüm ama dairenin teki oldukça büymüşken kalanlar ufalmış nedenini sordum bize düşen daireleri birleştirdiğini söylediler bende itiraz ettim ama hatam resmi itiraz yollamam
büyük daireyi abim sattı diğer kardeşim buna razı olmadı sözleşmeyi uygulayın dedi
mutahit abimi mahkemeye vereceğine beni 2. katta 5 daire yerine 4 daire yaptırdılar ayrıca dairelerimi sattı diye verdi bu sıra diğer kardeşlerim dairelerini satmış oldukları için benim üstümdeki dairelere ihtiyaci haciz uygulandı mutahit derrki dairemin emsalini istiyorum diğer kardeşim ben 1. katta anlaştım bana sormadan 2. katta birleştirdiniz
mahkemeye muracatta 1 kattaki daireleri koymadıklarından bizim görünüyor mutahite vekalet verdiğim için kanun onu mutahit sattı kabul ediyor
Avukatı ben tuttum avukatlık ücreti bana kalıyor %15 anlaştık

en buyuk hatam mutahitle %42 anlaşmıştık sözleşmeyi incelememek oldu malesef 2. blokta bize kalan tarafı metrekare olarak ufak yapmış sözleşmede metrekareye atıf olmadığından daire adedi iel devam ediyor sürec
mutahitle anlaşmada büyük ihtimal abim daire başı para almışki 47 dairelik 2 blok olay karışık ama kazansamda 112.000 avukatlık ücreti bana kalmış oluyor

Binanın belediyedeki resmi onaylanmış projesi ile şu anki yapılan binada farklılık varmı ? bina projeye uygunmu daireleri birleştirdi diyorsun ya projede de büyükmü daireler.Binanın iskanı alınmışmı ,anladığım kadarıyla bina toprak sahibi üzerine yapılmış .ilerde gelecek her türlü alım satım .sigorta vb. gibi cezalara hazırlıklı olun.Her kattaki daireler birbirine eşit m2 olacak maddesi yazılmamış sözleşmede buda büyük eksiklik.Mütahite vekalet veriliyor zaten adam yoksa nasıl yapsın binayı.Noter sözleşmesi olmadan tapuda işlem yapamaz müteahit.Mütahitte büyük cesaret varmış tapuların hepsi sizin üzerinizdeyken müteahhıte ceketını al cık git diyebilirdiniz.Bu şekilde batan çok müteahhit var.İyi bir inşaat avukatı cözer bu işi ,mahkeme uzun sürer para yiyici avukatlar dava başı para alır.Müteahhitten bile rüşvet alır avukat demek anlaşmalı mafya demek.Çeşke yapacagınız sözleşme örneğini bir avukata danışsaydınız.

Üst Alt