Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

My-cath ve Hi-slip sonda arasındaki farklar..?

nova

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
arkadaslar bildiğiniz gibi ismi lazım değil firmanın sgk"ya verdiği fiyatlar sonucunda son bikaç senedir yerli malı, ama avrupa kalitesinde(!) sonda kullanmaya mahkum edildik.. sonda ve kit yani.. hatta bu ismi lazım değil firmanın kendiside engelli patronuna urettiği kitlerin lofric"le arasındaki farkı soylediğinizde, hareketli ufak parcayıda imal etmesi gerektiğini soylediğinizde.. cevabıda "benim bu işten kazancım ne olacak??" oluyor!! buda ayrı bi konu zaten ama bunu gazeteye yazmak lazım.. neyse arkadaslar orayada gelicez.. ama bu arkadasımıza urettiği my cath ve hi slip arasındaki farkı soylediğinizde kesinlikle kabul etmiyor, ikisininde aynı oldugunu pazarlama taktiği(nasıl bi taktik ise) oldugunu savunuyor.. hatta lofric vb ithal markalarla pazarda rekabet halinde oldugunu ve onlardan cok sattıgını soyluyor.. nedense kalitesiyle değil fiyatıyla satıs yaptıgını kabul etmiyor.. heleki turkiyede!!
velhasılkelam mycath ve hislip arasındaki farkları yazılı olarak istiyor.. ben kendi fikirlerimi iletcem ama sitede aynı dertlerden muzdarip arkadaslar varsa onlarında fikirlerini iletmek isterim.. oturanboga için sorun olmazsa bu sayfayıda oldugu gibi yollarım firmanın sahibine..
neyse benim yorumlarım:

hi-sliple kıyaslandıgında my-cath"teki eksiler
1-su soketleri,patlatmakta zorluk
2-ambalajlar,su soketini patlatıyorsunuz ambalajda patlıyor ve ustunuz ıslanıyor,tak yapıp tekrar ambalaja koydugunuzdada kirli su damlıyor
3-jel oranı, kayganlıgı daha az
4-sebebini bilmiyorum ama tak yapıp cıkarttıgınızda my-cath"in ucu kanlı cıkıyor...

cevapları ilgili arkadaslardan bekliyorum..

p.s: birde su ozurluler idaresi baskan yardımcısı olan bayan arkadas ne oldu? eski baslıklarıda bulamadım... herhalde bizler için calısmaktan fırsat bulamıyor siteye girmeye(!)

My-cath kullanmadım.

Hi-slip Plus kullanıyorum. Kayganlığı eski EasiCath ile kıyaslayınca düşük kalitede. Ama içinde su kiti olması çok çok büyük bir kolaylık. Yine de Hi-slip Plus sondadan memnunum...

Bir de şöyle bir not düşebilirim belki: Her dönem sondaların kalitesi bence farklı oluyor! Bazen su poşeti zor patlıyor, bazen kateterin üstündeki kayganlaştırıcı beyaz tabaka çok kolay dökülüyor.
Belki senin My-cath ile Hi-slip arasında olduğunu düşündüün fark da böyle bir dönemsel farktır. Başka arkadaşlar da deneyimlerini yazarsa...

bulent cevap için saol, bende onu dusundum ama bazı detaylardan eminim donemsel fark olmadıgı konusunda.. birde cumaya kadar vaktimiz var, cuma gunu oasis"in yonetim kurulu toplantısına iletilecek bu yorumlar ve yazacak arkadasların isim ve soyisim vermelerine gerek yok.. bir tek ben kendi adımı soyadımı kullancam..

Oturanboğa, Hi-slip plus için medikalciye ekstra fark ödüyor musun?

ben my-cath kullanıyorum normal olanından yani izotonikle (serum) sulandırıyorum. en iyi yanı sadece üst tarafından tutup uygulama yapılıyor.enfeksiyon riskini azaltıyor buda. daha önce kullandığım üründe kanama riski oluyordu bunda hiç olmadı.bazen sonda ambalajına yapışıyor.

sondayı kullanırken iyice soketin içindeki suyu yada sonradan ekleneni karıştırmak gerekiyor rahat girmesi için, en azından 5 dakika parmaklarla yedirmeli suyu sondaya.
NOT: arkadaşlar medikalcilerin bu ürünleri alış fiyatı çok düşük.iyi kar ediyorlar bence bu hi-slip içinde fark vermeye gerek yok.
eksik yanlarını unutmuşum onlarıda yazayım sondanın:
-ambalajları çok zayıf sondaları birbirinde ayırırken yırtılıyor.
-sonda bazen ambalajına yapışmış oluyo
-bazı sondalar ambalajından dışarı çıkmış halde oluyor(bu oran 300de 1dolaylarında)

hi-slip aldığım zaman novanın sorunlarını yaşadım, hatta sondanın üzerinde ele gelen pütürler bile vardı.Üreticiye sorduğumda net bir yanıt vermediler size döneriz falan dediler, tabi dönmediler ben tekrar easykath e döndüm elimdeki stokları gece kullanıyorum zira geceleri su koymak sorun oluyor.Yanlız son gelenler biraz daha sorunsuz sanırım ikazlar neticesi biraz daha dikkatli oluyorlar. Bu arada oturan boğanın görüşüne katılamıyorum. Bunlar tıbbi malzemeler kalitesi ile oynanmamalı, bir iyi bir kötü olmamalı. Sanırım bu üreticinin hatasıdır.
Sonuç olarak ilk başta memnun kalmadım,ama son malları biraz daha sorunsuzdu. Sulu olması iyi ancak o su ne kadar temiz emin olamıyorum.Normal zamanda easykath kullanıyorum içine kaynattığım sudan koyuyorum. Pek sorun yaşamadım.Ancak genede 6 ayda bir antibiotik alıyorum, sorun yaşamasam bile.
Tercihim pek kabi sulu olmasıdır, bununla ilgili diğer markalarla ilgili araştırmalarım devam ediyor.Sonuçları paylaşırız.

