Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nasıl bir dünya burası?

Bitmeyenumut

Yasaklı Üye
Konular
45
Reaksiyonlar
0
Foruma bakıyorum da kimi ötv mtv diyor araç alma sevdasına düşmüş. Kimi diyor şunu alsak bunu alsak 2022 maaşı kesilir mi bakım maaşı kesilir mi? Aralık dönem maaşına 2.5 ay var neredeyse. Cebimde kuruş yok üniversite mezunuyum be üniversite. Reva mı bu hayat bana 2 aylik biriken telefon faturami ödeyebilmek icin nefret bile etmeye gerek duymadığım akrabımın dükkanında 2 gün boyunca insani değerlerden yoksun bir sekilde çalıştım. Buraya bakıyorum bu mevzuları görüyorum sinir oluyorum. Yapmayın bu konular için buraya yazmayın. İnsanların daha önemli sorunları var sizin alacağınız şeylerin kaygısı bizi ilgilendirmiyor?

LG-D693TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MAYDONOZ tüm haklarımı biliyorum tek faydalandığım 2022 hakkı. İstihdam hakkı derler kpss den 77 alırsın atanamazsın. Özel banka sınavını kazanırsın mülakatta elerler. İstihdam seferberliği derler işkura gidersin eline bir iki kağıt tutuştururlar, bu kağıtta ki adreslerden iş görüşmesi randevusu al derler yine girilir bir dipsiz kuyuya. Neden mi bu durumdayım zenginin daha zenginleştiği yoksulunda daha yoksullaştığı sistem var olduğu için bu durumdayım.

MAYDONOZ teşekkür ederim ilginiz için. Engelli raporum mevcut ve yenileme de gerektirmiyor. Psikiyatrist'e gittim tabiki daha önce ama malum türkiyedeki hastane sistemleri bitik. Keşmekeşin ve bol miktarda kargaşanın olduğu devlet hastanelerinde nasıl iyi olabilir insan. Hekimler ile 3 dakikacık bile sohbet edemedim hiç, derdimi anlatmaya fırsat bulamadan elime reçete tutuşturuldu her defasında bunu kullan kontrole gel. Serequel kullanıyorum efexor eşliğinde.

MAYDONOZ bilmiyorum ki herşey sistemlere aktarılıyor. Reçeteler bile e recete reçeteye ne yazıldığını eczanede öğrenebiliyorsun. Bu arada 77 olayı gerçek. Mecaz anlamda cümle kurdum vay 77 alıyorum yinede atanamıyorum demek istedim.

Dünya yani üzerinde yasadığımız küreyi olumsuz yapan insan topluluğu ve iletişimleridir . Kimi güzel yaşar kimi nefes alarak yaşadığını sanır . Yakındığın konuya gelirsek kişiler daha iyi daha avantajlı araç peşindeler . Kimisi hyundai i20 işini görür kimisi passatı beğenmez . Yarı fiyata mercedes peşinde koşanlar var . Kimileri iş bulamaz , aş bulamaz , barınacak başını sokacak ev bulamaz . Kimisi askere gitmek için çırpınır kimisi rapor alıp kaçma derdinde olur. Kimisi hastalanır şifa arar hastane hastane kimisi suç işler hastalık bahane eder . Kimisi ıphone peşinde olur kimisi kontur alamaz .
Varlıkla yokluk arasında döngüde toprak olup gideceğiz ..Eskiden her lise mezunu memur olurdu şimdi her yer üni . mezunu ve işsiz . İsyandan çok mevcut durumu ve imkanları değerlendirip kendi eksenimizde neler yaparız demen gerekir . Yeteneklerini el becerilerini ve eksiklerini tartıp hayata yön vermen gerekir . Ben buyum bunu yaparım demen lazım . :)

Burası engelliler forumu.. İnsanlar merak ettiklerini, cevabını bulamadığı sorularını burada paylaşır ve bilgi edinir..

Mesela ben buraya gelmeden önce engelli memurluk hakkında hiç birşey bilmiyordum ve şu anda çoğu şeyi biliyorum..burada insanlar araba da sorar, ev de sorar, maaş ta sorar kimsede bişey diyemez çünkü burası bunlar için var..

