Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Myotoni konjenita (Thomsen hastalığı) için hangi oranda rapor veriliyor?

mazel02

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
sakatlık oranları cetveline baktım ama myotoni konjenita için bir bilgi bulamadım.yada ben bulamadım belki.eğer sizin bir bilginiz varsa bu hastalık için ne kadar % lık veriyurlar.

%40 alan da var, %50 alan da. Oran, hastalığın kaslarda yol açtığı kısıtlılığıa göre değişiyor...

1998 yılında aldığım sürekli raporum ile Vergi indirimi hakkı alabilirmiyim..

herkese merhaba.

ben myotoni konjenita hastasıyım. 1998 de işkurun sevkiyle devlet hastanesinden % 40 özürlü raporu aldım. raporu işe girmek için almıştım. raporda süreklidir diye bir ibare var.
2009 yılında vergi indiriminden faydalanmak için maliyenin sevkiyle devlet hastenesine başvurdum. sağlık heyeti bana %19 oranında rapor verdi. eski raporum geçersiz sayıldı.b

enim sorum şu: bu hastalıktan dolayı (myotoni konjenita hastalığı) vergi indiriminden faydalanan var mı?
eğer varsa profilime veya ahmettekin002@hotmail.com adresine mail atsınlar.

bu konuda yardım ederseniz sevinirim.

Myotoni konjenita hastalığından yüzde kaç oranında rapor alınabilir?

herkese merhaba.ben myotoni konjenta hastasıyım.1998'de %40 özürlü raporu aldım.2009 da vergi indirimi için bana %19 verdiler.Myotoni konjenita hastalığından en son yüzde kaç oranında rapor alan var?yada bu hastalıktan dolayı emekli olan var mı?

myotoni konjenita hastalığından dolayı yakın zamanda rapor alan olduysa, hangi oranda rapor aldığını yazabilir mi lütfen?

merhaba bülent abi.sağlık kurulunun verdiği %19 luk raporu deftardarlık ankaraya göndermiş.gelen cevapta vergi indiriminden faydalanamayacağım belirtilmiş.bu durumda ne yapmam lazım?
vergi indiriminden faydalanmak için tekrar müracat edebilr miyim?

hastalığım myotoni konjenita.yaşım 37.yaşım ilerledikçe bu hastalık beni daha da fazla rahatsız etmeye başladı. zaten bu hastalığın bir tedavisi de yok. vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekür ederim.

bülent abi birde ş.urfada fakülte hastanesi sağlık kuruluna gitsem oran değişir mi? ben %19 luk oranı ş.urfa 500 yataklı devlet hastanesinden almıştım.

Ahmet, sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri verilmeyecekse, uğraşmana değmez. Ne zaman ki hastalık ilerler ve %40 üzeri rapor verilir hale gelir, o zaman yeniden başvuru yaparsın bence...

slm. ahmet ş.urfadaki fakülte hastanesine gitmeni kesinlikle öneririm.. tıp fakültelerinden alınan rapor oranlarıyla devlet hastanesinden alınan rapor oranları malesef aynı olmuyor. tıp fakültelerinde bu işi daha ciddiye alıyorlar..

eğer alamazsan bana ulaş..dr-fatiqu@hotmail.com

Herkese Merhabalar,

Ben aranıza yeni katıldım. EMG sonuçlarına göre bana da myotoni konjenita tanısı kondu.Temmuz'da heyete çıkacağım.Hastalığa verilen oranı çok merak ediyorum ve nasılhesaplandığını bilmiyorum.Yakın zamanda heyete giren ve rapor alan varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim. Sonuçu sizinle mutlaka paylaşacağım

Bende miyotoni konjenita thompsen hastasıyım 15 gun önce Ankara numune hastahanesınden %46 sureklı rapor aldım

Merhaba arkadaşlar, Para Miyotoni Konjenita teşhisi olan ve son zamanlarda %40 rapor alabilen kimse var mı aranızda. Rapor örneğine ihtiyacım var.

Merhaba , konuyla alakalı uzun zamandır gönderi girilmemiş. Benim bir sorum olacak, ilk önce kısaca kendimden bahsedeyim. 24 yaşındayım iletişim fakültesi mezunuyum. Miyotoni hastalığı 15-16 yaşlarında ortaya çıktı teşhis ise 18 yaşımda Marmara Üniversitesinde konuldu.Askerlik zamanı geldiğinde miyotoni raporlarımı gösterdim heyete ve muaf oldum. Hastalığım dolayısıyla sektörde çalışmam çok zor oluyor ben de akademisyenliğe yöneldim haliyle. Sorum şu olacak miyotoni hastaları engelli raporu alabilir mi ? Alabiliyorsa devletin engelli kadrolarında iş bulabilir miyiz? Bu hastalık öyle kötü ki dışarıdan bakıldığı zaman hiçbir şey belli olmuyor merdiven çıkarken otobüse binerken sürekli kilitlenip kalıyorum bazen utanıyorum bazen rol yaptığımı zanneden tanıdıklar oluyor beni en iyi siz anlarsınız. Sorumu cevaplayan olursa sevinirim. İyi günler herkese..

Bu geçen seneki oran 1 yıllık verilmişti Mart ayında tekrar girdim fizik tedavi bu sefer güç kaybı yok normal dedi asistanlar yinede kararı hocalar verecek dedi genetik analiz yapılarak tanı konuldu bende anlamadım 7 marta heyet için gün verilmişti ertelendi pandemi nedeniyle bakalım bekliyorum arayacaklar bu arada uyku apne sendromu çıktı geçen seneki rapor %38 idi bakalım bu sefer ne olacak
903fa0dc9ba916fca52f722c03e3c640.jpg

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar ilk defa heyete girdim miyotoni hastasiyim verdikleri oran %36 bu oran hiçbir işime yaramıyor halbuki günlük hayatımda o kadar zorluk çekiyorum ki bedensel işlerde calisamiyorum gücüm hızlıca tükeniyor sizce itiraz etsem bir şey değişir mi ?

Değişmez zannetmiyorum.

Ek bir hastalığınız yok mu...diyabet veya tansiyon gibi?
Bakiacar

miyotoniden başka yok astım var ama onu da değerlendirmeye almamışlar nöroloji açıklamaya soyle yazmış "altekstremite-Hafif-Ayağa kalkabiliyor,-Kısa mesafe
yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk
çekiyor %20Tablo 4.2.b- Her iki Üstekstremite?Hafif-Kişi her iki ekstremiteyi kendine
bakım, kavrama ve tutmada kullanabiliyor, fakat parmak hareketleri ince becerisinde
zorluk yaşıyor %20"

Merhaba bilgileri güncellemek için paylaşmayı uygun gördüm, bende miyotoni hastasıyım Ağustos 2023 de rapor aldım. Tek hastalıktan %52 engel ve süresiz verildi. Ancak tek destekli yürüdüğüm için ortopedik engelliyim. Doktor teşhisinden hemen sonra gittiğim için ek bir test istemediler. Genetik testim ise rapordan sonra çıktı. Rapor için kan sonuçları, emg ve doktorun verdiği bilgiler yeterli oldu. Ehliyetle ilgi hiç bir bilgim yok. Doktorum araç kullanamazsın demişti.

Üst Alt