Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Myasthenia Gravis hastası olup, malulen emekli olan var mı?

leo06.8

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
myasthenia gravis hastası olup da emekli olan var mı aramızda acaba?
Ben malülen emeklilik için başvurdum 100/50 verdiler, ama bilmiyorum sonuc ne olur... Cunkı hayatım degıstı. Bu durumda calısabılecegımı zannetmıyorum...

%50 raporla malulen emekli olamazsınız maalesef. En az %67 olması gerek (1 Ekim'de bu oran %60 olacak)

Ama yine de erken emekli olabilirsiniz. İlk sigortalılık tarihiniz ne? Bugüne dek kaç gün piriminiz var? Vergi indirim hakkı aldınız mı?

İLK SİGORTA BAŞLANGICIM = 1996 PİRİM GÜN SAYIM = 2414 ........VERGİ İNDİRİMİYLE ALAKALI HİÇ BİR ŞEY ALMADIM .....AYRICA BENIM HASTALIĞIN TAM BİR TEDAVİSİ YOK ALDIGIM 100/50 RAPORU NASIL ARTTIRABİLİRİM BANA BU RAPORU AMELİYAT OLMADIGIM BASKA BIR HASTANE VERDI SSK NIN HEYET TAYIN ETTIGI BIR HASTANEYMIS BEN BU
PROSEDURU NASIL ASARIM İLGİ VE ALAKANIZDAN DOLAYI TESEKKUR EDER YARDIMLARINIZI BEKLERİM SAYGILARIMLA.. :(

Vergi indirimli raporonuz olmadığından erken emeklilikten faydalanamazsınız.Aldığınız sağlık kurulu raporundaki derecenizin düşük olduğuna inanıyorsanız,Sağlık kurulu raporunuza itiraz edebilir,Hakem hastahanaye sevk edilirsiniz.

SU AN SSK DAN SONUC BEKLIYORUM BAKALIM CUNKI DAHA SSK OLUR VEYA OLAMAZ DIYE BIR NETICE VERMEDI HASTANENIN VERDIGI RAPOR SU AN SSK DA DUYDUGUM KADARIYLA EGER GEREKLI GORURLERSE SSK KENDI DIREK HEYETE SOKUP ODA RAPOR VEREBILIYOMUS YANI DURUMA GORE KENDISI DIREK EMEKLI EDEBILIYOMUS ....AMA BU BIR RIVAYET OYLE DUYDUM

Bu bir rivayet değil,gerçek.SSK kendi kurumuna bağlı çalışan personelin,malulen emekliliği hak edip etmediği konusunda hastahanaye sevk eder.Ve gelen sağlık kurulu raporuna göre hareket eder.

Eğer SSK malulen emeklilik için sağlık kuruluna sevk etmezse, yani malulen emekli olamazsan, o zaman defterdarlığa vergi indirimi için başvurman gerek. Vergi indirim hakkı elde edersin ve erken emekli olursun. Bu da: 17 yıl sigortalılık süresi (1996 + 17 = 2013) ve 3920 gün pirim demek.

SSK MALÜLEN EMEKLİLİK İÇİN SAĞLILK KURULUNA SEVK ETTİ VE %50 RAPOR ALDIM ŞİMDİ SSK DAN GELECEK HABERİ BEKLİYORUM....HA DEDİGİNİZ GİBİ SSK KABUL ETMEDİ MALÜLEN EMEKLİ OLAMADIM DEFTARLIGA BASVURDUGUM ZAMAN VERGİ İNDİRİMİ İÇİN DİREK HAK KAZANIRMIYIM VE BANA NE GİBİ YARARI OLUR AYRICA YAZDIGINIZDAN ANLADIGIM KADARIYLA MALÜLEN DEYİLDE ERKEN EMEKLİMİ OLMUŞ OLCAM ......TABI BUNUN BANA NE GIBI ZARARI OLUR BILMIYORUM ....MAASTA KESINTIMI OLUR AYRICA %50 İLE ERKEN EMEKLİ OLUNA BİLİYORMU SSK DA GÖZÜKEN SİTESİNDE PİRİM GÜN SAYISI 2414 AMA SİZİN HESABINIZA GÖRE 3920 BENİ AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM SAYGILARIMLA.....

zararı olmaz aksine yararı olur...
Maaşınzıda kesinti olmaz aksine artış olur..
Erken emekli olursunuz ki malül emekli olmaktan daha hayırlısı bu;gün ve prim hesaplamadım ne zaman emekli olacağınızı bilemem büyük ihtimalle 16-17 yıl geçmesini beklerseniz ve prim sayısında eksik var tamamlarsanız emekli olursunuz.

