Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Narkolepsi hastasıyım. Emekli olacak oranda rapor alabilir miyim?

yek26119

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
%35 oranla narkolepsi hastayım ama henüz heyete felan çıkmadım, doktor emekli olamazsın oranın kurtarmıyor dedi, emekli olanları duydum böyle bir imkan varmı? Veya bu hastalıkla askerlikten muaf olurmuyum?

yek26119

3. Hipersomniler (Narkolepsi sendromları, rekürren hipersomniler, idiyopatik
hipersomniler). Bu grup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır % 35 oran verilir.

Bu oran engelli haklarından yararlanmanız için yeterli olmaz, en az % 40'a tamamlayacak farklı rahatsızlıklarınız varsa bunları ekletebilirsiniz.

Bunun dışında askerlikten muaf olursunuz. Madde 18/D
3. Kronik uyku bozuklukları (narkolepsi, Klein-Levin sendromu, idiopatik santral sinir sistemi hipersomnisi, kronikhipersomnia, kronik insomnia veya parasomnia)

KKELEBEKK

engelli hakları için başvurdum 21 eylüle gün verdiler, dediğiniz gibi narkolepsi %35 veriyor göz bozukluğum var ondanda %9-10 verirse bathazar formülüne göre &40 ile kurtarırım inşallah, bu arada Cimer'e yazdım durumumu emeklilik için oranım kurtarmıyor ama çalışamıyorum dedim onlarda 1800 gün prim ve 10 yıl hizmet yılını tamamladığımda sevk işleminiz yapılacaktır dediler rapor yüzdesi felan istemediler

askerlik muafı içinde başvurdum askeri muayenede psikiyatri bölümü narkolepsim için askerliğe elverişli değildir diye rapor yazdı heyete yönlendirdi tahminimce %99 muafım gibi son olarak heyet karşısına çıkıcam onlarda onay verirse muafım inşallah

Üst Alt