Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nafaka, Yetim aylığı ve evde bakım aylığı aynı anda..?

Bayan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba bişey sorucağım Çocuğuma 960 tl evde bakım alıyorum ve eşimden boşanacağım 600 tl nafak alcağım ve vefat etmiş babamdan maaş bağlamayı düşünüyorum memurdu alabilirmiyim hepsini bir arada çünk evim yok falan mağdur kalmak istemiyoruz açıkcası son olarak 2022 maaşını da alabilirmiyim acaba o maaşı alaam eşimden boşanınca kızımın sağlık sigortasından yararlanmama ihtimalim varmı

Evde kac kişiniz? Yetim maaşı alabilir (2022için evdeki kiş sayısını bilmek lazım..

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Evde 3 kişiyiz 2 kızım ve ben sadece işte 960 tl evde bakım 600 tl nafaka almaktayım.Vefaat eden babamdan maaş bağlatıcam memurdu tabi emekli olmadan vefaat etmişti alacak kimse yok çünkü 2022 bağlatırsam kızım babasının sağlık sigortasından yararlanamaz diye onu yaptırsammı yaptırmasammı bilmiyorum kendimede sağlık güvencesi yaptıracağım hiçbir desteğim yok bunu başarabilicekmiyim bilmiyorum

2022 maaşı için,(kişi başı) 960+600+alıncak yetim maaşı =sonucu 423,58 TL yi gecer maaş bağlanmaz. Yetim maaşı hakkınız zaten sağlık güvenceniz olur yetim maaşı alacağın için, evde bakım maaşı devam eder(not:yetim maaşı bağlanınca evde bakım için bağlı olunan kuruma bildir)

Şimdi 600+960 tl yi alabiliyorum ama 2022 zaten bağlanmaması daha iyi çünkü eşimle boşandığım an çocuğumun sağlık şeyi babasına ait olması daha iyi bende babamdan maaşı alabilirmiyim onu bilmiyorum alsam birşeyi etkilemez dimi çünkü evde bakım gelirden sayılmıyor peki babamın maaşını aldığım an belirtmek zorundamıyım sizce babam memurdu yani onun üzerinden sağlık güvencem olduğu an ücret ödüyormuyum bunu merak ediyorum çok teşekkürler rahatsız ettim

Bosandığın için siz sağlık güvencesinde düşersiniz zaten, kız için bilmiyorum
Ödeme olur mu bilmiyorum
Bildirim bir ay içinde olur

Merhaba kısaca evde 2 kişi yaşamaktayız eşimden boşandım 600 tl nafaka almaktayım evde bakım 960 tl almaktayım ayrıca babam vefaat ettiği için onun üzerinden maaş almayı düşünüyorum en az 350 desek en yüksek ise 1080 tl denmektedir sizce babamdan maaşıda alabilirmiyim 3 ünü almama engel bişey varmı vede evde kişi sayısı vs onları bildirdim konumuz dışı bişey soracğım sağlık sigortası boşandığım için 6 ay devam ediyormu teşekkürler

Bayan her 3 maaş da birbirine engel olmaz.
nafaka alman ve yetim aylığı alman evde bakım aylığına engel olmaz. evde bakım aylığında nafaka ve yetim aylığı da hane gelirine dahil edilir. hanede 2 kişi yaşıyormuşsunuz ( son mesajında öyle demişsin). hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'nin altında olduğu sürece evde bakım aylıgı kesilmez. aksi durumda kesilir. gelir hesabına alınan evde bakım aylığı dahil edilmez. yetim aylıgı baglansa da sınırı geçeceğinizi sanmıyorum.

nafakana evde bakım aylıgı da yetim aylıgı da engel olmaz.
yetim aylığına nafaka da evde bakım aylıgı da engel olmaz.

gelir şartlarınız uygun olmadığından 2022 aylığı baglanmaz.
yetim aylığı baglandığı takdirde zaten sağlık güvencen olacak. sana yetim aylığı baglanır, rahat ol. SGK müdürlüğüne gidip yetim aylığına başvurunu yap, işlemleri başlat. yetim aylığı ile ilgili bilgi almak için alo 170'i arayabilir ve bilgi alabilirsin.
alo 170 için bkz: Alo 170

eşinden boşandığın için eşinin sağlık güvencesinden düşersin. (ne kadar sürede düşersin bilemiyorum. alo 170'i arayıp bili al.
sağlık güvencen şu an ne durumda ben de bakayım. . e-devlet şifren varsa şuradan sağlık provizyon sorgulaması yapıp kimlik bilgilerini saklayarak buraya kopyala ltfen: https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama
sorgulama yaprken bugünkü tarihi gir.

Yaaa müthiş bir insansınızzz çok acıklayıcı olmuş Babam memurdu zaten emekli olamadan vefaat etti 10 yıl çalıştı maaşı zaten ne kadar olur bilmiyorum umarım hepimiz herseyin üstesinden geliriz Soyadım değişir değişmez başvuru yapacağım teşekkürler

Üst Alt