Bu konuda Easicath bayisi olarak yorum yapmam doğru olmaz ama önemle belirtmem gereken bir konu varki özellikle İstanbul da yasayan sonda kullanıcıları EASICATH leri artık sadece vekalet karsılıgı firmamızdan temin edebilirler. dolayısı ile sizin dediğiniz gibi yerli sonda kullanmaya mahkum değilsiniz artık :)
Bölgenizdeki Coloplast bayileri içinde araştırma yapmanızı öneririm çünkü EASICATH in fiyatları vekalet karşılıgı verilebilsin diye ithalatçı firma tarafındna dusuruldu dolayısı ile biz bayiler artık ürünü siz kullanıcılara vekalet karsılıgı sunabiliryoruz. EASICATH sondalar ve Sonda kullanıcları için üretilmis CONVEEN cilt bakım ürünleri ile ilgili her türlü soru ve sorunlarınızı tarafıma iletebilirsiniz.

Saygılarımla
Berdan ÖZDOĞAN

AKMED Sağlık Hizmetleri Ltd.Şti.
berdan@akmedsağlik.com
212-5334181

Berdan bey sanırım easicath sulu sonda yapmıyor.Sonda dışındaki ürünler hakkında burada bilgi vererseniz daha paylaşımcı oluruz.

Easicath su kitli sonda evet üretmiyor çünkü Easicath ürün bünyesinde SPEEDICATH olarak üretilen Aliminyum bileşenli dış kabı olan ve jellendirilmiş halde kullanıma hazır olarak bekleyen sondası mevcut. Aslında hijyen konusunda gelinmiş son nokta bu sondalardır. Tabi konuyu acan Nova nick li arkadasımızında belirttiği gibi maalesef fiyat ile pazarlama politikası benimsendiği ve fiyatları hiç gerçek olmayan yerelere çektikleri için bu sondaları kurum odemesi ile almanız mumkun değil arada fiyat farkı oluyor.
Ayrıca;
CONVEEN Cilt Bakımı Ürün gurubumuzda,

EasiCleanse - Temizleyici ( Durulama gerektirmeyen idrar ve feçes bulaşmış cilt için etkin ve kolay temizlik sağlayan sprey formunda bir üründür. )
Protact - Nemlendirici ve Koruyucu (Masere, irite ve kızarmış cildi rahatlatır, yumusatır ve bolgenin tekar aynı sorunu yasamamsı için barier özelliği yaratır.)
Critic Barrier - Koruyucu ( Soyulmuş, erezyona ugramış, masere ve irite olmuş cildi iyileştirir ve enzimatik sekresyonlara karşı korur. Aynı zamanda ıslak olan cilde yapışarak daha fazla travmaya karşı cildi korur)

asıl ihtiyacım(ız) olan urun budur.. LOFRIC HYDRO KIT
emekli sandıgı karsılıyorken hayatım cok daha kolay ve kaliteliydi.. şimdi gunde bir tane odeniyor ama o da yerli malı!!

384729.jpg
384727.jpg
ausilio%201.jpg

Merhaba,

Evet bu ürün EASICATH ürün gurubu içinde de yer alıyor. Artık maalesef Lofric ve Rusch Türkiye piyasasından malum fiyat sacmalıgı yuzunden cekildi. Gerçek anlamda ithal tek sonda EASICATH kaldı.
Sizin istedğiniz ürünü SGK nın ongordugu fiyatla almak mumkun değil. Zaten SGK nın öngördüğü fiyat ile verilen üründe EASICATH SET yada LOFRIC HYDRO KIT ile aynı değil.
Kısacası ciddi bir fiyat farkı odemeden artık bu ürünlere ulaşmak şu an için mümkün değil :(

Berdan ÖZDOĞAN - AKMED Sağlık Hizmetleri Ltd.Şti. - berdan@akmedsaglik.com - 0212-5334181

Bu arada oturan boğanın görüşüne katılamıyorum. Bunlar tıbbi malzemeler kalitesi ile oynanmamalı, bir iyi bir kötü olmamalı. Sanırım bu üreticinin hatasıdır. .

Tabii. Ben durumu hoşgörmek açısından değil, sadece arada bir hatalı üretim oluyor, ona mı denk gelindi acaba diye söyledim...

valla ben bahsi gecen markanın sahibi engelli arkadasla facebookta bayagı bi muzahakara yaptım ama bilmiyorum bi faydası oldumu, son gelen partide az biraz olumlu degisiklikler vardı,ambalaj ve su soketlerinde.. ama malesef ne kadar milliyetci olsamda yerli uretim ithal yabancı malzemelerin yerini tutamıyor.. keske tutsada yerli malını seve seve kullansak!!

Üst Alt