Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nasıl bir İşitme Cihazı hayal ediyorum?

sami16

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba Dertdaşlar !
İşitme cihazı üreticileri belki okur ya da duyar diye benim olmasını hayal ettiğim cihaz özelliklerini yazmaya çalışacağım.Siz neler eklemek istersiniz?
Lütfen mantık dışı şeyler yazmayalım.
( Aslında en çok geiişim gerektiren özellikleri : doğal sese en yakın ses kalitesini yakalamaları fakat teknik konular bizi aşacağından sadece tasarım ve aksesuar yönünden geliştirilmesi gereken yönlerini yazacağım)

*Mesela benim için yedek pil taşımak biraz sorun oluyor.kulak arkası cihazların bir bölümüne yedek pil haznesi yapılabilir.
ya da kulak arkası cihazlara çok ufak ışıklı bir gösterge konularak uyarı ışığı olabilir.
*Cihazların açılış-kapanış ve pil azalış ikaz sesleri birbirine benzediği için ben ayırd edemiyorum.Bu sesler daha belirgin olabilir.Örneğin konuşma sesi olabilir. " pilinizi en kısa zamanda değiştirin " ya da "piliniz azaldı " konuşma sesi olabilir.
* kulak içi içerisine koyabileceğimiz kutulu kolyeler de fena olmaz.çünkü ben bazen kulağımda cihazla uyuyorum.
*Cihazı kulağa daha rahat sabitleyebileceğimiz şık , estetik aparatlar da düşünülebilir.
* cihazlara daha dayanıklı kasalar ve boynuzlar da yapılabilir.plastik olması hafiflik yönünden iyi ama dayanıklılık artırılmalı .
* kalıplarda çok gelişim gözükmüyor ...süngerimsi ..kullan at kalıplar hiç fena olmaz ..

aklıma gelenler şimdilik bu kadar ..

ne yaptın samı:)duymak ıcın sandıkmı tasıycaz kulagımızda:)azıcık hafıf olamsı ıcın bızlere faydalı olacak yerlerını bıle kırpıyolar:mad:kucuk olsunda cok satalım saf sagırlara dıye

sadece laım olan insanların sesini algılaması direk kulağa rahat doğal gürültüsüz vermesi programdır kanaldır uydurmaca

shukufe
sandık ? ;) ben kulak arkası cihazıma ışık altında bakıyorum .kasanın yarısı boş ...biz sustukça kendi tasarımlarını dayatacaklar bize ..

suat65
size katılıyorum
ortama göre kendini otomatik ayarlıyormuş ..şu kadar kanallı ...şu kadar programlıymış ..gürültü önleyiciymiş ..ben açıkçası belirgin olarak bu özellikleri kullandığım cihazlarda göremedim ..hissedemedim ..

ben isitme cihazinin o kadar cok teferruatli olmasini istemem sahsen kucucuk birsey ekledilermi su kadar dolar:( en uygun fiata gelecek dalgasiz oyle otomatik nanesi gibi olur olmaz yerlerde sesleri degistirmeyecek cihaz davul olsa makbulum:)

eski cihazlada boynuz metaldi artik cok para kazanmak icin naylonlar kirilsinda biz parca satalim tamircilerde sebeplensin demisler galiba:)

kalip icin hafif kayiplilara olur belki sizin dediginiz ama ben probla kullanmak istedigimden biliyorum hicte isitme cihazindan bisey anlasilmiyor alip kullanmaya kalkmistim kalip aldirma fobim yuzunden:( keski kalip aldirmadan alip kullanabilecegimiz biseyler olsa

shukufe

cihaza ek program , özellik yüklemeye , eklemeye şu kadar dolar devri bitmesi lazım ...
biz yolunacak kaz değiliz:mad:
bir şeyler yapmalıyız ...sağlık bakanlığı ya da devlet kurumlarından hangisi muhatab ise bu sorunumuzu bir şekilde ilgili makamlara ulaştırmalıyız. her cihaz kullanacak kişiyi milyoner zannediyorlar ..
ayrıca ben de artık cihaz için ayar yaptırmaya gitmeye çekinmeye başladım..selam versek para isteyecekler diye korkuyorum

kalıp için prob da kulak yolu kalıbı arasında fark yoksa neden kalıplı uç kullanıyoruz?
gerçekten kalıp yaptırmak zahmetli ve maliyetli bir iş ..
ben bir önceki wıdex kulak arkası cihazımda prob uç kullanıyordum..prob deforme olunca wıdex Türkiye ana bayisii aradım .Prob almak istediğimi söyledim. 5 TL dediler .. eğer bir işitme merkezine gitseydim bu fiyata alabileceğimi düşünmüyorum ..

Son düzenleme:
yaz geliyor:)valla billa simdiden karalar basti kulak kalibinin pisirmesine:(
bunun icin niye kulak arkasi kullaniyoruz sanki dimiama.ben istiyorumki kabini kulak ustunde tasiyalim.
kabinide yuvarlak yassi olsun. kaliba hemen yapistirilacak hortumu olabildigince az kullanilacakbi model:)kulagimizin arkasi hic pismez, ferah fahur oh ne guzel yaz:)acik havada gezmeyi cok severimde:eek:

hemde hortum kisa olunca belki cihazin sagladigi akustik deger daha iyi olabilir.
isitme cihazini hic gizleme geregi duymam, hatta ozellikle gorunsunki duymadigim belli olsun beni tanimayanlar icin.
zaten cihazi gizlemek isteyenler hafif kayiplilardir. onlar kulakici kullaniyor.

Üst Alt