Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Müze ziyaretinde refakatçı sorunu..?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba.Engelli kartımda refakatçı ibaresi yok. Ben birkaç müze ziyareti yaptım.Ben hiçbir açıklama yapmadan kimliğimi görevlilere uzattığımda kendileri eşimin refakatçı olduğunu belirtip benden hiçbir ücret talep etmedi.Fakat en son gittiğim müzede kimliğimde refakatçı ibaresi olmadıgını belirtip eşim için benden ücret talep etti.Bende ödedim.Bunun kanunsal dayanağı bu mudur?Yani ücret almayanlar insiyatif kullanip mı almamışlardır?Yoksa ücret alan mı yanlış yapmıştır?Yardimcı olursanız sevinirim.

Kimliğinizde Refakatçı ibaresinin olması gerekli.. Bende çoğu müzeye girerken yanımdaki kişiyi refakatçı olmamasına rağmen iyi niyetle aldılar ama doğrusu almamaktır...Sorun yok yani :)

Özgürumut
Ücret alan görevli görevini yapmıştır, doğrusu budur.
Müze gişe gelirleri o görevlilerin kendi gelirleri olmadığına göre inisiyatif kullanıp ücret almamak da görevini layıkıyla yapmamak, kurumu zarara uğratmaktır.

burda bir hata var yönetmelik refakatçi ibaresi aranır yazmıyor

https://muze.gov.tr/document/bakanlik_yonergesi_tr.pdf

4.4- Engelliler ( TC vatandaşı ve yabancı) ile bir refakatçisi, (Görünür bir engel
ve/veya belge ibrazı ile)

engelli olması yeterli yazıyor

Topkapı Sarayına Ücretsiz Giriş Yapabilenler;

18 Yaşın altındaki ve 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Gazileri, şehit ve gazilerin eşleri ile çocukları, engelliler ile tek refakatçisi, er ve erbaşlar,basın kimlik kartı sahipleri,ICOM, ICOMOS ve UNESCO kart sahipleri.

https://topkapisarayi.gov.tr/tr/ziyaret-bilgileri

• T.C. Vatandaşı ve Yabancı Engelliler ile bir refakatçisi, (Görünür bir engel ve/veya belge ibrazı ile)

ayrıca engelli hakları yönetmeliği

https://alo183.ailevecalisma.gov.tr/mevzuat-bilgi-portali/engelli-haklari

Soru - Müze Ve Ören Yeri Girişlerinde Engellilere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?
" Müze ve ören yerlerine, engelliler ile bir refakatçisi, gaziler, şehit ve gazilerin eş ve çocukları, 65 yaş ve üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kimliklerini ibraz etmek suretiyle ücretsiz biletle girmektedirler. "

Soru - Milli Parklar, Tabiatı Koruma Alanları Ve Tabiat Parklarına Girişinde Engellilere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?
" Engelliler, harp malulü ve gaziler ile bunların eşleri, çocukları, ve anne babalarından, kimliklerini ibraz etmek suretiyle milli parklar, tabiatı koruma alanları ve tabiat parklarına girişte ücret alınmamaktadır. "

aynı yönetmelikte ulaşımda engelli ücretsiz derken ağır engelli refakatçiside ücretsiz yazmış

Soru-75)Belediyelerin Şehir İçi Ulaşımda Engelli Kişilere Sağladığı Ücretsiz/İndirimli Seyahat Hakkı İle Diğer Bazı İndirim Ve Kolaylıklar Nasıl Uygulanmaktadır?
Şehir içi toplu taşıma araçları engelli vatandaşlara ve ağır engelli olan engellilerin refakatçilerine ücretsizdir."

Üst Alt