Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Müzik aleti çalmayı seven?

hasret.18

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
bağlamam en kadim dostumdur..bnm yerime söler bağlamam türküleri yardımcı olur parmaklarım akar gider gönüllere bağlamamın telinden çıkan sesler siz ne çalarsınız diyin bakıyım bana... :lol:

ben bağlamayı çok seviyorum yıllar önce denedim çalmayı ama çok zor geldi vaz geçtim ensrümün çalan insanlara imrenirim özel bir yetenek... ben çalamıyorum
:(

nerde bir muzik aleti calan olsa
nerde bir duyguyla sarki dinleyen olsa
nerde bir muzigin ritmine uyarak danseden olsa
gibtaya karisik aci bir merak duygusu
acaba nasil birseydir derim

Enstrüman çalmak özel yetenek ister. Biraz vakit ayırırsanız, virtüöz olamasanız da üstesinden gelebilirsiniz.

Konservatuarda okuduğum için biraz daha şanslıyım. Neredeyse hergünüm meslek çalgım bağlamayla geçti. Piyano da çaldığım enstrümanlar arasında.

Ben de Birazz Klasik Gitar,,

Birazda Piyano Çalarımm..;]

Amatörce Yaanii..;] 8)

ben blok flüt,piano,gitar ve keman çalmayı biliyorum blok flütte 2 sene önce rumelide okulla beraber konsere çıktık blok flütcüler hüsnü senlendirici ergün senlendirici ve korculardı o günü unutmıcam çok güseldi :)

bambaşka duygudur birşeyi çalabilmek..adete onunla bütünleşirsin,bazen gözün kapalı çalarsın başkasını hayal ederk ve notolarla şekillenir o kişi,karşındakilerde hisseder..öle bişidir ki bağlama,bazen içini deşerek kan ağlatır bazen geberene kadar oynatır..çok iyide anlar beni..ben ney çok çalmayı istemişimdir hemde aşırı çok neyden çıkan her ses ağlatmıştır ve bnde aynı duyguları başkalarınada yaşatmak istemiştim..ama bazıları çok korkuttu,nefes gerekio,en ustaları bile anca 1-2 senede öğrenio die...ney içimde hala bi ukte olarak kaldı...ee arkdaşlar başka müzik aleti çalanlar? :p

ben de 15 yaşımda tanıştım gitar ile..
pop gitardı ilk gitarım...
önceleri pek beceremedim...
kursuna gitmedim ama nerde solfej ve nota kitabı gördüysem aldım..
25-30 yaşlarımda sesimin güzel olmadığına karar verdim ve
bir klasik gitar alarak Tarrega'nın o ustalık isteyen "Capricho Arabe"sini 1 yıl hemen her gün uğraşarak çalmayı başardım... :D
ve tabi sonra parmaklar ısındı gitara.... bir çok klasik parçayı rahatlıkla çalmayı başardım..
35'ten sonra flamekoya merak saldım...
gençliğimden beri beğenerek dinlediğim Paco de Lucia'nın "Entre Dos Aguas"ını 1-2 ay uğraştıktan sonra çalınca zevkten dört köşe oldum... :D

son 1-2 yıldır kulaklarımdaki işitme kaybı gittikçe arttı, klasik gitarımı daha ender elime almaya başladım... :?

ama her şeye rağmen yine de arada bir sarmaş dolaş oluyoruz... :mrgreen:

ne güzel bişileri çalmanız ve çalmak istemeniz(istemekte başarmanın yarısıdır unutmayın)...evet ben napdım bilio musnuz?memleketten gelirken dedemin kavalını ve zurnasını aldım.her nekadar dedem arkamdan ''bak kızım kavalı tamam al ama zurna erkek işidir sana yakışır mı?'' desede... :p şimdi bunların ağızlıklarında bi sorun var..bi fırsat bulamıom ki gidip yaptırayım.çok merak ediorum onlarla bişi yapabilecekmiyim?... :p

