Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Narkolepsi Şizofreni ve Major depresyon için deneyimleriniz?

powerofthink

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Doktorum şizofreni olduğunu söyledi. Türünü daha bilmiyorum.

Burası dertleşme yeri olsun isteyen istediğini yazabilir...

Olaxin 15mg=
20mg Prozac
kullanıyorum.

Ne zaman söyledi biraz bu konudan bahsedersen bizde o kadar konuya eğilebiliriz😁👍

powerofthink
İlaçla tedavin devam ediyor sanırım. Kaç ay oldu tedaviye başlayalı psikiyatriden yani şizofreni den.

Son düzenleme:
2 aydır şizo tedavi görüyorum.

Rüyalarım sanki gerçek gibi gerçek ve hayali karşıtrıyorum.

powerofthink

Benim öykü uzun (hikaye). 8 buçuk yıldır kesintisiz tedavi olmaktayım ben. Raporum 2 yıl süreli. 2021 Mayıs ta yenileyeceğim raporumu.

powerofthink

Rüyalarım derken uyuyunca gördüğümüz rüyalardan mı bahsediyosunuz. yoksa hayal anlamında mı. gerçekler ile yanılsamaları ayırt edememe psiko nevroz oluyo. bendede var. gece gördüğün rüyayı mı gerçek sanıyosun merak ettim ?

Çok fazla hayal kuruyorum bazen gerçek sandığım bile oluyor. Harvarda gidecem gibi absürt hayaller bunlar millete buraya gideceğim demiştim Allahtan arkadaşlarım anlayışlı gülüp geçtiler üstünde durmadılar.
Rüyamda sürekli birileriyle konuşuyorum.
Çok konuştum diyip gerçek hayatta konuşmuyorum. Çok ilginç valla.

hmm anladım hayal ve rüyayı aynı yerde kullanınca bende merak ettim. ikisi çok farklı şeyler. rüyada gördüğün bişeyi gerçek sanıp hayatına öyle devam ediyosun sanırım. veya hayal kuruyosun ve kurduğun hayali gerçek sanıyosun. ama buraya yazabildiğine göre okadarda gerçeklerle bağın kopmamış sanırım. bi farkındalık var yani sende. ilaçlarına devam et belki kısmen düzelme olabilir . bende çevremdeki herkesin insan mı yoksa insan gibi davranan cinmi olduğunu bilmiyorum. mecbur herkese insan gibi davranıyorum kalkpta sen cinmisin dediğinde ters tepiyo herşey. bekliyom öyle.

Onlar bana deli derken ve dışlarken onlarla nasıl sosyalleşebilirim?
Psikolojimi nasıl korurum?

Şizofreniye sahibim

Nasıl bakışlarımı düzeltirim.
Yürürken hep yere bakıyorum
İnsanların yüzüne bakamıyorum
Özgüveni nasıl kazanırım.
Şizoyum.

Paranoyadan nasıl kurtulurum?
OKB hastaları dertleşme yeri olsun.

Evet, ben deliyim deyip gülüp geçin. Kendinizi de başkalarını da hayatı da fazla ciddiye almayın.
:):)
BrAwHFzCcAESHS2.jpg

Psikoz ve Narkolepsi

Modiawake içince psikozum alevleniyor içmesem günde 15 saat uyuyorum bu sefer kataplesi nöbetleri geliyor.
Ne yapacam?

ek bi ilaç yazılabilir mi psikoz için. doktora sorsanız daha iyi.

@powerofthink hocam nasıl oldun ? arada yaz buraya. Sanırım hastalığın daha oluşma aşamasında. oturucak bu hastalık ve acıya alışma süreci hastalığa alışma süreci olcak. yıllarca aynı şeyleri yaşamaya başlıycaksın sonra.
Bak yukarda yazdın ya. Onlar bana deli derken ve dışlarken onlarla nasıl sosyalleşebilirim?
Psikolojimi nasıl korurum?

Şizofreniye sahibim

Nasıl bakışlarımı düzeltirim.
Yürürken hep yere bakıyorum
İnsanların yüzüne bakamıyorum
Özgüveni nasıl kazanırım.
Şizoyum.
İşte ben bunların aynısını yaşadım. Bende şizo bitti psiko nevroza döndü ozaman kurtuldum. üstüme çıkan çok kişi vardı hiç uğraşmıyorum onlarla . ama artık yerede bakmıyorum önlerinden ellerim cebimde de geçmiyorum. bu tamamen hastalığınla alakalı. bunun sen farkına varıp zamanla açılman lazım. korkma kmse kmseye bişey diyemez. işte şizoya bunları anlatamayız abi biz ne dersek boş. banada anlatsalardı banada boş gelirdi o an onu düşünemiyoruz.

powerofthink
Dostum geçmiş olsun. Bende hastaneye yatirildigimda anladım ne olduğunu rüyaları gerçek sanıp atak geçirmem bile oldu hastaneye yatırılan kadar hiç kabul etmedim ama şunu bil ben herşeyi kabullendikten sonra krizi yönetmeye başladım ataklarım azaldı modum düşük yaşıyorum son günlerde onuda düzeltirken duzelicek herşey bence hiç bisiyi ciddiye alma keyfine bak görevin varsa onları yerine getir alışırsın zamanla bende alışmaya çalışıyorum herkesin bı derdi var bu sayfadaa rahat ol :)

benım halusunasyon ve ses duymalarım yok ruyayla gercegıde ayırt edebılıyorum arada iç sıkıntılarım oluyor bıde enerjım yok hep yorgun gıbıyım.Takıntılıgım var bıde strest anında panıkde yapıyorum.