Yanlış anlama kardeşim fakat senin zor durumda olman buradaki insanların ev ya da araba sormalarına engel teşkil etmiyor.. Çünkü burası bilgi edinme platformu ve herkes istediğini sorabilir..

Allah yardımcın olsun..Allah Sıkıntılardan arındırsın.. İyi forumlar

Bence şuan sıkıntılarınız olduğu için böyle bir mesaj yazmışsınız. eğer maddi olanaklarınız farklı olsaydı ve bir işiniz olsaydı sizde diğer arkadaşlarımız gibi yine engellileri ilgilendiren farklı konulara yönelecektiniz. Burası bir büyük bir platform ve birçok insanın her sorusuna cevap bulabildiği bir yer. eğer siz derdinizi daha sakince ifade ederseniz size de bu durumları yaşamış insanlar yardımcı olacaklardır.

Her yerde olduğum gibi burada da haksızım ben zaten tamam iyi akşamlar.

Umudunu kaybetme diyeceğim çünkü fazla reel olmak da bu hayatı katlanılmaz yapabilir. 32 yaşındayım ve 1 yıldır çalışıyorum. E-Kpss sınavına girebilirsin. Bahsetmiş olduğun puan e-kpss içinse tercih hatası yapmış olabilirsin. Çünkü gözümün önünde önlisans mezunu bir arkadaşım 74 puanla atandı. Tercihlerini birlikte yapmıştık. 6 yıl sınavlara hazırlandım ve sınava da hayattaki birçok olumsuzlukla girdim. Ama sana şunu söyleyebilirim kader gayrete aşıktır ve şöyle der hz.Mevlana Her şey üstüne gelip,Seni dayanamayacağın Bir noktaya getirdiğinde,Sakın vazgeçme!! İŞTE ORASI KADERİNİN DEĞİŞECEĞİ NOKTADIR.

Çok güzel konuşmuşsunuz. deep_blue85 bey. Geceleri bazen kur'an okuyorum türkçe meali olarak. Hafifliyorum rahatlıyorum. Ama gün ağrıyor ve insanlar maalesef özellikle günümüzün insanları umut falan bırakmıyorlar. Yerde ve gökte ne varsa Allah'a aittir. Ama kimse bilmiyor. Herkes sistemin kölesi olmuş.

Engelliyi düşünen var mı hayatta paran varsa güçlü olursun yoksa gerisi hikaye

Diyorsunuz ki sakin ol pozitif düşün. Bugün başımdan geçenleri özet geçiyorum. Bugün saat 11 sularında telefon çaldı. Artık aradan nasıl bir zaman geçmişse başvuru yaptığımı bile unut muşum. Naif konuşan bir bayan uygun isem saat 16.00 da iş görüşmesine davet etti ve not aldı. Neyse efendim bendeniz hemen harekete geçti traş oldum, kıyafetlerimi ütüledim vs. Belirtilen saatte belirtilen adrese istinaden kendimi mecidiyeköyde bir plazanın önunde buldum. Hiç abartmıyorum en az 15 dakika içeri girmek için vakit harcadım. Yok efendim kimlik kontrölü, yok efendim randevu teyidi, yok efendim misafir yaka kartı. Sanki beyaz saraya giriyoruz. Neyse şirket katına ulaştım görüşme odasına yönlendirildim ve görüşme başladı. Yok yaşım kaç yok engelim ne yok ne mezunuyum. Sanki önünde yazmıyor. Görme rahatsızlığınızdan dolayı bilgisayar başında uzun efor sarf edeceğinizden sizden yeterli verimi alamayız. Geldiğiniz için teşekkür ederiz sizi buraya kadar yorduk buyrun dinlenin arkadaşlar size kahve ikram etsin dedi ve ışık hızıyla görüşme odasını terk etti görüştüğüm kişi. MAYDONOZ hanım sizde okuyun

Umutluadam

Yanlış anlama ama normal prosedür kurumsal firmalar o şekilde işliyor girişler mülakatta da cv gözünün önüne evet ama amaç sizi konuşturmak hal ve hareketlerinizi gözlemlemek kendinizden bahsedin diye başlarlar bana karşı öyleleri denk geliyor tahmin ettğim yere gittiniz sanırım özelden yazdım burada reklam olmasın diye.

