Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nakil öncesi raporu, nakil sonrasında araç alırken kullanabilir miyim?

daren

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba

Diyaliz hastasıyım, %90 2 yıl süreli raporumu 3 nisanda aldım ötv indiriminden yararlanmak için. Ancak süpriz bir gelişmeyle bir hafta geçmeden nakil oldum ve 3 gün önce hastaneden taburcu oldum.

Raporu alalı daha bir ay olmadı, bu durumda bu raporu kullanabilirmiyim? Yoksa kontrollerim bitikten sonra yenisinin çıkartmalımıyım?

Kullanabilirsen geriye dönük vergi dairesiyle problem yaşarmıyım? ( Sonuç olarak ameliyat tarihimden sonra almış olacağım alırsam. Bayinin biri ameliyatın vergi dairesinin sistemine düştüğünü dolayısıyla alamayacağımı söylüyor, birbaşkası hiç bir sorun yaşanmadan alabileceğimi söylüyor)

Vergi Dairesi gerçekten böyle bir sisteme sahipmi? Sahipse zaten bayi raporu sunduğunda red alacağını bile bile nasıl sorun yaşamazsın diyebiliyor?

Sorular sorular kafam çok karıştı..

Siz değerli arkadaşlardan Bilgi ve tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum..

Teşekkürler..

daren

Teorik olarak işin kontrolü her alınan tüm sağlık kurulu raporlarının takibi ile yapılıyor. Yani siz yeni rapor almadığınız sürece maliye'nin bunu bilmesi mümkün değil. Keza bir kontrol muayenesi mekanizması da yok, hiç kimseye "sağlık şartlarınızda değişiklik olursa bunu bildirmekle yükümlüsünüz" denmiyor.

Ancak burası Türkiye! Nasıl olabileceğini öngöremediğimiz şekilde bir hinlik çıkarsa karşınıza ona da şaşırmam.

Üst Alt