Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Muvazaalı senet ile alınan hisselere dava açmak için avukat desteğine ihtiyacım var

Chichikow

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar. Benim bir sıkıntım var. Buna çözüm üretecek bir Avukat lazım aramızda olan varsa yardımcı olabilirmi acaba?

Konu şu; Dedem den anneme intikal etmiş bir 18 dönüm tarım arazisi (buğday ekilir) susuz. 8 hissedar mevcut tapu kayıtlı. Hissedar lardan birkaçını (bunlarda yaşlı kimseler) Kötü niyetli bir kişi kandırmak sureti ile çok ucuz fiyata dönümü 300 tl ye 2008 yılında satın alıyor. Ancak üzerine alamıyor. Tarlanin korunması kanunu sebebiyle 3. Kişi olmasından dolayı alamıyor. Alamayınca varislerden birinin üzerinde topluyor. Bu Varise de bu hisseleri üzerime alabilmem için bana senet ver hacizle senin üzerinden alayım diyor. bana bu iyiliği yap sana para vereceğim diye kandiriyor. Ve ona 50.000 tl senet imzalatiyor ve o senetle hisseleri cebri icra yoluyla üzerine alıyor. Aldıktan sonra biz ve diger hissedar lardan habersiz ve izinsiz tarlayı ekip biciyor.

Bu senede biz ekim yapalım yıllardır sen ekip biciyon dedik yok dedi ben ektim tarlayı dedi ve zaten tarlanin tamamının zilyetlik hakkı benim siz ekemezsiniz dedi ve bizi tehdit etti bende küfür ettim hemen beni dava etmiş ifademi aldılar mahkemeye çıkacağım.

Asıl mesele bu kötü niyetli kişinin muvazaalı senet ile hisse aldığını bunu yaparken bizlerin haberi olmadigindan şufa hakkımızı da gasp ettiğini nasıl dava edebiliriz. Buradaki avukatlara sordum hiçbiri dava açabilirsiniz demedi. Zor iş dediler. Oysa hukukta hak arama yolları asla bitmemeli. Bu konuda tecrübeli vede bilgili avukat olanlardan görüş rica ediyorum lütfen bir yol gösterin. Saygılarımla.

Muvazaalı işlemin ispatı; hayatın normal akışına ters olaylarla dolu olması delili ile olabilir mi?

Mesela;
a) 50bin tl lik senet veren şahıs fakir bir kimse ticaret erbabı değil. İşletme sahibi değil Allahın garibani derler durup dururken ne diye borclansin. Kredi kartları takipte 2 3 bin liralık.
b) Söz konusu muvazaalı senedi kötü niyetli kişi adına hacze koyuyor ve tapuda hisseler direk kendi adına tescilleniyor. Madem alacaklı idi icra dan satilip parasını alsaymış. Neden hisseler üzerine almış??
c) Borç senedi imzalayan kişiye, sözkonusu hisseleri kötü niyetli kişinin (hissesini satan kişilerden aldığı) noter vekaletiyle satış yapmış olması. Hakim sormazmi bu nasıl bir ilişki yumağı diye.
d) Hisseleri satan kişilere soruldugu zaman; hisseni kime sattin diye vereceği cevap ; direk kötü niyetli kişinin ismi olacaktır.
Üzerinde hisseleri topladığı ve 50bin tl lik senet imzalayan kişiye sattiklarini bilmezler. Çünki kötü niyetli kişiye vekalet vermişlerdir. O da ona satmış. Bunu bilmezler.
e) senedi imzalayan mahkemede itiraf edecek muvazaa olduğunu. Artı köyde birçok kişide şahit buna.
f) Kötü niyetli kişi tarlanin yanında hazine malına ev yapmıştır. Köylüde şikayet etmiştir. Hakim sormazmi sen alacaklı idin parani almadın hisseleri almişsın birde tarlanin yanındaki hazine malına ev yapmışsın. Demekki gerçek niyeti o tarlayı almak yanındaki hazine mslinida zaptetmek. Asıl amacının bu olduğu asikardir.

İlginize teşekkür hukuk forumlarında denedim maalesef bir Avukat ile görüşün cevabindan öteye gidemedim.

Burasıda küçük bir ilçe.4 5 avukat var konuya hakim değiller.

Belki avukat tanıdığı olan biri vardır yada hukuk burolarinda çalışan bir arkadaş konuyu anlatıp bir fikir alabilir. Saygılarımla.

Üst Alt