YA BEN BEN NE YApim ha ??? parasızlığın yükü altında eziliyorum kaç yaşına geldik ne iş nede eş bulabildik olmaz olsun böyle hayat batsın böyle dünya ulan...... :( :( :( :(

Sanki lanetlenmiş gibi herşeyin üstüste gelmesi işlerin hep ters gitmesi işsizlik, üç kuruş maaşa beş para etmez kişilere köle olmak ve daha bir ton sorun.. Süslü cümleler olumlu olmak pozitif düşünmek sadece kendini biraz daha iyi hissettirir ama reelde değişen bir şey olmaz işler ters gitmeye devam eder insanlardan nefret eder hayata geldiğin güne lanet edersin.. bunun çaresi beyinde bence çünkü her insan fizik olarak aynı 2 göz 2 kol 1 beyin v.s o halde farklı olan şey düşünceler ve bunların eyleme dökülmesi. ancak ben de bu programı değiştirebilmiş değilim, Allah yardımcımız olsun..

Umutluadam Barbaros kardeşim Allahım sıkıntılarını tez zamanda gidersin. Şimdi güzel kardeşim burada haksız değilsin; bu düşünceyi çıkar bir kere. Sadece geniş kapsamlı bak ve empati kur. Tersi olsa sen onların durumunda olsan böyle birşey söylense hoş olur muydu ? Bak ne güzel meal okuyormuşsun. Ne diyor meal de: Allah dilediğine rızkı bol verir; dilediğine kısar diyor. Bunların hepsi bir imtihan kazanmaya bak. Burası çok geniş kapsamlı bir platform ! Herkes birşeyin peşinde. Senden daha zor durumlarda olanlarda var. Unutma; kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin! Onun için asla mücadeleni bırakma. Bak bende 3,5 sene önce o zaman rahmetli hanım sağdı. Oğlum daha 3 yaşındaydı evim kira boş geziyordum hiç beklemediğim anda aradığım dünyaca ünlü inşaat şirketi aldı işe. Bu işler böyledir nasipten öte köy Yok. Allahım tez zamanda iş nasip etsin.

arkadaşım burası çok büyük bir platform burda bütün arkadaşlarımız sorularına cvp buluyor her konuda bilgileniyor. Burda sadece ötv mtv diye konular geçmiyor, bizleri yani engellileri dolandıranlar oluyor medikal yönünden burda konu açıp bunları yazıyoruz dier arkadaşlarımızı uyarmak için senin biraz canın sıkılmış ondan böyle bir serzeniş'de bulunmuşsun.

Rabb'im sizleri mükafatlandırsın inşaAllah. Hepimizi çok mutlu edecek bir link atacağım sizlere. Muhammed emin yıldırım hoca engelli sahabileri anlatıyor bir videosunda. Vücut olarak enggeli ama engel tanımayan sahabileri. İzlemenizi tavsiye ediyorum, izlerken şahsım adına çok mutlu oldum :)
https://www.youtube.com/watch?v=ZUWmNZt_-vc

Kimse kusura bakmasın parası olan araba almayı düşünüyor ise tutsun bi ekspertiz istediği paraya istediği arabayı nasıl alacaksa ondan öğrensin. Burda zenginlik muhabettelerine yer yok. Çünkü bu platforma girenlerin %70'lik bir bölümü gerçekten sağlık ve maddiyat ve zor olan hayat koşullarıyla uğraşıyor. Bu muhabbetleri görmek zorunda değil.

Umutluadam

aynen öyle katılıyorum burası otoshow sayfası değil büssürü otomobil sayfası var gidin orda tartışın öTV yi MTV yi biz otobüse binecek para bulamıyoz batsın bu dünya ulannn .. :( :(

MAYDONOZ işte bizimde umrumuzda değil gitsinler başka yerde zenginlik problemlerine cevap arasınlar.

MAYDONOZ Anneannem hep derdi ki Allah sana bilerek para vermiyor cebine 2 kuruş geçince kimseyi tanımıyorsun derdi

tabiyaa dünyada bi senin sorunun var herkes güllük gülüstanlık geçiniyoo oohhh .. lan olum küççük emrah moduna bağlama insanlar bilmediği çoğu şeyi busitede öğreniyoo...

Acıların çocuğu iyi misin kardeşim. 24 saat melankoliye bağlamışsın sen.

Üst Alt