çok güzel bizim okulda da vardı perküsyon grubu çok değişik aletler var...bu arada arkadaşım bu nick böle yaa?çok uzun :p ayy neyse benim ne haddime demi :p

galiba senin engelin gece körlüğü ne güzel :p (yanlış anlama) zaten değil midir bütün bayanların isteği akşamları sevdiği yanında olsun :p :p

merak etme bu yazını okuyan bayanlar seni rahatsız edeceklerdir..direk ''aa leventciğim aşk olsun olur mu hiç öle şey ben varım ya'' die cevap verceklerdir.. :p eminim 1 kişi deil bi kaç kişi diyecek :p allah istediğin ve senin haketceğin gibi bi bayan çıkarsın karşına... :wink: (amiiinn cümlemizin..) :p

bi gün dinlemek,düet yapmak isterim alp arslan bey :p bende çok severim..

Yanflüt üflüyorum bende. Bıkmadan usanmadan yorulmadan. Bazen nefesim kesiliyor düşüp bayılıyorum ama gözümü açtığımda flütümün yanımda olduğunu görüncede tüm yorgunluğum geçiyor. Aşk bu olsa gerek. :D sevenler bilir. Daha dün annemizin kollarında yaşarkeni bile çalsam gözlerim dolar. Çok büylü bir sesi var. İyi çalan birinden dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Saygılar

gitarım var ama ilerletmedim calamıyorum
:mrgreen:

max_red_line' Alıntı:
Yanflüt üflüyorum bende. Bıkmadan usanmadan yorulmadan. Bazen nefesim kesiliyor düşüp bayılıyorum ama gözümü açtığımda flütümün yanımda olduğunu görüncede tüm yorgunluğum geçiyor. Aşk bu olsa gerek. :D sevenler bilir. Daha dün annemizin kollarında yaşarkeni bile çalsam gözlerim dolar. Çok büylü bir sesi var. İyi çalan birinden dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Saygılar

Yan flütü çalmak bir dert, dinlemek bir dert... Yıllar önce yakın bir tanıdığımın yan flüt almış ve öğrenmek için kursuna gitmişti.. Bir gün kendisinden nasıl ses çıkarıldığını öğrenmek istedim ama başaramadım.. :D

Ian Anderson'un (Jethro Tull) sololarını dinleyin, kendinizden geçeceksiniz... :D

Bende ud çaldım amatörce 6-7 sene kadar son 1 yıldır işitme sorunlarım yüzünden
elime dahi alamadım.En çok sevdiğim sesi duyamamak bana acı veriyor çünki.
Yinede benim en iyi dostum :)

merhaba arkadaşlar

ben fethiye/ölüdenizden severim ben gitar çalan arkadaşlarıda bağlama çalanlarıda önemli olan ruhumuzu okşayan güzel nagmelerdir benim için bir deortam...
gitar çalınacak ortam mesale sahilde olursa ateş yancak grub olacaksın süper olur...yani biz öyle yapıyoruz...
baglama caldıgın ortam da cadır ortamı olmalı diyorum...yada arkadaşlarınla olmalısın...duruma göre...

Bağlama çalmayı çok ama çok isterdim.Nerede bir bağlama sesi duysam tüm dikkatim o yönde olur.Hasret.18 bağlaman elinden,tezenen parmaklarından hiç düşmesin.

Bağlamam var...Birkaç türkü çalıyorum...Çok iyi çalabilmek hedefim...Ders almak gibi sonuçsuz girişimlerim oldu...İşlerimi yoluna sokar sokmaz tekrar bir girişimde bulunacağım...:)

Bende bağlama düşkünüyüm çalmayı çok isterdim ,birkaçkerede denedim ama çok beceriksizim bu konuda.Şimdi sadece dinliyorum büyük bir zevkle.ayrıca ney sesinede hayranım.Müzik benim ruhumun gidası gerçekten.Arabada,evde,gece uyumadan önce yatağımda her fırsatta müzik dinlerim ama müzik aleti çalma konusunda malesef çok istememe rağmen yeteneğim yok...

bende bağlamayı çok severim . Bence herkezin 1 yabancı dili ve de 2 tane enstrüman bilmesi gerek . Kemanı çalabilmeyi öğrenmek isterdim.

benim gitarım var gecen sene kurslara basladım ama okulla idare etmek zor oldu bıraktım bu sene ins tekrardan baslayacagım:D

Üst Alt