Halüsyinasyon görenler buraya!!!

Televizyonda maç izlerken seyirciler bana "delisin sen" "şizosun sen" bana küfürlü tezahürat ediyorlar.
İlaçlarımı düzgün içiyorum hala halü var

Nasıl kurtulurum?

powerofthink

kurtulamazsın kardes hastalıkla yasamayı ogrenıcen sızofrenının caresı bulunamadı ama senın yapacagın en ıyı sey mantıklı düşünme gördüklerini duyduklarının hastalık yuzunden oldugunu bılcen baska seylere yormıcan.İlacınında aksatmıcan.

Banada ıslık çalıyolardı maç izlerken. Dünya bizim etafımızda dönünce öyle oluyo otomatikmen. Ama ben şuan tv den veya başka yerden msj almıyorum. yani eskiden alırdım ve %100 kendime alırdım. Şuan diyelim bişey gördüm benle alakalı. ona göre bi vaziyet almam yani benle alakası yokmuş gibi değerlendiriyorum öyle yaşıyorum. sende öyle yap. yoksa seni çok yönlendirirler.
sokağa çıkarsın yolda yürürken kornaları üstüne alırsın biri güler üstüne alırsın herşeyi üstüne alırsın ve kabuğuna çekilmiş gibi gözükürsün dışardan. işte bu zinciri senin kırman lazım.
Birkere dön dünyaya baksana. Herşey aslında olması gerektiği gibi dimi. Sadece biz kendimize alıyoruz herşeyi.

Valla beni özetledin, ambulans siren sesi duyunca beni alacaklar diye korkuyorum.

powerofthink geçende yazmıştın ya robot gibi yürüyorum diye ordan anladım ztn. bende milleti cin sanıyodum öksürüyolar düzeltiyom kendimi önlerinden elim cebimde geçiyom. kimsenin yüzüne bakmıyorum. biyerde oturuyolarsa otarafa bile bakmıyodum.
ama şuan cin olup olmadıkları konusunda şüphedeyim oyüzden o yönler düzeldi bende.

Şuan öyle taklit yeteneğim gelişti ki karşıdan geçen insanlar normal olduğumu, düşünüyor buna çok mutluyum sadece yürüyüşüm garip.
İnsanların ayaklarına bak ters değilse cin değildir. Ben hep ayaklara bakarım yüze bakmaya özgüvenim yok. Sendeki belirtiler ne kadar sürdü kaç yıl sürdü ne zaman söndü?
Annem bir de sevmediğim insanlara çok ters ve kötü baktığımı görüyor.
Bakışlarımı düzeltmeye çalışıyorum.
Konuşma isteğin yokken nasıl konuşuyorsun?
Bazen çok bazen hiç konuşasım geliyor.

Ben 2 sene evden çıkamadım hemenhemen. çok nadiren çıktım. çok ağladım. çok isyan ettim. çok stress yaşadım.
hatta ilk ağlamamı da onlar söyledi sandım. iyice dolmuştum. youtube da gördüm kafanı yastığa yüzüstü koyup bağır öyle ağla diye msj aldım şizoyken. bu sefer öyle ağlamaya başladım. sonra emre belözoglu hakeme itiraz etti sarı kart gördü. bende isyan edersem sarı derler yani kırmzıı olup kızmazlar diye düşünüp isyan etmeye başladım. bi motor geçse bana ses yapıyolar sanırdım. korna egsoz iyi bi ses değildi benim için. öksürükte çok pis birisi öksürdüğünde bana yapıyo sanırdım. kedi sesleri . duvardaki küçük sesler. herşeyi üstüme alırdım.
etrafım cinler tarafından çevrili ve tuzaklar kurulmuş bi haldeydim.
bende bunlar gitti ben bunların gerçek olmadıgını düşündüm ve şuan takmıyorum artık eski seslerinhiçbirini. ve canımı acıtamıyolar. şuan konuşmakta bi güçlük çekmiyorum.

Bende ses görüntü koku yok.Takıntılarım bazende şüphe oluyor.Clonex 300 kullanıyorum.Ben hangi guruba giriyorum.???

takıntı ve şüphe bipolardada görülebilir depresyondada görülebilir veya başka bişeydede. bu kişiyi paranoya yapmaz. şiddeti çok önemlidir.
mesela şimdi 1 kişi arkadaşlarından şüphelendi arkamdan konuşuyolar diye. ve uzak kaldılar. bu kişi sürekli arkadaşlarını düşündü acaba arkamdan mı konuşuyolar diye. bu bile paranoyak yapmaz insanı.
paranoyada daha kuvvetli şüpheler lazım. ve paranoyaya giren kişi tek bir noktaya takılı kalmaz paranoyası başka yerlere sıçrar. öbür türlü birilerinden şüphelenmek psikozda yapmaz kmseyi bu kişiler daha çabuk düzelir.

ayDÜNYAvazo

Telefon çalınca beni polisler alıp götürecek sanıyorum.İş yerinde evde de aynı sorunu yaşıyorum.

Görsel halüsyinasyonlar görmeye başladım ufak mucuk sineği gördüm üstüne basıp öldürmeye çalıştım ölmedi meğer halüymüş çok gerçekçiydi 😂😂😂😂😂

Üst Alt