Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Myo elekronik kolu SGK karşılıyor mu?

ayyüzlü

Aktif Üye
Konular
101
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar 2008 yasaya göre sgk trafik kazasında veya iş kazasında ampüte olan kol için myoekronik kolu karşılıyormuş.Doğuştan olan için ise diğer koldada kullanım sorunu olmalıymış.

2009 da bu konuda yasa varmı yada doğuştan bir kol ampüte olan diğerinide aktif kullanıp sgkdan myoelektronik kolu karşılatan var mıdır?

Merhaba ayyüzlü bahsettiğin konuda Türkiye cumhuriyetinde en sağlıklı bilgi alabileceğin kişi bence istanbul avcılarda avukatlık bürosu bulunan her iki kolu myo olan Avukat Turan Hançerli bey dir. 0212 590 33 35

Arkadaşlar SGK Miyo el protezini karşılıyor, ihale ile izmir simay medikal yapıyor, rapor vs işlemlerinizi takip ediyorlar, hatta orada sizi ücretsiz misafir ediyorlar bilginiz olsun.

sgk doğuştan olanları karşılamıyor.sadece sonradan kaza sonucu kol kayıplarında karşılıyormuş . sebep ise,doğuştan hangi kol ampute olursa olsun diğerini kullanmaya alışık olunuyormuş..

ihale konusunda ise,sgk dönem dönem ihaleler yapıyormuş.ihalelerde hasta ismi sunulup,ihale kazanıldı mı sgk sonrasında ödeme yapıyormuş.en son ihalede 2005 de yapılmış.çok saçma bir uygulama bende düzenli pirim yatırıyorum ama myo elektronik hizmetinden ihaleye giremediğimden yada ihaleyi kaybettiğimden yararlanamıyorum.

Ona gerek yokki SGK ile işiniz yok sizin...

Dava açın zaten trafik sigortasından en iyisini alırsınız!

Böyle bir aracın size zarar vermesi öbür durumlardan avantajlı!

Hukuksal olarak ortada bir muhatap var, sorumlu olan.

Hatta en iyisini alma şansınız var çünkü davayı kaybetme ihtimaliniz yok..

Kaybetseniz bile AB mahkemesinden alırsınız hakkını kat kat fazlası ile...

Alt ekstremeyi ödemiyor!

Üst ekstremeyi ödermi bilmem!

neyi öder neyi ödemez bilmiyorum ama benimkini ödemiyor onu biliyorum.

Hayır Arkadaşlar... Ben Ankaradaki ssk Hastanesine gittim bana sol kol dirsekaltı amputasyonum için myo elk.protezi vermediler, mevzuatı bilmiyorlar. bende izmirde ki simay medikali aradım, beni çağırdılar oradaki hastaneden heyet raporumu çıkardılar,protezimi yapıp verdiler, çok memnunum şimdi bu protez mekanik olandan çok çok daha rahat ve kullanışlı, ihmal etmeyin dediğimi yapın arayın simay medikali.. ben ssk emeklisiyim ve sadece sol kolum dirsekaltından ampute ve doğuştan...
selamlar

musaydın;
peki simay'da myo elektronik kolu sgk'ya mı karşılattın yoksa ücretli mi yaptırdın?
ne zaman yaptırdın?

3 yıl kadar oldu. tabiki sgk karşıladı ben hiçbir ödemede bulunmadım, myo protezler 2 ve 4 kanallı olarak var,bana 2 kanallı yaptılar,4 kanallı iş kazası için veriliyor dendi,
protezin bedeli 12.000 usd civarındaydı, hiç bir ödemede bulunmadım,dediğim gibi oradaki otel masraflarım da karşılandı...

Eğer izmirde iseniz çok kolay manavkuyu kavşağındalar. orada özcan bey var, onunla görüşün.

Daha önce armıştım simayı sadece sgk ihale açtığında, ihale de kazanıldığı zaman yaptıklarını söyledi . ist fizik tedavi reh. merkezinde ise bana, 2009 da çıkan yasada sadece kaza sonucu olan ampute için sgk kaşıladığını, 2009 dan sonra doğuştan olup myo elektronik kolu sgk karşılatmış emsal vaka bul dendi. malesef öyle bir vaka bulamadım.