Sağlık kurulu %50 raporu eline mi verdi? Rapor kurumlar arası yazışmayla ssk'ya iletilir.. Sizin oranı görmemeniz gerekirdi...
Eğer malulen emekli olamazsanız, o zaman işgücü kaybından dolayı erken emekli olailirsiniz ancak. %40-60 arasında işgücü kaybınızın olduğunu varsayarak, 17 yıl sigortalılık süresi (1996 + 17 = 2013) ve 3920 gün pirim ödeyerek emekli olabilirsiniz. Maaşta bir fark olmaz... Sadece hemen emekli olamazsınız, 2013 yılını beklemeniz ve piriminizi 3920'ye tamamlamanız gerek. Ve tabii vergi indirim hakkı elde etmeniz (bunun için elinizdeki raporla vergi dairesine başvuracaksınız)

HASTANE RAPORU DIREK SSK YA YOLLADI AMA BEN BIR ORNEGINI ALDIM.... AYRICA ERKEN EMEKLİ OLMAM İÇİN 5 SENE DAHA PİRİM YATMASI GEREKİR DİYOSUNUZ PEKİ VERGİ İNDİRİMİNİ HEMEN ALABİLİR MİYİM AYRICA BUNU NELER KAPSIYO TEKRAR TESEKKUR EDERIM CEVABINIZI BEKLIYORUM

SSK BENIM CABALARIM SONUCUNDA BENI ESAS AMELIYAT OLDUGUM HASTANEYE SEVK ETTI SIMDI YENIDEN VE DAHA DETAYLI BI RAPOR CIKIYOR (NOROLOJI.....FIZIK.....RADYO TERAPI) BOLUMLERINDEN FIZIKTEKI DR SEN BU SARTLARDA KESIN MALULEN OLURSUN DEDI BAKALIM INSALLAH FIZIK MUAYENEM TAMAM SIMDI DIGERLERININ RANDEVULARINI BEKLIYORUM

Myasthenia Gravis (malülen emeklilik)

sayın oturan boga daha onceden sızınle ırtıbata gecıp bılgı almıstım bu malülen emeklılık hakkında hala ıslemlerım devam edıyor ama sızden bır kac bılgı almak ıstıyorum cevap verırsenız sevınırım

işe giriş tarihim : 01.07.1996
toplam pirim gün sayım : 2.426

sgk malulen emeklılık hakkında basvurdum dr rapora 1 sene sonra tekrar kontrolu sonrasından tekrar karar verılecegı fakat su anda malül durumu 100/40 olarak vermıs
ben bunun yanında radyo terapi+fizyoterapi raporlarıda aldım
hatta fizyoterapi dr bana dediği benim bu durumda özürlü statüsüne bile girebileceğimi söylemişti ama sgk verdiği karar iş gücünüzün 2/3 kaybetmediğime karar verılmıs ve ıtıraz hakkımın oldugu yazılmıs

ARIZA/HASTALIK LİSTESİ

8- MYOPATİLER:
Herediter,heredodejeneratif kökenli, ağır seyirli kas hastalıkları
(Miyastenia gravis ve benzeri
)

benim hastalığım bu
ama dr bana tamam normal şartlarda zaten çalışamazsın diyor ama kanuna göre emekli olamazsın yanı bız sana 100/50 den fazla rapor veremeyız dıyor

sgk ıtıraz dılekcemı verdım onlarda tekrar hastaneye yollamıslar evrakları benım bundan sonra ne yapmam gereklı baska hastaneyemı sevk ettırıyım kendımı ama sımdıye kadar bu hastane ılgılendı benımle tedavımle felan sastım kaldım bana bu konuda yardımcı olacagınızı umud ederek yardımlarınızı beklıyorum

saygılarımla

Şimdi, yakın zamanda yapılan değişiklikle, artık sağlık kurulları rapora işgücü kaybı oranı YAZAMIYOR. Artık kurul sadece tanı ve bulguları yazacak rapora. O tanının hangi oranda işgücü kaybına yol açıp açmayacağına SGK sağlık kurulu karar verecek.

Şimdi, bu ortada olduğuna göre, doktoruna bunu hatırlatıp, Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği'nin maluliyeti düzenleyen EK 1 Arıza/Hastalık Listesindeki ilgili ibareye göre tanı vurgusu yapmasını isteyebilirsin.
SGK sağlık kurulunun önüne Cetvel'deki "Herediter, heredodejeneratif kökenli, ağır seyirli kas hastalıkları (Miyastenia gravis ve benzeri)" tanı giderse, bence maluliyetin onaylanacaktır.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

yalnız hastane bu tanı ve bulguları hakkındakı yeni kanundan haberleri yoksa kesin yoktur benim bunu kanıtlamam gereken bir döküman varmı bildiğiniz emınim bana soracak hani nerde yazıyo diye

ayrıca tanım myasthenia gravis olduguna göre sgk listesinde cetvelde hastalıgım geçtiğine göre kesin malül sayılabilirmiyim

Bence doktorlar biliyordur ve tanıyı/bulguları net şekilde yazarlarsa SGK maluliyeti onaylar.

ÇALIŞMA GÜCÜ VE MESLEKTE KAZANMA GÜCÜ KAYBI ORANI TESPİT İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ (Resmi Gazete Tarihi: 11.10.2008 / Resmi Gazete Sayısı: 27021)

Yönetmelikte yer alan Ek-1: Arıza/Hastalık Cetveli

Cetvelde ilgili bölüm:
A. BAŞ ARIZALARI (Nöroloji, nöroşirurji, psikiyatri)
[...]
[SIZE=2]8- MYOPATİLER:[/SIZE]
[SIZE=2]Herediter,heredodejeneratif kökenli, ağır seyirli kas hastalıkları[/SIZE][SIZE=2] (Miyastenia gravis ve benzeri)[/SIZE]

tekrar tesekkur ederım
verdiğiniz bilgiler için sağolun
gelişmeleri burda sizinle paylaşacağım

Üst Alt