Ben aradım Simayı özcan bey çıkmış yarın arayacak bakalım neymiş, Öğreniriz..
SLM.

musaydın;
ilgin için çok teşekkürler :)

Slm.. Ayyüzlü Simay yetkilisiyle görüştüm. Yeni uygulamayla doğuştan ampute olanlar için myoelektrikli protez temini yapılamıyormuş, sadece işkazası için uygulanıyormuş ben 2 yıl önce yaptırmıştım,
Ama umutsuz olmayın yeni gelişmeler olabilir.

inşallah musaydın inşallah:) yasa 2009 dan itibarıyla değişmiş bana da istanbuldaki rehabilitasyon merkezinde söylend.i heyet doktoru 2009 sonrası örnek vaka varsa emsalden bişey yapabiliriz yoksa ben raporu veririm ama sgkdan paranı alamazsın dedi.

uğraşın için tekrar sağolasın :)

Rica ederim ne demek, başka konularda soruların olursa beklerim, ayrıca msn den de görüşmek isterim nede olsa aynı durumdayız.
slm.

Arkadaşlar Ben 2008 de almıştım doğuştan sol kol dirsekaltı amp olmama rağmen ancak 2009 itibarıyla verilmiyormuş. Sadece işkazaları için veriliyormuş. Bu benim durumumdaki kişiler için çok büyük olumsuzluk, protez kullanan arkadaşların bu forumda biraraya gelerek nasıl bir yöntem izlememiz gerekiyor tartışalım, ilgili yerlere mail yada dilekçeyle başvuralım, bu nasıl iş yani verilen hak geri alınmaz ki, myo e el protezi gerçekten askılı mekaniklere göre çok güzel ve çok rahat protez,bu hakkımızı geri almamız lazım arkadaşlar.

musaydın protezi taktırdıktan sonra sgk'ya dava açılabilir. kullanıp kullanamıyacağımı bilemediğim bir protez için o kadar parayı vermeyi göze alamıyorum yoksa
şu protez takma olayına kendimi bir ikna edebilirsem sgk 'ya dava açabilirim.

Protezi takma konusunda görüşelim, ayyüzlü kolundaki dirsekaltındaki halihazırda var olan kısım kaç cm? ve dirseğin faalmi açıp kapatabiliyormusun.eğer bu dediklerim olumluysa hiç tereddüt etme kesinlikle çok rahat edersin, mekanikler gibi sıkıcı olmaz çünki kuşak vs ihtiyacın yok. yeni tanıştığım kişiler 2. 3 kez biraraya geldiğimizde fark edebiliyorlarbenim protez kullandığımı
msn ni ver görüşelim etraflıca
slm.

myo elektronik protez

arkadaşlar forumda bazı arkadaşların myo elektronik protez ile ilgili cevaplarını okudum...ve yanlış bilgilendirme yapılıyor.
ben 2008 yılında myo elektronik protezimi izmir simay medikalden aldım ve cebimden 5 kuruş dahi çıkmadı. (iş kazası değil bu arada)
size kısaca ne yapacağınızı anlatayım firmayı arayın rendevu alın size uygun olan gün hangisi ise haftanın ilk günü gitmeniz bence daha iyi olucak rapor olayını simay medikaldeki arkadaşlar refakat ederek hastanediki işlerinizi hallediyorlar fakat izmirde dr.lar saat 15:00 de paydos ediyor bu saate kadar işleri halletmeniz gerekiyor tabi izmir dışından gidenler için geçerli rapor olayını bitirdikden sonra firma ortalama 1 ay sonra sizi arayarak 5 gün boyunca izmirde konaklamanızı istiyor ölcüler alınıyor kullanımı ile ilgili teknik bilgiler ve takıldıktan sonra dr. onayı için tekrar onay ve geçmiş olsun diyerek yol veriyorlar.bilginize simay medikal durumu kötü olan arkadaşların konaklama masrafını vermişti bilginizeeeee

doğru tunay 2008 den önce senin aktardığın gibiymiş.2009 yasasına göre artık sgk karşılamıyor. simayı aradım artık ihale yöntemiyle yapıldığını söyledi.

Üst Alt